От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ

Фрапиращи тарифи втрещяват абитуриенти от Пловдив
Обновена: 22 май 2011 14:04 | 22 май 2011 14:03,
96
 От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ
Снимка: архив Булфото
Фрапиращи тарифи на такситата втрещяват абитуриенти от Пловдив. Масово таксиметрови коли, паркирани пред хотелите с празнуващи, возят на ненормално високи тарифи. 
 
„Между 10 и 30 лева струва курсът от хотела до дискотеката.” За това алармираха пред Dnes.bg зрeлостници от Пловдив.
 
„Снощи аз и мой съученик излязохме от хотела около полунощ и се качихме в такси, за да идем до дискотека в центъра, поискаха ни 30 лева”, разказа дванайсетокласникът Дамян. Момчето е било потресено от тарифата на шофьора.
 
„Разбрахме, че само по заявка няма оскъпяване, но ако се качиш от стоянка, ти взимат парите”, казва още тийнейджърът. 
 
Някои от таксиметровите шофьори предупреждават за високите тарифи, преди да потеглят с клиентите, но други не.
 
„Ден-година храни”, така един от таксиметровите шофьори обясни високите цени по време на баловете.
 
„Излезли са да се забавляват веднъж в живота, какво са за тях 30 лева”, е мнението на друг негов колега от импровизираната стоянка пред един от хотелите в Пловдив.
 
От Държавната автомобилна инспекция са започнали проверки по време на празниците.  „Нека ужилените да сигнализират, ако сметката им е нереално висока”, заявиха за Dnes.bg от ДАИ – Пловдив.
 
От там съветват потърпевшите да записват номера на таксиметровата кола, за да се улеснят издирването на некоректните шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
10
 
! Отговори
такси Пловдив преди 13 години
В Пловдив всички радиофирми на повикване до5лв. взимат 3лв. а над 5лв отстьпката е 20% .Ако хванеш такси от стоянка те вози на 65 ст дневна и75ст нощтна за извьн града се прави пазарльк и ако отьрва се стига до курс---- е колко трябва да си умен за да се натресеш на някои ,които сам си определя цените и работи за да граби..... сами си отговорете преди да плюете .
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
После защо децата карали пийнали...и заради вас таксиметрови ненаситни шофьори!
31
3
 
9
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Докато има три пъти повече таксита отколкото трябва, шофьорите и цените ще са такива. Айде някой запознат да каже колко таксита има в Атина и колко в София .. и какво е населението на двата града
30
4
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
пълна нелепост нали все се оплакват от липси на човекопоток.. да протестиратза лошите пътища..за горивата много отворени иначе!а *** нали шефовете на такси фирмите са милиционери и мутри .. разлики нема де!!
29
2
 
10
 
! Отговори
к преди 13 години
до 22 - ами няма средна класа я,много буквално ги тълкувате нещата,друг е въпроса че таксиджиите се имат за нещо-по-така,да не говорим че в повечето случаи са и едни от най лошите и нагли шафьори на пътя
28
1
 
38
 
! Отговори
Софиянка преди 13 години
Случвало ми се е да се возя с много съвестни и възпитани шофьори на такси - ще ти обясни какви са възможните маршрути до мястото, за което си тръгнал, ще ти каже колко горе-долу ще ти струва, накрая се опитва да ти върне рестото до стотинка. Дори на два пъти ми се случи подобни свестни шофьори да са всъщност *** - значи и сред тях има съвестни хора. Други пък са 100% мошеници, простаци и наглеци. Изводът е, че всичко си е до човека и не зависи нито от практикуваната професия, нито от етноса.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е добре де, нали сложиха таван на цените на таксиметровите?Ако ви поискат 30 лева - поискайте си касова бележка, платете си, запишете номера на таксиметровия и му щракнете една снимка за спомен. После изпратете материалите, за да обърнете теорията "Ден година храни" в "Една глоба печалбата за година изяжда..."
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е луд тоя дето иска 30 лева, луд ще е онзи, който му ги даде :)
25
1
 
5
 
! Отговори
До Възмутен 23 преди 13 години
Хубаво е това, че още началната степен на образование се отбелязва с приятно и полезно за децата събитие - хем да осъзнаят, че вече са успели да постигнат нещо /да завършат първата образователна степен/, хем да се разнообразят /защото не всеки родител има възможност да заведе децата си на курорт/, хем да видят българско селище, което е и историческо, и курортно.Възмутително е това, че някои се опитват да "дерат кожи" от всекиго и при всеки удобен случай!
24
0
 
21
 
! Отговори
АА преди 13 години
""Kakво били за тях 30 лв.?"Що за наглост!!!Като са излезли да се забавляват децата , не значи че трябва да ги лъжете и обирате!!!!
23
1
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
На какво се чудите? В Казанлък организират екскурзии за завършвенето на начална степен т.е 4-ти клас за два дни до Банско за по 125 лева на дете. И всичко това, само защото на 15 деца 1 учител минава безплатно. Средната работна заплата в града е 330 лева, а познайте , дали някой ще скърши хатъра на детето си като му ревне вкъщи, че иска и то...?
22
2
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Абе пич, вземи се осъзнай малко, в България няма средна класа!
21
9
 
5
 
! Отговори
к преди 13 години
таксиджиите са средната класа в българия-те са пример как като им нарушат интересите могат веднага да се обединят,преговарят и постигат исканията си -историята помни доста такива моменти
20
1
 
16
 
! Отговори
bobi преди 13 години
На бакшиша, цитиран в статията : Да ти го ..... на *** в .....
19
0
 
25
 
! Отговори
Нужни са контрол и преди 13 години
яки санкции, защото не само "копърките" зверски надуват цените,като им падне. Преди седмица попитах водач на такси "9-12-80" пред Медицинска академия, ще ме закара ли до пресечката на бул."Витоша" и бул."Патриарх Евтимий"? (За хората, които не са от София пояснявам, че здрав човек минава пеша това разстояние за 10 минути; аз съм на терапия след контузия на крак и се вижда, че все още накуцвам.) Бакшишът отсече: "Ще ви струва 5 лева!" Отказах. Беше около 10.30 преди обяд, не е нощна тарифа!
18
2
 
30
 
! Отговори
Надуването на цените преди 13 години
на всякакви услуги,свързани с абитур.балове,е престъпление!Баловете не са отживелица. И в САЩ, и в Западна Европа видях как випускници отбелязват края на училищните си години.И там подготовката е "епохална",емоциите не са по-малки от нашенските.И там красотата и парите дават огромни предимства и се демонстрират в абитуриентската нощ. И там, и у нас,за някои това си остава първият и последният път в личния живот,когато човекът се чувства значим.Откъде накъде всеки *** ще иска да му "шарят"?!
17
0
 
16
 
! Отговори
32 преди 13 години
гадните бакшиши,най-противните,най-наглите и най-безкрупулните хора..ей затуй сам ги цакал стотици пъти мухахахахахахахахахаахаха.П.С. Подкрепям тези,които си казват още от самото начало за високите цени!!
16
2
 
8
 
! Отговори
Red преди 13 години
Vsi4ki sa taksisti Goveda,ne polsvaite taksi i nqma problemi,te da imat.
15
2
 
7
 
! Отговори
vanga преди 13 години
e pa nali imate moderni telefoni s kameri, snimaite, video, audio pravete i puskaite tuka v neta tesi chaufeurski izcepki , kade vi e akala, djanam?
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бакшишите са ***, бел ден да не видят, да *** от глад по кофите и семействата им да ***.