От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ

Фрапиращи тарифи втрещяват абитуриенти от Пловдив
Обновена: 22 май 2011 14:04 | 22 май 2011 14:03,
96
 От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ
Снимка: архив Булфото
Фрапиращи тарифи на такситата втрещяват абитуриенти от Пловдив. Масово таксиметрови коли, паркирани пред хотелите с празнуващи, возят на ненормално високи тарифи. 
 
„Между 10 и 30 лева струва курсът от хотела до дискотеката.” За това алармираха пред Dnes.bg зрeлостници от Пловдив.
 
„Снощи аз и мой съученик излязохме от хотела около полунощ и се качихме в такси, за да идем до дискотека в центъра, поискаха ни 30 лева”, разказа дванайсетокласникът Дамян. Момчето е било потресено от тарифата на шофьора.
 
„Разбрахме, че само по заявка няма оскъпяване, но ако се качиш от стоянка, ти взимат парите”, казва още тийнейджърът. 
 
Някои от таксиметровите шофьори предупреждават за високите тарифи, преди да потеглят с клиентите, но други не.
 
„Ден-година храни”, така един от таксиметровите шофьори обясни високите цени по време на баловете.
 
„Излезли са да се забавляват веднъж в живота, какво са за тях 30 лева”, е мнението на друг негов колега от импровизираната стоянка пред един от хотелите в Пловдив.
 
От Държавната автомобилна инспекция са започнали проверки по време на празниците.  „Нека ужилените да сигнализират, ако сметката им е нереално висока”, заявиха за Dnes.bg от ДАИ – Пловдив.
 
От там съветват потърпевшите да записват номера на таксиметровата кола, за да се улеснят издирването на некоректните шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
40
 
! Отговори
МОРСКИ преди 13 години
Сега бях в Индия . Там дори и моторните рикши имат номер на телефон на видно място ,за препоръки и оплаквания. Тук,в БГ. е дивата Индия , не там!!!
12
8
 
36
 
! Отговори
sas преди 13 години
А тарифите на фризьорките какви са? А прикрепените допълнително коси за по 200 лева? Там мама и тати претенции нямат, че ги скубят. :))Баловете са отживелица, а и подобен парад на суетата вече не впечатлява никого. Рокли от по 2-3 хиляди лева, лимузини, чалгарски прически - смеееееееех. Проблемът с такситата е най-малкият.
11
0
 
45
 
! Отговори
Retro преди 13 години
На нашия бал от хотела си хванахме такси и изрично го попитахме дали ще вози нормално. Въпреки че отговорът беше да, пред заведението ни поиска по 10 лева на човек (бяхме петима). След бесен скандал, заключване на колата и подобни си получи по 2 лева от всеки и толкоз. Разстоянието беше от Кемпински до Син Сити. Няма такова нагло същество.
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе нали си има таван,той може да ми иска 100 лв. на километьр.изобщо няма да му платя.
9
4
 
58
 
! Отговори
адвокат преди 13 години
СИНЪТ МИ Е АБИТЮРЕНТ , И СИ ЗАБРАВИ ФОТОАПАРАТА В ТАКСИТО.ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ БАКШИША МУ ГО ВЪРНА. ЖАЛКО САМО ЗА СНИМКИТЕ.ТОВА СА ПЛЕМЕ, КОИТО МОГАТ ЗА ПАРИ И МАЙКА СИ ДА ТАКОВАТ!!!
8
0
 
40
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Всеки в ДАИ знае,че се съдират кожи по абитуриенстските!!Защо предприетите мерки са равни на 0?Взимат се 3 бригади по 5 момчета на 20 и се пускат за проверка на цените.Тъй като съм сигурен че 98% ще са хванати в крачка ето ти удари и актове и прочие?Ама нямат интерес нали.А за да ви стават тумбаците от моята заплата зимате,за да си гледате(не) работата?Следователно уволнения по цялата верига!!!Иначе няма оправия!!!
7
2
 
8
 
! Отговори
pet преди 13 години
ebahti tapite taksidjiiami neka i za tqh da im vdignat cenite na hranitelnite produkti i vsi4ko drugonestiga 4e sa ka4va6 da mu dava6 pari na bak6i6a smotan ami ta i krivi v cenata,da gi eb....
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никъде по света я няма тая простотия. Родителите теглят заеми да правят тържества като сватби, отделно прескъпите тоалети и пр. И за какво,че отрочето завършвало средно..В богатата чужбина и тоалетите и тържествата са скромни.
5
0
 
48
 
! Отговори
saf преди 13 години
Нека и от ДАИ да им кажат ден година храни, какво е за бакшиш 400 лева глоба?*** мръсни..
4
16
 
31
 
! Отговори
Venera преди 13 години
***, долна,гадна и опоскана Булгаристания пълна с *** и *** ***.Добре, че се изнесох от клоаката.
3
0
 
52
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Мама ви *** аз Излезли са да се забавляват веднъж в живота, какво са за тях 30 лева ами айде тогава давай да им вземем парите на хората.Ако и в дискотеките и ресторантите вземат да расъждават като бакшишите туко виж 1 вечер като абитурент може да ти струва към 300-400 лева.
2
1
 
42
 
! Отговори
dhmjj преди 13 години
izlqzali sa da se pozabavlqvat edin pat v jivota si ,daite da im saderem kojada,gadove mrasni
1
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво са за тях 30 лева ли? Думи нямам, нагли *** такива!