От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ

Фрапиращи тарифи втрещяват абитуриенти от Пловдив
Обновена: 22 май 2011 14:04 | 22 май 2011 14:03,
96
 От 10 до 30 лева за такси в абитуриентската нощ
Снимка: архив Булфото
Фрапиращи тарифи на такситата втрещяват абитуриенти от Пловдив. Масово таксиметрови коли, паркирани пред хотелите с празнуващи, возят на ненормално високи тарифи. 
 
„Между 10 и 30 лева струва курсът от хотела до дискотеката.” За това алармираха пред Dnes.bg зрeлостници от Пловдив.
 
„Снощи аз и мой съученик излязохме от хотела около полунощ и се качихме в такси, за да идем до дискотека в центъра, поискаха ни 30 лева”, разказа дванайсетокласникът Дамян. Момчето е било потресено от тарифата на шофьора.
 
„Разбрахме, че само по заявка няма оскъпяване, но ако се качиш от стоянка, ти взимат парите”, казва още тийнейджърът. 
 
Някои от таксиметровите шофьори предупреждават за високите тарифи, преди да потеглят с клиентите, но други не.
 
„Ден-година храни”, така един от таксиметровите шофьори обясни високите цени по време на баловете.
 
„Излезли са да се забавляват веднъж в живота, какво са за тях 30 лева”, е мнението на друг негов колега от импровизираната стоянка пред един от хотелите в Пловдив.
 
От Държавната автомобилна инспекция са започнали проверки по време на празниците.  „Нека ужилените да сигнализират, ако сметката им е нереално висока”, заявиха за Dnes.bg от ДАИ – Пловдив.
 
От там съветват потърпевшите да записват номера на таксиметровата кола, за да се улеснят издирването на некоректните шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
коментара 51 е за някаква ,която се пише Венера, понеже сигурно е простАтутка в по-хубава клоака.
52
1
 
12
 
! Отговори
n;j;o[ преди 13 години
Тва може да стане само в наш ***.А бакшишите са долни ***.Бакшиш ли е *** джаскай през зъбаците и дан ти е жал!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престанете да обиждате България, а *** къде е ? Нали това го има във вашите правила ?Ще се махате от *** и пр. ? И къде ще отидете бе, при чужди *** , араби и ***. Някой размита там за вас.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че защо им плащате?Спрете пред някой полицай,и гототво!Я да видим,ще ви поиска ли 30 лв?Не е луд тоя,който яде баницата,луд е тоя,който му я дава!
49
0
 
15
 
! Отговори
тарикат преди 13 години
Аз ако бях премиер сега ,гласувам закон ,акта 5 000 лв , при повторно нарушение му се свалят номерата ,колата се продава и парите в държавата!И ще ги питам пак ,ден година ли храни!!!! Кой знае родителите а и самите абитуриенти колко здраво бачкане са парвили за тези 3-4 дни в живота им ,а тези ще се подиграват така
48
14
 
14
 
! Отговори
emos преди 13 години
Преди да сте почнали да ме плюете.Не съм бакшиш а точно потърпевш баща.Хубаво ги плюете бакшишите но защо не се замислите,че и вие сте същите *** само дето сега не сте от към лапащата страна.Повечето от вас са чиновници,ченгета,докторчета,данъчни,келнерчета,стилистчета и т.н.Въобще изобщо пълнеж от седем милионната *** която населява тези прекрасни земи
47
6
 
17
 
! Отговори
niko преди 13 години
Тия *** бакшишите пак почват с техните номера... всички задуржно извън бг... - тая ***.
46
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ден-година храни, така един от таксиметровите шофьори обясни високите цени по време на баловете.Вземете му разрешителното и да огладнее малко!
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На апарата ми пише 5лв взимам 3лв , но забележете !!! --- плащам даньци на самата от 5лв --това да не би да е законно ,да не би даньчни и ДАИ да не го знаят на всяка смяна имам по 20лв отстьпки но те фигорират в паметта на апарата и дьржавата си ги тьрси ето и по интернет го пиша обаче на кои му дреме --- казват ми ,като не ми отьрвало да се спасявам.....
44
2
 
7
 
! Отговори
дупничанин преди 13 години
в Дупница половината заведения не дават само служебни бележки, някои дори дават НЕ ФИСКАЛЕН бон, вие за едно такси се оплаквате, всичко е известно на данъчните, не може от 1-2 години да се правят подобни нарушения и никой да не знае за тях, скапана корумпирана държава
43
7
 
8
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Просто на статията за Атака не ме пуска сажелявам чао
42
8
 
8
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Ахмангалииииии Убивам ви еи,и тъи като скосо ще има бан -Искам да ви кажа ,че не сажелявам за нищо което сам написал тук за довиждане .Да ви е...а маиката ***
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селяни мръсни, да ме прощават живеещите на село и нищо против пловдивчани, все пак съм от по-малък град! Но това са диви бесни и мръсни ***! Направо съм бесен. За такива неща директно трябва да има отнемане на лиценз, сурова глоба, а при рецидив и вземане на шофьорската книжка. Айде да се спре най-накрая с тази *** бе, не се издържа вече! После що бягат с хиляди млади хора всеки ден от България? Колко умни младежи се махат, заради тези ***!
40
3
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Той таксиджията да е учил... иска 30 лева, все едно ще му оправят живота - нещастници смотани, НЕГРАМОТНИ! Да са учили, ама като не са - сега да са като мишки, да цъкат стотинки за хляб и да чакат, че ден година храни. Щото така не се прави бизнес и те сами ****а на главите си! Нека им!
39
1
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Защо не кажат на хората какво трябва да правят в такъв случай, а пишат глупости, като да запишат номера и др. бла-бла. В такива случаи изискваш от шофьора касов бон и фактура. Ако цената на фактурата се разминава с обявената цена на стикера на стъклото незабавно сигнализираш на МВР. Ако шофера откаже да даде фактура и касов бон отново сигнал в МВР да констатират този факт и жалба в данъчната служба. Ако някой си позволи да ти даде бон, но с друга цена отново МВР.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даже и за децата ви кога пият и карат трябвало да ви берем гаилето --- пуста полиция не ви побара да ви каже как се кара и се пие , ами изчезнаха едно времешните хаики , щеше да ви излезе бала троен .
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тоя таван на цените --- и на таван да ви возят да не бида ви отьрва ? едно е 65 ст едно е таван 1.30 ст .ако гледаш ще се возиш без пари ,като не гледаш после скандали и ядове ---- да не говоря ,че този стандарт все още го има само по страниците на вестниците, мислите си ,че като прочетете нещо и вече е така ,естествено защото ви отьрва ,ама на практика сте напьлнили джобовете на някои тарикат които с часове ви е чакал. и после псувате всички а трябва лично вас да си се псувате.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излезли са да се забавляват веднъж в живота, какво са за тях 30 лева, е мнението на друг негов колега от импровизираната стоянка пред един от хотелите в Пловдив."Такъв *** да го убиеш с камъни.
35
1
 
34
 
! Отговори
аз преди 13 години
Като празнуват, дай да ги ощавим. Гнусен селски, ментарджийски манталитет. ***.
34
7
 
3
 
! Отговори
До Оня преди 13 години
Ти само имаи кьсмета да ги намалят и тогава вече ще гледаш такси само на снимка --да ти каж амногознаико.