Медиците ни да съдят Кадафи, съветва Здравко Георгиев

Той бил готов да свидетелства срещу диктатора
Обновена: 23 авг 2011 11:44 | 23 авг 2011 11:44,
50
Медиците ни да съдят Кадафи, съветва Здравко Георгиев
Снимка: Булфото

Българските медици, които бяха осъдени на смърт в Либия, трябва да заведат съдебно дело срещу Муамар Кадафи и неговия режим.

Това заяви д-р Здравко Георгиев в сутрешния блок на Дарик радио и БНТ.

По думите му всички хора са разбрали, че те са невинни и това е бил един скалъпен политически процес, но това трябва официално да бъде потвърдено.

На въпрос, ако Кадафи бъде изправен пред съд, дали би отишъл на съдебното заседание, д-р Здравко Георгиев отговори, че би отишъл и би свидетелствал, "защото той заслужава това".

"Този човек, който 40 и повече години държи властта в Либия със страх, трябва да бъде осъден", посочи Георгиев.

"Винаги сме говорили, че докато той е на власт, нищо не може да се направи срещу Либия", заяви още той, попитан дали е време медиците ни, които изтърпяха жилото на режима на Кадафи, да предявят съдебни претенции към него и режима му.

"Сега Либия е страна, в която тепърва предстоят промени, но ще настъпи хаос, ще бъде страшно през следващите много месеци, а може би и години", добави д-р Здравко Георгиев.

Още по темата
Българските медици бяха арестувани в Бенгази на 9 февруари 1999 г. и прекараха в затворите в Либия над 8 години.

Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и д-р Здравко Георгиев, заедно с палестинския студент по медицина Ашраф ал-Хаджудж, бяха обвинени през 2000 г. в умишлено причиняване на епидемия от СПИН с цел дестабилизация на джамахирията.

Българите бяха освободени с посредничеството на Франция и тогавашната първа дама Сесилия Саркози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
15
 
48
 
! Отговори
Пепи Димитров преди 12 години
Кристияна се е плющяла като невидяла в Либия, после Кадафи бил виновен. Съжалявам другите сестри, които с нищо не бяха виновни!
23
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно от обвиненията беше "действия, противоречащи на нормите и традициите в Либия: прелюбодеяние, валутна търговия, производство, разпространение и употреба на алкохол." .... За какво си говорим...
22
14
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В чужбина човек се държи спрямо местните традиции...Да си *** в арабският свят е меко казано глупаво!
21
13
 
62
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Когато имаше протест в София в защита на медиците, отидох без да се замислям. После след като видях Кристияна Вълчева в ВИП Брадър съжалих за действията си! Тази жена има сериозен проблем с алкохола и сексуалният си живот...Ако се е държала така фриволно в Либия, нищо чудно че са я затворили, но жалкото е, че заради нейният курвенлък изгоряха още 4 медицински сестри!!!
20
11
 
55
 
! Отговори
SG преди 12 години
Да де, ама тези алчни *** ще искат както и преди България да поеме всички разноски по евентуалното дело... Какво ме грее мен тази тяхна далаверка??
19
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви 800 000$, повече трябва, той Дянков като им вземе данъка нищо няма да остане.
18
10
 
47
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ПЪРВО ДЪРЖАВАТА ДА СИ ВЪРНЕ МИЛИОНИТЕ ДАДЕНИ ЗА РЕКЕТА!!!
17
11
 
51
 
! Отговори
kk преди 12 години
Не стига,че заради алчността на някои от ВАС България се прости с над 1 милиард долара!Ами съдете си ги!Особено е важно дали ще може да ги осъди жена ти!!!Не говоря за теб,докторе!Ти си поредния лъохман!Имат право да ги съдят,но само някои от медицинските сестри.Тези,които лежаха заради други някои!Вие можешхе да ги съдите и преди!Защо точно сега?!
16
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 8 години по 100 000$ , общо 800 000$ обезщетение на човек мисля, че е реално и справедливо. На Кадафи са му запорилали банковите сметки , така, че като го осъдят плащането едва ли ще е проблем.
15
12
 
50
 
! Отговори
ъх преди 12 години
***, вместо да не се обаждат повече тези хора при всеки удобен случай занимават обществото със себе си. И не само това ами са и много кухи - за какво ще съдят и то точно Кадафи? И те не знаят ама колкото да кажат нещо.
14
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toi mejdunarodnia sad ne moje da go osadi pyk tezi..
13
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до стамат:сигурно му е харесало
12
22
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eee i kakvo kato sa se turkaliali po plajovete??Nie ne se li turkaliame sushto??Lichnia jivot na vseki chovek e negovo pravo na izbor kak da go jivee!!Nikoi niama da pravo da gi sudi kakvo sa pravili ...a i tuk stava vapros che vsichkite biaha nepravomerno osudeni za neshto koeto NE sa izvurshili!! Nikoi ne moje da me ubedi che tezi hora sa stanali edna sutrin i sa kazali daite da zarazim mnogo deca sis spin...i ako ne se luja edna ot tiah vaobshte ne beshe rabotila v bolnicata s epidemiata
11
13
 
48
 
! Отговори
стамат преди 12 години
А той защо няма да го съди?Нали и него го биха и е...а там?
10
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този няма грам срам
9
11
 
61
 
! Отговори
иоп преди 12 години
Опа! Някой се обърка здраво!Шефа на временния бунтовнически "революционен" комитет на братския "Бенгазки" народ осъди на смърт нашите медици! А мъчителите им са сред останалите "висши" революционери. Самите сестри, след началото на "революцията" категорично отказаха да подкрепят "бунтовниците" именно поради тези съображения и с право коментираха, че ако по време на "революцията" бяха все още в Бенгази,сега да се вече обесени. "Бунтовниците" избесиха над 200 гвардейци в Бенгази,без съд и присъда
8
18
 
69
 
! Отговори
АК74 преди 12 години
Докторе радвай се че се отървахте Ако това което сте вършили беше в някоя бяла държава никога нямаше да се отървете отървете от затвора.Никой до сега не е доказал че сте невинни Просто Кадафито ви помилва.
7
15
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези мишки пак изкочиха да искат
6
20
 
63
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Само още от там се не бяхте сетилида искарате някои лея.То тук пари ли не бяха ,медали ли ,апартаменти ли не ви купиха,работа по избор и какво ли не.Ами за половината от това дето са ви дали съм готов за това време да стоя там затвора.А в крайна сметка задниците сами там си ги завлякахте за да правите пари.Никой не ви е виновен!
5
12
 
54
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ако не беше...Сарко и първата му...първа дама,щяхте да се прочуете като...герои,на либийската...революция;Сейф Алфф Салам щеше да ви...пусне,а революционерите да ви...приберат.