127 задържани след размириците в Катуница

Множество футболни фенове участвали в бунта срещу Цар Киро
Обновена: 4 окт 2011 18:59 | 25 сеп 2011 10:37,
703
127 задържани след размириците в Катуница
Снимка: БТА

„Задържали сме общо 127 лица, които са участвали в размириците в Катуница”, съобщи за Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев. 

По негови данни в снощните палежи на имотите на Цар Киро са участвали около 2000 футболни фенове. В момента арестуваните се разпитват, а през цялата нощ полицаите не са спрели да работят.

Очаква се днес да се прецени срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, кои случаи ще се гледат в Районната прокуратура и кои в Окръжната прокуратура.

Голяма част от участниците в бунта в събота вечерта бяха с маски на лицата, за да не могат да бъдат разпознати. Част от тях заплашваше журналистите, които отразяваха безредиците в Катуница. Блъскаха камери и фотоапарати.

„Отнасяме се еднакво към всеки човек, който върши престъпления – задържали сме хората, които палиха сгради и чупиха стъкла, и сме арестували мъжа, извършил криминалното престъпление”, заяви още Георгиев.

55-годишният мъж от „Столипиново” в петък вечер прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница. После блъсна трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Над 3000 души от Катуница се запътиха в събота към палатите на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, тъй като го сочат за поръчител на убийството на младото момче. Няколко часа преди да бъде прегазен, Ангел е получил смъртна заплаха от роднини на Цар Киро, след което е сигнализирал полицията. В 20 часа вечерта в петък е убит.
През съботния ден напрежението ескалира на два пъти. През деня хората започнаха да преобръщат автомобилите на ромската фамилия. Те замеряха с камъни прозорците на къщите му и поискаха Цар Киро да бъде изселен от селото.

Още по темата

Вечерта подпалиха четири негови къщи, като в бунта се включиха и футболни фенове.

Ново напрежение в селото се очаква в ранния следобед днес, преди погребението на 19-годишния Ангел, който е и двукратен републикански шампион по киокушин.

Катуница е потресена и от смъртта на второ момче, което припадна по време на шествието към имотите на Цар Киро и по-късно издъхна в болница.

Починалият Павел на 17 години е с операция на сърцето, за която жителите на селото са събирали пари.
След случая вчера майката на момчето изпадна в шок, а много от приятелите му плакаха заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
627
1
 
31
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Да бъдат освободени от ареста 127-те български младежи и да се обявят за герои,те го заслужават,а полицаите за национални предатели и да бъдат съдени,защото са допуснали с действията си да се предпази истинският организатор на убийството и заплашващ суверинитета и свободата на Б-я с изразът: "да не стане второ Косово".Смърт на всички ***,това не са човеци,това са *** ***, изнудвачи и рекетьори,крадци и убийци,вън от Б-я мръсната ***,да си я прибират ЕС или Индия .
626
1
 
24
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
тези *** ченгета да пуснат всички задържани .тези момчета вършат работата на полицията и им доказаха че заедно с онва недоразумение цици цветанов са пълен ***.ако не ги пуснат на свобода трябва да боикотираме изборите нека *** да ходят на изборите им.нашите деца показаха на полицията че ние българите не разчитаме на тях и че ни има като нация независимо че бенатова ги изкара вандали те са наши деца които ни правят горди че сме българи а журналистите на бнт бтв и нова са пълни ***.
625
0
 
13
 
! Отговори
приятел на Ангел преди 12 години
Какво ?Важно е да няма други безредици!??!?!Няма място за тези убийци на таз земя !!!
624
4
 
25
 
! Отговори
българин преди 12 години
Видяхте ли българската полиция - тази сбирщина от ***, които се правят на герои когато нахълтват в някои български дом, или арестуват бивш министър (Николай Цонев) по един недопустим и срамен начин. Те са \\\"герои\\\" когато показват \\\"мускули\\\" пред обикновените и безащитни български граждани, но са пълни *** когато трябва да зъщитят справедлива кауза. Снощи охраняваха ***? Защо, можеха умишлено да се забавят с някалко часа и да оставят тълпата да се разправи с ***! От това печели България и българите! Но гадните и *** ченгета и оня *** Калин Георгиев - тарторбашията им, обясняваха как защитавали \\\"реда\\\" - кой ред? На цар Киро и разюзданата *** мафия. Смъртта на едно 19 годишно момче няма абсолютно никакво значение за хора като Бойко Борисов и Калин Георгиев, само и само да не пострада някой ***, че какво ще кажат от Брюксел!Кога ще се проумее че *** не е човек, *** е социален паразид, изключително вреден, който трябва да се унищожава и убива! Мъртвият *** е добро и полезно за българите дело! Българската полиция - сбирщина от *** и ***, жалки рекетьори по пътищата, които за 600-700 лв. заплата на месец са готови да бият и стрелят срещу собствения си народ! В този си вид българската полиция е много вредна и след революцията която рано или късно ще дойде - всички полицаи трябва да се уволнят и да се започни изграждане на тази институция на ново и на чисто. Ей полицаи *** *** и копои, ако имате поне малко съвест и някакво национално чувство, засрамете се, вашата институция е жалка! И тези пари дето ви дават са ви много!
623
3
 
11
 
! Отговори
toto преди 12 години
policiata pazi svoite sponsori da jivee prestapnosta
622
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Премиерът Бойко Борисов не е доволен от действията на полицията в с. Катуница и според него тя е "изпуснала ситуацията". Той обяви, че виновните за инцидента ще получат съответното наказание."Маските паднаха. Марионетната колониална администрация се дискредитира напълно.========================================================
621
4
 
26
 
! Отговори
beni преди 12 години
Не закачайте хората !!! Те не са виновни за нищо ! Дошло им е до гуша от всичко ! И от Рашковци и от разни мазни чиновници ! А какво ще кажете за закона за етажната собственост ?Там може да се изсели някой неудобен , а в Катуница - не може - ха-ха -ха !!!! Българи , време е да се обединим и да се самозащитим ! Не очаквайте нищо хубаво от тези, които сега се мъчат да потушат напрежението и после пак да си развъртат коня на наш гръб!
620
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
свода за арестуваните
619
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятели,Вижте въпиющ пример на ЦИНИЗЪМ изречен от Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и негови Изводи:1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТНароде!!!!
618
4
 
41
 
! Отговори
elena преди 12 години
Цар Киро е член на Герб , дарител е на МВР и на колата си има стикер издаден от местното МВР, с който може да движи в област Пловдив напълно необезпокоявано. Това са фактите , които току що Канал 3 изнесе и се потвърдиха от още няколко телевизии . Това на вниманието на тези дето още са заблудени и вярват на Бойко Мухобойко .
617
4
 
18
 
! Отговори
F.O.Z преди 12 години
*** GERBO-*** PYSNETE MOM4ETATA OT ARESA ZA6TOTO I TOI 6TE PLAMNE,NEKA PAK SE ORGANIZIRAME I DA OTIDEM PRED RPY-TO,KADETO VMESTO CIGANSKITE OBIICI 4LENOVE NA GERB SA, BULGARI ZA6TI6TAVALI BAULGARI OT *** ZARAZATA,I AKO NE 4YQT DYMITE,4E TRQBVA DA GI OSVOBODQT NEZABAVNO DA ZAPALIM Y4ASTAKA.ZVY4I VI STRA6NO,NO NQMA NAKADE POVE4E ILI TE{***,GERBERITE I EVREISKITE TV-TA}ILI NA6ITE DECA I NIE.AKO NE SE DIGNEM SEGA BUDE6TETO NI E V KOV4EZI. NE 4ETETE A IZLEZTE DA SMAJEM GERBO-MANGALIQ
616
4
 
28
 
! Отговори
Ковчега на ГЕРБ преди 12 години
127 пирона в ковчега на ГЕРБ и главата на Цветанов
615
3
 
53
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Винаги съм мразил фенове, който след мач обръщат коли, цапат и палят. Този път обаче те бяха много прави. Проявиха се като истински патриоти и българи. В цивилизованите страни има палежи даже когато протестират против скъпото образование. А тук зверски прегазват едно момче, което не търпи *** грабители да го обиждат в държавата му. Поръчителите са ясни - документирано е в полицията. Кирил Рашков да не се разграничава сега от убиеца - късно е. Неговите хора са заедно с изверга при убийството.
614
2
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
613
4
 
39
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Освободете момчетата, които сте задържали!!! Арестувайте Кирил Рашков и семейството му!!!Но това няма да стане, защото момчета не са спонсори на ГЕРБ и МВР, а Рашкови са!
612
4
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Къде са сега ЗА ДА ОТГОВАРЯТ *** обществени организаций и фондаций. Къде са неуважаваните от никого в България, активисти на Отворено Общество и Хелзингските сребролюбциЦитирам сайта им:" - Акцент в работата ни е отстояването на правата на най-уязвимите групи: малцинства, хора в неравностойно положение, лишени от свобода, деца, жени..."- Та питам... Неуважавани от никого в България, *** активисти, Отворени Тарикати и Хелзингски Сребролюбци... - Къде са нашите Яростни декларации, по повод:- Изнасилванията на жени в преклонна възраст...- Убийствата на младежи - българи, в кварталите, където българите са малцинство...- Масовите грабежи, на всичко, съпроводено с побоища и кланета на безпомощни възрастни хора по села, градове и трамваи...- Изнасилените малолетни ***, често от техни братовчеди, по на 10-12 години, които после са принуждавани да проституират... и ПРОДАВАТ ДЕЦАТА СИ- Малолетните ***, които раждат и с това тежко увреждат здравето си... и стават проблем на цялата българска нация..., съставена от 90% българи и само 5% *** - КОИТО НИ СЪЗДАВАТ 90% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ - НЯМА ВИ... МЪЛЧИТЕ КАТО КОМУНИСТИ НА РАЗПИТ... - Къде, къде..., по доходоностно е да вземате "сребърници"..., за да леете крокодилски сълзи за сводниците..., наркотърговците... изнасилвачите И ПРОДАВАЧИТЕ на деца и безкруполните убийци...!!!Г-жо Бенатова, НАЛИ!
611
2
 
24
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Доколкото разбирам фамилията Бенатови е известна фамилия : адвокати , инженери и са Еврей. а не ***. Трябваше да е пратят в Израел а не в с. Катуница.
610
1
 
11
 
! Отговори
Rosi преди 12 години
Hora zashto mislite 4e sled kato zadarjaha prokurora na Pernik za lihvarstvo tazi Benatova se opita chrez intervyuto s nego i brat mu da gi onevini setete se de kolko pari i dadoha pitaite cql Pernik
609
2
 
25
 
! Отговори
ТОТО преди 12 години
Muto Mutev 25.09.2011 / 14:47Защо шофьора напуснал страната ..и после що се е върнал..много просто ..Рашков решава да си реши спора ,като убие момчето ,ако го направи по ,,традиционния ,,начин нещата може да загрубеят ,затова инсценира ,,катастрофа,,както вече ви споменаха и Тодор Чонов ,и госпожица Бенатова , и шофьора изчезва ..да но нещата загрубяха ,всички реват че Киро е виновен ,затова убиецът по спешност се връща ,сега ще каже че не познава Киро ,че не е внимавал,предал се е доброволно ,ТЕЗИ неща ще важат пред съда..ще го осъдят на 4 години ще лежи 1,5,Киро ще го компенсира за ,,неудобството ,,..само дето две майки в черно ..но кой ги е еня за тях..Бойко прави избори,Цветанов му помага ,прокурора ще я претупа работата,Киро ще продължи да дерибейства...а,тука май не съм прав ..показахме че МОЖЕМ..без политици ,без медии,без пиар..щяло нещо да стане,според *** ..ми да ,курбан ще станеш...
608
3
 
26
 
! Отговори
Pencho преди 12 години
Топъл и дебел за *** и за *** бенатова.