Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 12 години
е тоя глиган миро наденичката нема ли кой да го отгърми. или чак като слезе от власт ше ги отгьрмят свичките свинчуги да не вземе някой от тях случайно да изсипе боба я за шеврон я земята подарена на израел я за нещо друго. пуцайте по мазника
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай *** Миризливият ловец С пълен с червеи мозък заради трихинелоза заеква и мига с едно око а ръката му дясната отказва да се подчинява освен от време на време да хръмне без да иска .Мирис на спарено застояло и изгнило защото обездвиженият *** е решил да убие сърничка или елен и с това са се гордее че е ловец Икам всичките ви 300 000 *** в джунглите на амазонка да ви видя за да останат 10 човека качествени а останалите да нахраните крокодилите смешници Ловци никога не стебили
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте ги к'ви изпаднали добитъци са на снимката. Деградирали алкохолици и тюфлеци, дето от софри след лов шкембаците им ходят един метър пред тях.
41
2
 
7
 
! Отговори
бариш манчо преди 12 години
за мен лично,няма нищо по долно от това да убиеш животно!това е висша форма на простащина и диващина!!!а Гоце трипера е вожда им!
40
1
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Абе ***, говоря за всички *** ловци които избиват сърни и се гордеят че са ловци, както теб. Заклеймяваш ли всички твои колеги които гърмят по сърни? Стига става смешен бе, кълвач! Добре, по елен да стреляш си е същото варварство. кажи ми че не стреляш и по елени. Ще остане май само по пички да стреляш пред компа. Шматка смотана.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130 000 са *** *** с пушки или башибозука .Тези нещастници не само не знаят как се съхранява пушка но и как се ползува с елементарни мерки за безопасност Вуйчо ми го застреляха подобни *** навремето Помислили го за прасе беше мотивът на Умственият *** стрелял по човек без да се увери че го вижда по какво стреля Абе ловци = Пишман *** дружинка от кол и въже събран башибозук Сложете им минимум 2000 лв годишна такса да видим колко от тези 130 нещастника остават
38
7
 
1
 
! Отговори
ddd до 42 преди 12 години
п*тко майна,кой ти каза че съм тръгнал да убивам сърни бе.Днес излета е за пъдпъдък и гургулица.Стига си копирал разни неща от гугъл,ясен си ми.Ти си просто една грешка на природата.И жалко,че няма ловен сезон за такива като тебе,защото повече съжаление изпитвам за ***,отколкото за теб.
37
0
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Самото изживяване казваш? Много ли ти е гот когато гледаш красива сърна и я пернеш и убиваш? Това ли ти е изживяването? Дивак бе, ти си дивак, т'ва е!
36
1
 
5
 
! Отговори
бивш ловец преди 12 години
По нашия край нямаше много дивеч и само обикаляхме напразно, постепенно ловните излети започнаха да се превръщат в пикник. Носехме кой каквото има от къщи и хапвахме и пийвахме, хората ни виждаха и ни подиграваха, че не сме никакви ловци. Отказах се защото ловът е скъпо удоволствие, а и мен не ме влечеше убиването на животни, бях ловец само защото ме навиха приятелите.
35
1
 
1
 
! Отговори
до ddd преди 12 години
Чети за лова на сърната бе- разбирач!Срок за ловуване - мъжки: от 1 май до 30 октомври. - женски и приплоди: от 1 септември до 30 октомври. Националният ни рекорд на трофей от сръндак е 184,05 точки. Добит е във Вълчи дол, Варненско.Егати пишман ловеца, даже не знаеш кой дивеч е забранен за лов, ***!Май си ловец само на порното в тракерите.
34
1
 
0
 
! Отговори
ddd do 37 преди 12 години
на лов се ходи сутрин или надвечер,ама какво да ти обяснявам,ти си прекалено зает да джиткаш из нета и да си бъркаш в носа
33
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Лова е като секса-не резултата се гони,а процеса..
32
4
 
1
 
! Отговори
от ddd do 35 преди 12 години
Не знам дали си ловец или не,не ме и интересува,но защо смяташ,че всички ловци са бракониери.Аз много добре знам,кое животно е за отстрел и кое не е,зашото ти още си сукал когато съм ходил на лов.Добре е все пак,че си прочел нещо от гугъл,но мисля,че хората,които трябва да дават коментари тук са тези,които поне веднъж са излезли на лов,не за да убият,а заради самото изживяване.На останалите "природзащитници" и мамини синчета,които дори оръжие не са държали мога да им .... няма да ставам груб
31
0
 
8
 
! Отговори
виц преди 12 години
Вие ловец ли сте?Не, ние с жена ми все още правим секс!
30
0
 
2
 
! Отговори
до ddd преди 12 години
Чудя се как тъй днес и сега имаме ловец пред компа ?Да не би да ти е станало жал за птичките или вече ги изтрепахте и няма кво да пуцаш?
29
1
 
3
 
! Отговори
Koko преди 12 години
Чудесно, на всеки ловец се падат по десет ***!
28
2
 
0
 
! Отговори
до ddd преди 12 години
Чети за избиването от диваци като теб на мъжки сърни. Вие определяте кое животно да живее кое да бъде убито за важите търбуси. Вие сте *** бе...Отстрелват се тези с по-дребно телосложение. Същата участ е определена и за такива с деградирали рога, недоразвити за възрастта си или виларите /без разклонения/.При не симетрични рога или сливане на двата рога в един също са фактор за селективен отстрел. При прекършено и наранено пънче /несменяемата основа/ сръндакът няма да изгради нормален рог. Ако обаче стъблата на рогата са били наранени докато растат или са развили перука, на следващата година ще израстат нормални и животното не подлежи на отстрел
27
1
 
2
 
! Отговори
9 преди 12 години
днес лова се открива и всички ловци са тръгнали да убиват 1 или 2 % от тях са истински ловци и от това живеят а другите са *** умопомрачени ***, озаконени бракониери изпитвам огромна ненавист към такива хора - комплексирани до такава степен че тръгнали да се доказват като убиват къде са тези УБИЙЦИ когато дойде зима и дивеча трябва да се поддържа с храна?
26
0
 
8
 
! Отговори
Лелче преди 12 години
в сравение с преди десет години са останали 1/3 от животните които са били тогава, избиха почти всичко, само и само да задоволят егото си...
25
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Бунак, елените са разрешени за лов. Как можеш да убиеш елен бе, ***? Ти си ***!