"България еър" реши: Търси правата си в съда

"Алма тур" имала и проблемни банкови кредити
13 сеп 2011 15:11,
51
"България еър" реши: Търси правата си в съда
Блокирани руски туристи в Бургас. Снимка: Булфото

„България Ер" категорично не може да изпълнява полети с клиенти на Алма тур заради натрупани дългове от 3,6 млн. евро.

Това се казва в съобщение на авиокомпанията, след като заради неуредени финансови отношения с туроператора стотици чужди туристи останаха блокирани с дни във Варна и Бургас.

"България Ер" няма право за сметка на "Алма тур" да допусне нарушение на графика на всекидневните си плащания за доставка на гориво, летищно обслужване и други, се казва още в становището на компанията.

В случай на безвъзмездно финансиране на дейността на „Алма Тур” от страна на „България Ер”, при създалата се ситуация, авиокомпанията ще подложи на риск изпълнението на останалите редовни и чартърни полети не само до Руската Федерация, но и по другите дестинации по които лети, смятат от компанията.

Авиокомпанията мотивира отказа си да превози блокираните в Бургас и Варна руски летовници и с проблемни банкови кредити на групата "Алма тур" за повече от 26 милиона евро.

Още по темата

Сериозни притеснения пред авиокомпанията предизвикват "съществуващи проблеми с обслужването на кредити на групата "Алма тур" към български банки във високия летен сезон: кредит в размер на 8 милиона долара за финансиране на авиационна дейност; кредит в размер на 18 милиона евро за хотелска дейност.

За натрупания дълг от над 3.6 милиона евро от „Алма Тур”, авиокомпания „България Ер” заявява, че събирането на това вземане е въпрос на предприети правни действия, като окончателното решение ще бъде взето от компетентния съд.

„България Ер" продължава да изпълнява 18 редовни полета между Варна/ Бургас и съответно Москва – Санкт Петербург, съобщават от превозвача.

Във връзка със създалата се ситуация с непревозените клиенти на Алма тур обаче авиопревозвачът категорично заявява, че въпросът трябва да бъде отнесен към туристическата компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
godlike преди 12 години
Русия ако бяха толкова загрижени можеха да пуснат едно Трансаеро с 480 места, да си решат проблема както финландците и след това да си търсят кинтите от "Алма тур".
30
2
 
9
 
! Отговори
До БГ преди 12 години
Панковски в никакъв случай не е некадърник. Това може да го каже само нискообразован и праволинеен човечец, който само знае да хейтва и мрънка. Малкото "впиянчени мужици" са всъщност наши гости - туристи, които с нищо не са виновни за проблемите между 2те фирми! Тези гости и туристи генерират голяма част от ВБП на България, особено руснаците, за които в частност става дума. В случая съвсем ЯВНО става въпрос за източване на фирма/фирми и в не може да се обвинява за това 1 човек.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхотна антиреклама на България. Понеже следя руските медии и новината за прецаканите руски туристи беше силно застъпена във всички от тях. Другото лято туризма ни ще бере плодовете или по скоро липсата на такива!
28
4
 
7
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Гадовете от Алма Тур и некадърника Любо Панковски, пред който единствения изход е физическо самоубийство, най-накрая си го получиха. България Еър са в пълното си право да си искат парите сега от тях, е да малко впиянчени мужици ще поседят няколко дни по летищата, но ще се оправят. Москва като е толкова велика да вдигне няколко АН-чета и Ту-та и да си прибере данъкоплатците. Никакво отстъпление пред афериста Панковски!!!
27
3
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Ей, Даниелчо, Вие имате ли договор с Алма тур? Ако имате - просто сте длъжни да си изпълнявате задълженията. Неплащането по договора не може да доведе до автоматично прекратяване на договора и оставяне на пътниците, които са си платили на туроператора, който е в договорни отношение с *** самолетна компания. Друг въпрос е как цяла държава не може да издържа авиокомпания, а три бивши баретки - могат?????
26
3
 
7
 
! Отговори
EUSSR преди 12 години
До N12 -Даниел.Струва ми се, че си поредния ***, който работи в България Ер. *** си ти и цялото ръководство на скапаната компания България ЕР. N16 много правилно ти е обяснил какво би направило една нормално работеща компания в този брашн.Истината е, че докато има такива *** като теб всеки нормален човек ще подминава скапаната България Ер и ще предпочете удобствата на другите превозващи, на които цените доста пъти са като вашите дори и по ниски.
25
2
 
11
 
! Отговори
а сега преди 12 години
Самолетната компания на *** трябва да си търси закъснелите вземания чрез съда. Но нали са си свикнали, че могат да си вземат нещата без съд и процеси, та затова стана целия скандал. Шефовете на България еър са извършили чисто самоуправство като са извършили действия самоволно без да си търсят правата по съответния ред - а това е съда и дело.
24
0
 
8
 
! Отговори
Накратко преди 12 години
Всички са потънали в дългове, а парите са потънали в парцели по Черноморието и Банско, на коит осега могат да се седят само картофи защото никой не ги иска.
23
6
 
4
 
! Отговори
93971 преди 12 години
Не загрявате ли - номерът е да си съберат парите, които дължат на Лукойл за гориво, за да може после Вальо да ги даде на Бойко.
22
1
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Защо да го правят? Да го направят самото правителство, така както го направиха Финландия. Аман от ***.
21
4
 
18
 
! Отговори
До Даниелчо преди 12 години
Мисля, че *** сте вие! Защо оставихте Алма тур да ви задлъжнее с милиони левове, че да правите циркове? Има договори, техни изпълнения, или не, както и съд! Докарахте руснаците, ама на връщане им сецнахте самолетчето, че цялата преса в Русия да гръмне. Много умна постъпка... според мен сега и вашата смотана фирма трябва да влезе в съда за оронване престижа на България и туризма!
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо беха 7 милиона долара после паднаха на 5 милиона не знам кво а сега 3,6 мил. евро..... Нещо лъжливите овчарчета се получава
19
3
 
7
 
! Отговори
gtf преди 12 години
иначе Бойко ейтъй отнема лицензи, тва ако не се нарича тоталитаризъм...че и държавата ще оправя бакии на частни фирми ...така е, като си възпитаван от ДС ...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Купувачът на Булгартабак плати още 10 млн. евро по сделката"ХАЙДЕ ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА ДОГАН!ДА МУ Е ХАИРЛИЯ НОВАТА ПРИДОБИВКА!
17
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Като нямате що не уведомихте правителството,чуждия туроператор,чуждата държава и т.н,че примерно след месец ще прекратите договора си с тях,ако не си изпълнят ангажимента,ами направихте така че цяла Европа да се чуди къде са попаднали тези туристи и да поставяте постфактум проблема си,засягайки икономика и авторитет на цяла държава.Но така би постъпила наистина само една мутренска компания,която не зачита институциите на една държава.Едва ли задълженията им към вас са само от последния месец!
16
3
 
19
 
! Отговори
До Даниел преди 12 години
Как да нямате вина бе Даниелчо? До там ли стигнахте от BG Air? Да се оправдавате по форумите за вашите груби нарушения и грешки? Един полет струва между 25 000 - 50 000 EUR най-много. Толква ли беше трудно да пуснете по един еднопосочен полет - VAR-MOW, VAR-LED, BOJ-LED, BOJ-MOW и BOJ-HEL и да превозите пътниците, които с нищо не са Ви ВИНОВНИ? А след това да си търсите парите в съда като всяка друга уважаваща себе си(и клиента) компания?
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Червен картон за Лечков от ЕК принуди премиера да му спре европаритеБезпрецедентно всички европроекти за строителство на Сливен за спрени до второ нареждане"ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГРОБ.ЩЕ ЦЪФНЕТЕ И ВЪРЖЕТЕ!***!
14
14
 
5
 
! Отговори
3 преди 12 години
"Заради безпаричие баща уби болната си дъщеря, рани жена си и се гръмна"ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО "ПОБЕДАТА".Пожелавам си приятно прекарване в АДА с ГРОБ!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И в резултат на всичко това уважаеми зрители, Българският туризъм ще го духа.Честито
12
14
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
До *** плюещи България Еър.Какво искате вие ***? България еър да ги кредитира ли? Очевидно, е че Алма Тур са фалирали. България Еър досега не си е прибирала парите, най-вероятно някой е пропуснал момента, когато е трябвало да се плати. Българското правителство и България Еър нямат ангажименти към туристите. Това е проблем на Алма Тур, те са ги докарали тука, те са си платили на нея. А защо Алма Тур не е превела парите на България Еър един Господ знае. Но ние нямаме никаква вина!