127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
607
2
 
35
 
! Отговори
TOTO преди 12 години
Госпожа Бенатова снощи драматично обяви поне 120 пъти, че къщата на Киро Рашков горяла, сега се оказва, че не е истинската къща. Тогава не знаехте ли, Госпожо Бенатова коя е истинската къща, или някой ви беше казал да лъжете хората??? Защо не казахте по-рано, че да минат истинските българи, които вие наричате "хулигани" и оттам, преди да ги арестуват??? Срам ме е за вас, Бенатова- Поп Кръстьова!!!!
606
1
 
31
 
! Отговори
Deo преди 12 години
Цитат от извънредната емисия новини от 25.09 преди репортажа от с. Катуница - "Миролюба Бенатова влезе първа в ГОРЯЩАТА къща" - какъв патриотизъм и каква смелост!!! Може ли сериозна медия да отразява събитието по безумен начин!ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ
605
0
 
4
 
! Отговори
коч преди 12 години
Поздравявам всички със песента на Sepultura - Refuse-resist !!!
604
1
 
35
 
! Отговори
TOTO преди 12 години
Вчера цял ден търсихме информация по чужди сайтове, всички мълчахa телевизиите, ама днеска вече надушихa сеира и вече предават постоянно на живо???? Засрамете се, сега се прибираме в София, по магистралата на Макдоналдса всички само за вас говореха, изложихте се БТВ като кифладжии просто!!!
603
2
 
41
 
! Отговори
elena преди 12 години
Днес, София, в 15.00 на НДК - там сме! Г-це Бенатова, заповядайте и вие, чакаме ви с нетърпение, само вие може да представите новините такива каквито са, "Всички продажни гледни точки" хах !!! Сигурно после репортажът ще гласи, че сме се събрали мирно да пием по бира, да се дрогираме сговорно и т.н, ...нямам нейната дарба на преиначаване!
602
0
 
5
 
! Отговори
chach преди 12 години
koi e dal imeto na tova balgarsko selo.katunisa,bedite idvat ot tuk.o6te pri sazdavaneto ste se predali.da go smenite i siganite sami 6te si otidat.
601
1
 
6
 
! Отговори
Яна преди 12 години
гЛЕДАЙТЕ КАНАЛ 3
600
3
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Tova go ima v cqla Evropa; Anglia, Francia i Germania se napulniha s mulsulmani! Vreme e za nov krustonosen pohod! "To kill an infidel is not a murder, it is the path to heaven!" Pope Urban II, 1095
599
1
 
29
 
! Отговори
Докога вече !!!!!!!! преди 12 години
Защо има 127 задържани а убиеца е на свобода и ходи на екскурзии в Турция !? Така ли ни пази родната полиция г-н вътрешен министър ?
598
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помнете ми думата!Благодарение на журналистите, политиците и полицията, сега ще изкарат *** репресирани, че са били в състояние на неизбежна самоотбрана и че момчето се е засилио само срещу буса, понеже е искало да го таранира с глава!
597
1
 
35
 
! Отговори
ало преди 12 години
Незабавно трябва да освободим момчетата с масови протести.
596
2
 
21
 
! Отговори
Обединение преди 12 години
Стига полицейщина и ***!
595
2
 
7
 
! Отговори
пена преди 12 години
622, грандиозна конспирация съзираш.Няма такава сила в бг ,която да е в състояние да я измисли и осъществи.
594
9
 
21
 
! Отговори
КЛИП СЪС СЕКИРИ преди 12 години
Браво на агитките на ПЛОВДИВ и СОФИЯ, справиха се блестящо ! Сега цялата общественост трябва им помогне за да бъдат освободени от полицията. БОМБАТА е стара и ръждясала, но кой се сети за нея и взриви, и то точно сега ? Преди няколко дни имаше изказване на Гоце Три-пера по новините, че ситуацията е предреволюционна, като припомни ученото по научен комунизъм, как властимащите не можели да управляват по старому, а народа не искал да бъде управляван също по старому, И ЧЕ НИ ЧАКАТ МНОГО ИЗНЕНАДИ. Малко се позачудих откъде президента има такава информация , след като не е част от тайните служби и зачаках да видя какво ще се случи. Ето, случи се то ! Сега ако се окажа прав, че това е било разработка на МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ и тези дръзки, смели момчета, които си свършиха работата перфектно, разберат, че са били употребени по долен и задкулисен начин, бедна му е фантазията на ГОЦЕТО И КОМУНИСТИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА !P.S. ЗАПАЛИ се влак между Мездра и Враца ПРЕДИ ТРИ ЧАСА !. Влакът е обхванат от пламъци.СИРЕЧ БЪЛГАРИЯ ГОРИ ! - Разсъждавайте това е третият запален влак ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ! веднъж ЛОШО. Втори път още по-лошо ! Трети път = КОНСПИРАЦИЯ!Шофьорът, който прегази 19-годишния Ангел Петров в село Катуница, е бил задържан на границата при влизането си в страната от Турция КОЙ му даде съвет да напусне страната и после демонстративно на другия ден да влезне ПРЕЗ КПП на ТУРСКАТА ГРАНИЦА - ТОВА Е НАПРАВЕНО С ЦЕЛ ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРА УПРАВЛЕНИЕТО, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ! ЗАЩО ТОГАВА ВЪОБЩЕ Е БЯГАЛ и то баш през Турската граница официално За да се внуши, че заради УПРАВЛЯВАЩИТЕ не сме в ШЕНГЕН , А И ДА ЗАСИЛИ НАПРЕЖЕНИЕТО С другия ЭТНОС българските турци???Преди ЕДИН ЧАС В центъра на Катуница, пред кметството, са се събрали около 500 мотористи-рокери, които пристигат от мотосъбора в Сопот. РОКЕРИТЕ не са по-малко смели и организирани от агитките моментално се притекоха на помощ ИДЕАЛНО, НЯМАМ ЗАБЕЛЕЖКИ! ТОВА, което ме учудва Е броят на многото съвпадения - стара връжда, убийство, БЯГСТВОТО НА УБИЕЦА ПРЕЗ ГРАНИЦА И ДЕМОНТРАТИВНОТО ВЛИЗАНЕ ПРЕЗ КПП, 3 запалени ЛОКОМОТИВА, ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ след мача и РОКЕРИТЕ след мотосъбор. Всичко това в дълги празнични дни с много алкохол и полицията в отпуск. Явно някой с много големи математически способности е смятал и изчислявал за да ескалира ситуацията и да употреби НАЙ-БУДНИТЕ И СМЕЛИ БЪЛГАРИ !Сценаристите и режисьорите постигнаха целта си предизвикаха спонтанен ГНЯВ и БУНТ на ЭТНИЧЕСКА ОСНОВА!!! Сега въпросът е : Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТЕЗИ ЗЛОКОБНИ ПРОВОКАЦИИ ! ДАНО НЯМА САМО БОМБИ И ПРЕСТРЕЛКИ !
593
1
 
52
 
! Отговори
елена преди 12 години
"Никога няма да забравя как една баба се разплака и едва не падна на колене и ппачейки крещеше "Браво, момчета, вие сте велики". Някави хора излизат от къщите, раздават вода на пичовете, викаха - пийте, да имате сили.....знайте, в очите на тези хора сме герои, отидохме да им подадем ръка, да им покажем съпричастност, за тях наистина бяхме герои! Няква лелка крещеше на ченгетата - "Махнете се бе, пуснете децата да ги изтрепят, цял живот ни тероризират"
592
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
591
1
 
24
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
НЕ СА ВАЖНИ ТЕЗИ 127 ДУШИ! ИСКАМЕ САМО ЕДИН ДА БЪДЕ ЗАДЪРЖАН ОТ ПОЛИЦИЯТА-КИРО ***,А НЕ ДА БЪДЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАН И КРИТ НА БЕЗОПАСНО МЯСТО!
590
27
 
1
 
! Отговори
Niko преди 12 години
Щом ритнитопковците ще създават законодателство-здрава закъсвация е. Явно такава е народната ни милиция. това ще е винаги дереджето в бугаристан, докато управляват комунисти
589
1
 
16
 
! Отговори
bravo na rokerite преди 12 години
bravo na rokerite....pokazaxa na tazi *** benatova kak stava i 6teprodalzava radvam se 4e vse pove4e intelegentni xora sa tragnali za katunica ,no kade sa doktori i medicinski sestri malko li maltretirat i tiax ....pensioneri za6titete vnucite si ,policai , kolko 06te da vi biat tezi *** ......
588
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи не трябва да оставим прибраните наши момчета да ги съдят,те ни подкрепиха в труден момент,трябва да не ги изоставим,защото изоставим ли ги,ще сме най- големите предатели.Да съдят ***,ако ги бяха осъдили досега,това нещо нямаше да се случи.Напрежението ескалира от недосегаемостта на ***,искаме същото покровителство от прокуратура и съд към нашите,български момчета.