Токът и парното ни по-скъпи от днес

Скокът на минималната заплата няма да компенсира увеличението
Обновена: 1 юли 2011 08:11 | 1 юли 2011 07:04, Красимир Ангелов
257
Токът и парното ни по-скъпи от днес
Снимка: Булфото

От днес влизат в сила новите цени на електроенергията, природния газ и парното.

След одобрените промени цената на електроенергията за бита поскъпва с малко под два процента.

За Е.ОН цената на дневната електроенергия се увеличава с 1,92 процента, а нощната - с 1,91 процента.

За ЕВН дневната електроенергия поскъпва с 1,90 процента, а нощната - с 1,95 процента, а за ЧЕЗ дневната тарифа на тока се увеличава с 1,89 процента.

Средното увеличение на тока общо за бита и за индустрията е с около три на сто. По някои от тарифите за малките и средни предприятия, които също купуват ток на регулирания пазар, увеличението на цената на електроенергията ще е с около 5 процента.

Цената на природния газ от 1 юли се увеличава с 4,71 процента до 557,22 лв. за 1000 куб. метра, но заедно с увеличението от 1  април поскъпването на синьото гориво става 9,39 процента.

На база на това поскъпване се преизчисляват и цените на парното.

Още по темата

За София парното ще поскъпне с 4,55 на сто. Във Варна цената на топлоенергията скача с 8,84 на сто, в Пловдив - с 6,76 процента, в Бургас - с 5,54 процента.

Увеличението на цената на парното в Сливен ще е с 0,75 процента, в Габрово - с 0,94 процента, във Враца - с 0,53, в Перник - с 1,44 процента, в Русе - с 5,06 процента, а в Плевен - с 6,58 на сто.

Единствено във Велико Търново цената на парното ще бъде намалена с 2,52 процента.

Повишаването на минималната работна заплата на 270 лева няма да може да компенсира скока в цените на енергоресурсите - електроенергия, топлоенергия и природен газ, сочат сметките на икономически анализатори.

За малкия и среден бизнес повишението на цените на електроенергията ще бъде допълнителен разход на фона на стагниращото вътрешно потребление, коментира пред БТА Лъчезар Богданов, управляващ съдружник в "Индъстри Уоч".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: парнотокцени на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повишаването на минималната работна заплата на 270 лева няма да може да компенсира скока в цените на енергоресурсите - електроенергия, топлоенергия и природен газ, сочат сметките на икономически анализатори.---------------------------- Какви са тези анализатори? Увеличение на ток и газ средно 6-7% Увеличение на МРЗ почти 12% Заначи според тях 12% са по-малко от 7%....
187
2
 
16
 
! Отговори
ДРУГАРИ.... преди 12 години
ГАЗТА ---НЕ Е СКЪПА ,ЗАЩОТО Е "БРАТСКА"!!МОЖЕ И ДА СТРУВА НЯКОЙ ЛЕВ ОТГОРЕ-----НО, "БРАТСКАТА ГАЗ" ЩЕ ВИ ТОПЛИ ,КАТО "БРАТСКАТА ДРУЖБА".. ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ....!ПЛАЩАЙТЕ ДРУГАРИ .....ЩОМ Е ЗА "РУСКИТЕ ДРУГАРИ", "ГАЗПРОМ" И ***!ПАРТИЯТА Е .."ЗА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ние си мълчим отново и само си коментираме!
185
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно да се излиза на протести,достатъчно е да спрем масово да плащаме.Тази форма на протест ще бъде много по-ефикасна....Отказът да бъдем рекетирани от монополистите и държавата трябва да бъде такъв,че да им бръкне в джоба.Да ходят да събират от ***,които 20 години не плащат!
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бъгарите само мълчат .овце.
183
2
 
14
 
! Отговори
") преди 12 години
Вчера Трайков каза, че ще изнасяме ток за Италия и държавата щяла да спечели много пари. Всъщност кой го интересува това, след като ние обикновените хора няма да усетим нищо (освен дебелия). И още нещо, ако АЕЦ Белене се строи само за износ(при положение, че нямаме нужда от нея), кое кара хората да и мислят, че тока ще стане по-евтин с нея ?
182
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето аз подавам един малък и един среден *** на еон, евнон, евнух и всички техни производни, с пожелание да се задавят докато бъзат да го налапат от алчност
181
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудясе до кога ще имаме сили да търпим всичко се увеличава инфлацията расте асъщевремено доходите ни стоят замразени и нищожно ниски Оправдаватсе с тая измислена криза днещгите работодатели че не е мурално по време на криза дасе увеличават доходитени Краино време да предприемем една обща национална стачка
180
8
 
3
 
! Отговори
по-високи цени!!! преди 12 години
Увеличението трябва да е повече, при Станишев процентите бяха по-големи и по-начесто.Не бива да гоним, чуждите инвеститори, като им налагаме ниски нива на печалба.Ако наистина не се увеличат още, Борисов рискува да изгони всеки, който иска да вложи пари в България.
179
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 12 години
предлагам да не плащаме сметките за ток поне няколко месеца но всички а пък тези които гушкат парички от посреднически услуги, консултантски , зелени инергиии и още други вятърни неща да бъдат дадени на прокурор и всички европейски институции където уж са по -цивилизовани от нас , ПЪК АКО ЗАПОЧНАТ ДА НИ СПИРАТ ТОКА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОТ СТРАНАТА ЗАЕДНО С НАШИЯ УПРАВЛЯВАЩ ЕЛИТ .СТИГА СЕ ГАВРИХТЕ С ТЕЗИ ИЗСТРАДАЛИ ХОРА НАГЛОСТТА ВИ НЯМА СПИРКА .ПОЗОР ...................
178
3
 
10
 
! Отговори
иво преди 12 години
до simson Народът не е ***, а просто само ти си тип герберист. Нали не предполагаш , че това е последното увеличение на токът, парното, водата и т.н. Не, те просто следват едно след дрго , докато ако досега си плащал 100 лв. за ток , а увеличението ти е с 30 лв. , само до края на годината , ще бъде обратното. А пенсионерите, когато парното стане със стойност по висока от получаваните пенсии????
177
9
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Искахте демокрация-имате я!!!Плащайте от 3 ката на западняците и не се обаждайте!!И работете здраво,за да има за детски на *** родилни машини... "Ще плачете за социализма,*** седерастични"!!!!
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те цените сигурно са си толкова. АМА ЗАПЛАТИТЕ...........Ако минималната заплата беше поне 1000 евро - както в "бедна" Гърция, то ще си плащаме, ама с пансия 142 лв. и "парно, неползвано" - 70 лв, а ток, а вода, а лекарства, а храна???........
175
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям Василев. След като имате пари да ползвате интернет и да пишете глупости ще намерите пари и за повишението на цените:) Която и партия да е на власт вие пак няма да се добре, защото просто толкова можете. Пък и дневните пари на платения писач предполагам не са кой знае колко;)
174
0
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
ББ не ни е сравнявал с овце,а най ще ни подхожда.
173
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вън от България на фирмите обирджии! Енергоразпределителните дружества трябва да са държавни и поне като ни смучат парите да отиват в държавната хазна, а не да пълним гушите на разни пръкнали се чес,мес,евиен и еон. Даже не искам правилно да им пиша наименованията, защото имам алергия от тях. Търпелив български народе прекалено много те предоиха наши и чужди!
172
2
 
15
 
! Отговори
лафовете на пожарник преди 12 години
Всичко поскъпва, само лафовете на пожарникаря стават все по-евтини!
171
1
 
5
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
Защо да не стане държавно??? Това че българите спим докато ни крадат не е извинение.Аз сам съм издирвал факти и съм се борил срещу един "елитен " университет, който реве само за пари.И въпреки очевидните кражби, НИКОЙ не ме подкрепи, дори напротив.Трябва да вдигат тия цени всеки месец с по 50 процента и пак нищо няма да стане.
170
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Василев, ти чел ли си ги тея догвори, ама в оригинал, не предизборни интерпретации на партийни вестници? 10% гарантирана печалба имали енергото... що не идеш да ревеш на кварталния бакалин - щото те слагат поне 20? Или като си купуваше 32ра употреба бричка - автоджамбазите слагат и по 40% печалба - що не идеш там да ревеш бе, да е8а и смотаняка ти ***!
169
1
 
22
 
! Отговори
Долу ГЕРБ!!!!!!!!!!! преди 12 години
Майната ти Бойко - гаден лъжец, крадец и нагла мутра !!! Да изгниш в затвора дано !