Гей парадът шества за равни права

От "София прайд" очакват над 1000 души
Обновена: 18 юни 2011 08:02 | 18 юни 2011 08:01,
813
Гей парадът шества за равни права
Снимка: архив Булфото

Шествие за равни права на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе днес в София.

Началният час е 16,00, а сборният пункт е на Моста на влюбените до НДК.

Очаква се над 1000 участници да се включат в шествието, обявиха от "София прайд" .

"Шествието не е демонстрация на сексуалност, а мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза. Това е инструмент за постигане на равни права на хората с различна сексуална ориентация, искаме видимост за тях и техните проблеми", подчертаха организаторите.

Още по темата
2 юни 2011 09:43
568

За времето на парада няма да се затварят напълно улици и булеварди в столицата.

При преминаването на шествието от "Пътна полиция" ще спират и пропускат поетапно движението, съобщиха от Столичната община.

"По-голямата част от бюджета на организаторите и през тази година е изразходван за осигуряването на максимална защита и сигурност на участниците в парада", съобщи Магдалина Генова.

Затова няма да се допускат хора с чадъри, оръжие, ножове, метални боксове, вериги...

"София прайд" настоява и за законодателни промени, с които да се защитят правата на гей общността у нас.

"Ако неонацист пребие ром, това е престъпление от омраза, но ако пребитият е човек с хомосексуална ориентация, това се счита за хулиганство, което е правен абсурд", обоснова се Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
692
1
 
8
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до ................... Аз също съм на мнение , че няма нужда от такива мероприятия , защото нито са на ниво , нито са необходими , тъй като в България , няма гей живот.както виждаш по-надолу никъде не съм писал , че ми харесва този тип мероприятие, но да ме обиждат , за това което съм , не мога да го приема.
691
5
 
7
 
! Отговори
Lolly преди 12 години
Колко странно.. бях останала с впечатлението, че мъжете харесват и гледат жени как се "гъделичкат" една друга :) Само срещу мъжете май имате против? Не съм съгласна с този тип провокатививни мероприятия, но ако имахте малко въопбражение щяхте да го приемете като карнава или бал с маски :) Помня преди време на рейв парадите, как мъже се обличаха като жени и обратното.. но тогава никой не си мислеше, че са с друга сексуалност :)
690
1
 
5
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
do: do 715Нямам НИКАКВА необходимост да посещавам софийското равно поле. Даже съм радетел да се огради с бодлива тел града ви да не го напуска никой и никой да не идва.Но това е друга тема , нали?
689
0
 
2
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до 705 - Оффф. Нищо не си приписвам като качества. За годините , на които съм , тези , които имам , ми стигат. Пак ти повтарям , че писането по клавиатурата не е най-силната ти страна . Силата ти е в прозата, "Багряна", а не в поезията.Жена си , а си много зле в изразяването. Да ти се чуди човек как се справяш с програмите на пералнята?
688
2
 
3
 
! Отговори
do 715 преди 12 години
Ама не си от София и слава богу! Стой си там където си и НИКОГА, АМА НИКОГА не идвай в София! Вярвай ми, много е ужасно тук, мръсно е и прашно! Там където си - там ти е мястото!
687
6
 
3
 
! Отговори
Болен Пиздеров преди 12 години
******астчето Болен, веднъж каза по една ТВ, че напуснал Семинарията щото ... бил много хубаво момче и Ректорът искал да го е*е ...Нали знаете оня виц с двете ... бяла майка и дъщеря, а пък детето черноТа един попитал бабата :- Що така дъщеря ви бяла, а внучето черно ?!- Ами когато бе бременна, я подгони един *** и от уплахата детето се роди черно- Абе аз като го гледам, *** не само е подгонил дъщеря ти, ами я е и понастигнал ...
686
8
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 12 години
Няма ли да има публика този маскарад? Никой нищо не пише. Ако бях от София, щях да си купя 20-тина яйца и 1-2 кг домати и щях да поздравя подобаващо участниците.
685
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идиотска държава, *** паради. Сега чакаме парад на хората от лудниците, парад на проститутките, парад на крадците и какви ли не още ненормалности и извращения. Криво разбраната цивилизация - има такава творба от възрожденски автор. Приляга точно на дупедавното ни управление, "заложило на човешките ценности. Ега ти ценностите, щом ще ни натрапват тези ***, сякаш са някакви герои
684
0
 
8
 
! Отговори
.................... преди 12 години
Не съм казал нищо за Азис или Евгени Минчев... Както и да е. Гей си- ОК, няма ядове, но според мен няма нужда от такива мероприятия.
683
2
 
2
 
! Отговори
до 705 - Оффф ... преди 12 години
:) Сега си припиши и прозорливост и далновидност като качества! Нито сте толкова талантливи нито умни колкото се пробвате да се изкарате! Не! Нагли, Аругантви, Безпринципни, и Воните на ла*на! Не разбирам извратеността ви, защо искате да превърнете всичко в Клозет!
682
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе другарю Пиздеров, нали щеше да преброяваш обратните в парламента ?Ама трябва от себе си да започнеш, **лив ***
681
0
 
1
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
do Fock me// Или да се включи в националното движение " За по-високо технологична пластмасова индустрия".
680
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен има болки отзад ... Требе да се смаже
679
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до do Fock me . Ами като и остане свободнио време да се включи в един митинг на зеленчукопроизводителите "За по прави краставици без Escherichia coli "
678
3
 
5
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до ................... Не се оплаквам и не се гордея . Най-малко парадирам с това, че съм гей. Не съм от София и няма да бъда на прайда. Просто съм гей и не го натрапвам, но такива като тебе ме сравняват с Азис и Евгени Минчев трябва да имат представа какви касти и йерархии има в гей обществото за да коментират преди да са го опознали. ако нямаш интерес , просто не се занимавай и не плюй.
677
3
 
6
 
! Отговори
do Fock me преди 12 години
Може манджата да й е загоряла, но поне си слага хранителните продукти в правилния отвор. ;)
676
4
 
3
 
! Отговори
FOCK me VERY MUCH преди 12 години
до 697 - Оффф . Лелче , загоря манджата . Ще предизвикаш пожар, а с него и нарушение на обществения ред и спокойствие. Погледни дали пералнята не трака , да не се обадят съседите , че нарушаваш следобедния им сън от 14- 16 часа.
675
2
 
5
 
! Отговори
.................... преди 12 години
Добре, де, защо няма паради на ***, турците и други подобни? Че даже и "София прайд"... Като сте толкова горди, че сте хомосексуалисти не се оплаквайте.
674
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А вашите азис и слави кралиците на чалгата ще участват ли на вашето разпрано откъм г*з прайдче и защо се срамувате да си признаете че п***раст=чалгар ?
673
1
 
4
 
! Отговори
до 697 - Оффф... преди 12 години
Ако ти хетероксесуален човек, не намираш за какво да излезеш на улицата .. ми замисли си над обществения си живот! ............................................................................................Значи ли че трябва като ****итата в случая да сме нахални до безообразие и вечно недоволни от себе си и това което сме си направили? Човек сам си определя как ще живее и каквото си направи друг неможе да го стори! В случая тези отново нарушават общественото спокойствие и ред