127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
647
3
 
21
 
! Отговори
ОТВОРЕНО ПИСМО преди 12 години
Не мога да си намеря място от яд. От началото на новините до края не можах да се свържа с БТВ по телефона.Телефона дава или заето или никой не вдига.Исках да се включа , ако е възможно в поредните гнусни , манипулативни твърдения на Бенатова. АЗ СЪМ АВТОРА НА "ОТВОРЕНОТО ПИСМОТО , КОЕТО ЦИРКУЛИРА ЦЯЛ ДЕН ДНЕС В НЕТА.Готов съм да застана с името си срещу нея.Няма да давам лични данни в коментарите , но съм готов да застана с лицето си , името си и дори ЕГН - то си пред БТВ. Защо отрязохте цял пасаж от новините на 24.09 от 22.00 ч. където тя заявява цитирам по памет :" под въздействието на алкохола , с размътен разсъдък , дали от алкохола или от нещо друго" ? Искам най отговорно да заявя на Бенатова , че не съм "платен писач" , а обикновен човек , който не успя да издържи на изопачаването на фактите. Ако желаете да се свържете с мен може да ми пишете на и-мейла ми който е в регистрацията. Готов съм да оборя пункт по пункт това което бе казано.Ако не желаете да се занимавате , с "плебей" , като мен , обещавам да стана най яростния ви враг и непрекъснато да провокирам форумите срещу БТВ - безплатно!!!!!!!!.Защо си мислите , че цяла България е съставена от ***?Защо си мислите , че всички са скотове и безмозъчни същества?Защо това ,което излъчихте на 25.09 от 19.00 ч. , трябваше да бъде излъчено на 23 и 24 в опит да замажете положението и да спасите "топ журналистката "си. Въпреки всичко, с моето мнение или без, тя е тотално компрометирана и само по нататъшното и показване на екран ще дискредетира медията. Един приятелски съвет от мен : скрийте я отзад направете я редактор или чистачка в БТВ , но не я натрапвайте повече.ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ В НЕТА ДА МИ ПОМОГНАТ ОТНОВО ДА РАЗПРОСТРАНЯ ТОВА ПИСМО
646
3
 
0
 
! Отговори
ан до 637 преди 12 години
ти българин ли си бе ***?..............*** анонимна! *** мръсен!
645
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, Тикво, само за това че квалифицира предумишлено убийства като "пътен инцидент", и квалифицира /ти и *** те ти/ българите в Катуница като "*** и надрусани" никога повече няма да гласувам за Теб!! За Плевнелиев ще гласувам ама за тебе...забрави. Чакай от сиганския "цар"
644
2
 
1
 
! Отговори
ahil75 преди 12 години
та така ...насилието не води до нищо добро...но в наказателния кодекс е казано че щом народа вижда че държавата бездеиства ,може да се намеси........
643
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее България, мор за поганците!!!
642
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи когато Българи търсят мъст за тормоза, търсят правда и свобода - арестуват ги !!!Ноооо - когато *** разграбват влакове и камиони, фабрики, мандри,когато нападат линейки и болници, убиват хора - Ушев стои отстрани и гледа !!!Хора от Пловдив, Варна, Бургас............... - тръгвайте към София - тук са нашите истински врагове - крият се в Парламента и Министерския съвет !!!
641
2
 
6
 
! Отговори
Ahil75 преди 12 години
ОКО ЗА ОКО .....звучи добре ......но така докъде ще стигнем..... имаме полиция ...имаме правосъдие ,има и лично човешки отношения .....във всеки град има *** ....има и познати *** които са по малко *** от нашите българи......аз съм си българин ,но виждам в случая че има хора които искат да насадят чисто етнически проблем....дали е цар киро или някоий друг е все тая проблема си е налице ,така или иначе комфликта трябва да се разреши.не съм съгласен с насилието но то в случая е неизбежно
640
0
 
4
 
! Отговори
JOJO2 преди 12 години
Самосъзнание ни трябва!Първо сами да си помогнем!
639
0
 
6
 
! Отговори
Григор преди 12 години
Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!
638
2
 
10
 
! Отговори
БГ манго преди 12 години
ПОМОЩИТЕ НА *** трябва да се спрат!!! Така по малко ще се въдят тая ***....
637
3
 
6
 
! Отговори
Катуница преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!
636
1
 
8
 
! Отговори
Pass The K-Y преди 12 години
Хора, Столипиново е столицата на *** република. Превземем ли я, падат и другите...
635
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Никой няма против образованите и работливи роми! " БАХМААМУ как го измисли това :)
634
9
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Гледам по Канала много рокери са в Катуница, сега пак ще има "хулигани" и "вандали".ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАЛИЛИ СНОЩИ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА 5 ГОДИНИ ПАНДИЗ НА ВСЕКИ!! Простоватият българин се подаде на елементарната интрига заформена от антибългарският предател и агент ГОЦЕ и надуваемата му кукла СерГЕЙ!!!!От километри бе ясно, че това са безредици дирижирани от кумунизките атрофирали мозъци, ръководещи склерозиралата им паритя на крадци и мафиоти. И ви предупреждавахме да не се подавате на този съшит с бели конци заговор на кумунизите! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! Да им теглят и по един здрва бой, че да се отучат да линчуват. Истински медии в България няма! При тази наложена цензура (а най-лошото е автоцензурата която сами си налагат журналистите) нещата никога не се назовават с истинските им имена, ако изобщо се назоват! А така със заравяне на главата в пясъка няма да прокопса една държава. Защото затова и няма правосъдие, няма кой да го контролира и да му държи сметка!Сценаристите и режисьорите постигнаха целта си предизвикаха спонтанен ГНЯВ и БУНТ на ЭТНИЧЕСКА ОСНОВА!!! Сега въпросът е : Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! Никой няма против образованите и работливи роми!
633
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ - СЪБУДИ СЕ преди 12 години
https://facebook/event.php?eid=272395796114967 UTRE PAK!!!
632
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската ! Общо взето това са ми наблюденията над българите !Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.
631
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
bravo ima bylgari nai posle se vidq che ima bylgari-stiga *** teror
630
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ До всички свободни медии , които желаят да го публикуват НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!! Уважаеми дами и господа, Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите. Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име. P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.
629
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който ни граби,малтретира,а ние му плащаме тока,водата,детските,парите за обещетения при безработица и ги дундуркаме с псувня на уста.Докога нашите пари от данъците ще бъдат разпределяни на тези ***,които освен да правят деца за пари не са способни на друго нещо Господа управляващи,чуйте ни и спрете с геноцида спрямо българите за сметка на тая самопроизвеждаща се ***
628
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 12 години
Da, naistina triabva da badat osvobodeni 127-te balgari, zashtitili chestta na balgarite v Katunica! Kato niama koi drug!Ne zaslujavat nikakvi obvinenia!Haide, sega, pak niakoi ot upravliavashtite da mi zagovori za integracia na *** ili neshto podobno...Gadna i dolna ***!