"България еър" реши: Търси правата си в съда

"Алма тур" имала и проблемни банкови кредити
13 сеп 2011 15:11,
51
"България еър" реши: Търси правата си в съда
Блокирани руски туристи в Бургас. Снимка: Булфото

„България Ер" категорично не може да изпълнява полети с клиенти на Алма тур заради натрупани дългове от 3,6 млн. евро.

Това се казва в съобщение на авиокомпанията, след като заради неуредени финансови отношения с туроператора стотици чужди туристи останаха блокирани с дни във Варна и Бургас.

"България Ер" няма право за сметка на "Алма тур" да допусне нарушение на графика на всекидневните си плащания за доставка на гориво, летищно обслужване и други, се казва още в становището на компанията.

В случай на безвъзмездно финансиране на дейността на „Алма Тур” от страна на „България Ер”, при създалата се ситуация, авиокомпанията ще подложи на риск изпълнението на останалите редовни и чартърни полети не само до Руската Федерация, но и по другите дестинации по които лети, смятат от компанията.

Авиокомпанията мотивира отказа си да превози блокираните в Бургас и Варна руски летовници и с проблемни банкови кредити на групата "Алма тур" за повече от 26 милиона евро.

Още по темата

Сериозни притеснения пред авиокомпанията предизвикват "съществуващи проблеми с обслужването на кредити на групата "Алма тур" към български банки във високия летен сезон: кредит в размер на 8 милиона долара за финансиране на авиационна дейност; кредит в размер на 18 милиона евро за хотелска дейност.

За натрупания дълг от над 3.6 милиона евро от „Алма Тур”, авиокомпания „България Ер” заявява, че събирането на това вземане е въпрос на предприети правни действия, като окончателното решение ще бъде взето от компетентния съд.

„България Ер" продължава да изпълнява 18 редовни полета между Варна/ Бургас и съответно Москва – Санкт Петербург, съобщават от превозвача.

Във връзка със създалата се ситуация с непревозените клиенти на Алма тур обаче авиопревозвачът категорично заявява, че въпросът трябва да бъде отнесен към туристическата компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
2
 
! Отговори
3 преди 12 години
4Когато си загубиш работатаКогато те ограбя и пребият пред децата тиКогато загубиш всичко което си ималКогато *** разрови гроба на родителите тиСЕ СЕТИ ЗА МЕН!
10
0
 
24
 
! Отговори
ДеБул преди 12 години
Видяхте как постъпват засегнатите държави и как защитиха туристите си!Правителството на Финландия забрани дейността на Алма тур на територията на нейната държава и изпрати самолети да си ги прибере.В случая българското правителство видно не направи абсолютно нищо ,освен да се прави на арбитър между две мутренски компании.Толкови ги е страх от ***,че нито един висш политик не изказа категорично мнение,просто се *** от страх!
9
2
 
8
 
! Отговори
бе... преди 12 години
А, добър ден! А циркът с руските туристи, кому бе нужен?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та ако някой не е разбрал. За туроператорите хората не са нещо по различно от торбата цимент за строителния предприемач
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога има съд в ***?!
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме и на Алма тур. най-вероятно е поредния балон с плануван фалит - те червените много му разбират на това, спомнете си банките. Няма да плати на превозвача, на банките и на хотелите. На печелившите честито.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се провери кои са тези банки, които са отпуснали тези кредити и да се попитат същите кой сега ще ги плаща!Наистина Алма Тур действат като комунисти - теглят кредити, превозват и настаняват на вересия и накрая друг плаща!
4
3
 
22
 
! Отговори
Смех преди 12 години
Номер 3 ти със сигурност си рожба на греховната любов между Сергей Станишев и Азер Меликов. Нямам друго обяснение как може да си толкова ***
3
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е само началото на масовите фалити причинени от "успешното" управление на ГРОБ.Простият бг народец трябва да плати ПЪЛНАТА ЦЕНА на глупостта си!!!А именно-ГЛАД И МИЗЕРИЯ за доста години напред!Казах го преди две години и го повтарям: Виденовата зима ще ви се стори като приказно лято в сравнение с Боковото деситилетие!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се казва - пак се изложихме пред чужденците. Ама и тези от България еър - как ще ги оставите толкова задължения да натрупат и сте довели хората до България, а сега не искате да ги откарате обратнои едните и другите сте за ....
1
4
 
25
 
! Отговори
Висоцки преди 12 години
АЛМА ТУР са МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ !