Нов бунт! Този път в Аджисан махала

Отново ескалира напрежението между роми и българи
Обновена: 25 сеп 2011 18:17 | 25 сеп 2011 17:13,
1400
Нов бунт! Този път в Аджисан махала
Размириците в Катуница доведоха до сблъсъци и в Аджисан махала Снимка: БТА

Избухна ново напрежение между роми и българи. Този път в пловдивската ромска Аджисан махала. 

Отцепен е районът на булевард „Мария Луиза”. От всички страни се стичат протестиращи хора. Тълпата от роми също набъбва. Жандармерията е между двата лагера.

Българите скандират:  „Киро – вън, циганите-вън!”, тъй като имат информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала. 

Още по темата
 Ромите ги провокират, като размахват неприлични жестове.  Тежко въоръжени полицаи удържат положението, за да не се стигне до сблъсъци.  Българите пеят и „Мила родино”, а скандиранията не спират.

Минути след 17,40 часа тълпата от българи се оттегли към Главната улица на Пловдив, а ромите останаха обградени от полицаи, за да не се срещнат двете тълпи.

В този час полицейски патрули с включени сирени пътуват към центъра на града, тъй като не знаят накъде са се запътили протестиращите хора.

В късния следобед в "Столипиново" избухна пожар. Бил е подпален изоставен клуб на партия ДПС на улица "Правда" 19.

"Пожарните автомобили са потушили пожара и там вече е спокойно", съобщи за Dnes.bg говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев.

Той уточни, че към този час няма информация за други пожари на територията на Пловдив.

Междувременно протестно шествие от близо 1000 младежи премина по главната улица на Пловдив и се спря за някоко минути до Джумая джамия в центъра на града.

Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки.

Шествието продължи по главната улица към площада на пощата, като младежите обясниха, че заедно с рокери и футболни фенове в 19.30 часа ще се съберат пред имотите на Цар Киро в Катуница.

* Информацията е актуализирана към 18.20 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
8
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Прав си - престъпниците в момента си имат държава!Ако някой има село с *** които крадат неговите баби и дядовци тогава може да казва, че конфликта не е етнически! Това са хора които не спазват законите и са БЕЗНАКАЗАНИ!А този "цар Киро" и другите като него вместо политиците да ги наричат "прстъпници" им казват бизнесмени или физически лица!!!!!
4
 
1
 
! Отговори
do 1287 преди 12 години
otidi v Turciya tam da jiveej 6tom ti haresva tehnite zakoni!
1
 
0
 
! Отговори
Bulgariq преди 12 години
CHE IMA CHESNI ***,TURCI SI E TAKA AMA 90% OT TQH SA................
10
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!
0
 
5
 
! Отговори
до 1282... преди 12 години
да де ама ако беше дал пример...ако кюрдин направи това с млад Турчин...какво ще ше да стане в Турция...ще ше да е по добре...но там това става постоянно...и знаем как рейгира Турция...*** им майката до дупка...в момента знам че около 200 хил. Турски войници са в кюрдските региони на страната и ги гонят чак до северен Ирак...а тук жандармерията пази ***...добре бе тва толкова насрана държава ли е че не можем поне като Турция да правим........................
1
 
10
 
! Отговори
--- преди 12 години
А например ако беше в съседна нам Турця, някакъв кюрд да сгази турче, щяха армията да пуснат със сигурност, там не си играят като нас, с перо да ги галим в наща даржава да се чувстват богове! Срам и позор за България!
3
 
12
 
! Отговори
Циганска хроника преди 12 години
Вестниците писаха:22 Окт 2009Двама *** убиха старица за парче хляб. Ромите издебнали жената в гръб и с дърво потрошили черепа й.29 април 2010Роми убиха след жесток побой 53 годишен мъж посред бял ден в Димитровград. 24. 09. 2010 г.Трима *** убиха от бой 53-годишен шофьор на ТИР, натоварен с цветни метали, при опит да откраднат камиона. Престъплението станало на паркинг в София. 28 ноември 2010КРАДЦИ НА ЖЕЛЯЗО ЖЕСТОКО УБИХА СТАРИЦА Пребили я, а след това тарторът на бандата й прерязал гърлото.Крадците няколко дни преди това задигнали метални отпадъци от съседи на убитата, тогава дори били задържани за 24 часа и по-късно освободени. 21 февруари 2011Трима роми от рода Гюлини са обвиняеми за грабеж от дома на 89-годишната гена от с.Памукчи на три медни бакъра и ел. кабел. Грабежът бил съпроводен с жесток побой над беззащитната старица, която скоро след това починала.15.02. 2011 Непълнолетни роми отвлякоха и убиха по особено жесток начин жена от село Михайлово. Задържаните са откраднали златни накити от нея - 2 ланчета, три пръстена, две обици и една гривна. Освен бижутата, нападателите взели от жертвата и две монети от по 50 ст.И т.н. и т.н.............................
5
 
6
 
! Отговори
888 преди 12 години
Обвинителен акт срещу българската цигания25 септември 2011 19:36 | Красимир Калудов | Аз обвинявам всички правителства, под чието управление съм имал шанса или малшанса да живея, за слепотата, глухотата, пренебрежението и дебелоочието им по отношение на *** или ромите, както възпитано ги наричат от известно време насам.Аз обвинявам всички чиновници и кабинетни плъхове, които пишат скъпоструващи и неефективни програми за интеграция на хора, които не желаят да се интегрират.Аз обвинявам съд, прокуратура и полиция за това, че позволяват безнаказано на безразсъдни мъже да оплождат 12 годишни деца, които раждат други деца с почти нулев шанс за достоен живот.Аз обвинявам всички просветни и здравни министри, за които се сещате, за престъпното им бездействие, което позволява в 21 век стотици хиляди български граждани да тънат в болести и канибалско невежество, а децата им да не знаят пътя до училището.Аз обвинявам пресметливите и безскрупулни политици, които умишлено поддържат първобитния статус на стотици хиляди български граждани в гета, в развъдници на проституция, в инкубатори за износ на бебета, в генератори на трафик на хора и всевъзможни престъления.Аз обвинявам политическите инженери за това, че третират тези хора като безмозъчни роботи за гласуване по време на избори срещу няколко лева, няколко кебапчета и хиляди безмислени обещания.Аз обвинявам българската църква, че обърна гръб на тези хора и не им подаде ръка, за да ги научи на смирение, обич към хората, страх от Бога и човещина.Аз обвинявам полицията и нейните шефове, че стискат зъби и търпят да бъдат бити, блъскани, обиждани, ранявани и дори убивани от вечно интегриращите се безработни, безполезни, опасни за себе си и за обществото тунеядци, които изсмукват ресурсите на държавата.Аз обвинявам фалшивите и лицемерни борци за граждански права, които толерират и подкрепят с помощта на задгранични фондации всички прояви на насилие и безнаказаност от страна на малцинството над мнозинството от българи.Всички тях ги обвинявам, че България заприлича на една голяма Катуница.Кой съм аз ли?Аз съм българин, имам семейство, жена, две деца, имам дом, работя, плащам сметки и данъци, гласувам, спазвам законите и правилата, ако пък ги наруша, си плащам глобите и си понасям наказанията и незнайно защо все повече започвам да се чувствам прецакан в собствената си държава.И колкото и абскурдно да е, все още се надявам, че ще доживея да видя народни водачи, които да изтръгнат българската *** из корен и да направят така, че българи, турци, ***, евреи, гърци, арменци, татари, каракачани да бъдат горди, че са граждани на България.Докато това не се случи, аз всеки ден ще обвинявам, дори и да знам, че никой няма да ме чуе.Ах, да. Не се морете. Няма как да ми купите гласа. Парите си ги печеля сам, а кебапчетата си ги приготвям лично.
1
 
6
 
! Отговори
Нетаняху преди 12 години
До 1281 , абе човек ти много се отплесна в страни от въпроса, ясно ми е там как седят нещата, просто попитах, ако някой палестинец си позволи този жест към младо еврейче , дали реално си давате сметка отговора какъв щеше да бъде!?
1
 
8
 
! Отговори
до 1280 преди 12 години
там нещата са различни...Палестинците не са *** те от мн време си имат държава в този регион...това че имат визуална прилика не значи че са ***...те до 1948 Израел нямаха държава там...набутаха ги големите сили начело със САЩ в земите на Палестина...а и Палестинците са древен народ...правете разлика...
3
 
32
 
! Отговори
Нетаняху преди 12 години
Всички тук в този *** форум искам да ми отговорят, какво щеше да се случи ако миризлив палестинец прегази малко еврейче в Тел Авив посред бял ден?????
1
 
7
 
! Отговори
до 1275 преди 12 години
Наистина ли си толкова глупав или просто се правиш на такъв по неизвестни причини?ГЕРБ е новото БКП...
0
 
0
 
! Отговори
djipsi преди 12 години
moje bi plastam pove4e danutci ot tebe -danuk ob6t dohot.danuk bezrabotitza.danuk pensiadanuk zdravna osigurovka oste ne znam si kvo ave ot 550lv vzemam 4isto 420lv.a ako ne si platia toka .koeto e niakude okolo 80lv evn go izkly4va vednaga priznavam si ne moga da si platia danukana kolata si za taia god. i za tova si a otlojih za dogodina a za vodata niama nima nikakvo naliagane ponege kustite sa *** do *** vuobste nedei da iska6 da stava6 *** trudno se jivee
12
 
5
 
! Отговори
МАРОДЕРИ-БЪЛГАРИ преди 12 години
МАРОДЕРИ-БЪЛГАРИ ЧАКАТ СВОЯ ЧАС ТА КОГА ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ ПРЕВЗЕМАТ НЯКОЯ МАХАЛА НА ***-ДА ВЛЯЗАТ В ДОМОВЕНЕ ИМ КАТО ТУРЦИ-БАШИБОЗУЦИ И ДА РАЗГРАБЯТ ДЕ ЩО НАМЕРЯТ В БЕДНИТЕ *** СЪБОРЕТИНИ-Е ТОВА СЕ КАЗВА УДАР-НО УДАРЪТ НЕ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ-ВСИЧКИ Е РАВНОСИЛНО НА КОМУНИЗЪМ И ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ И ЛИПСА НА МОЗЪК В ГЛАВАТА-КОГАТО ДРУГ ТИ КАЦВА АЙДЕ ДА ИДЕВ ДА ГРАБИМ-ТИ ЩЕ АТАКУВАШ А АЗ ЩЕ ГРАБЯ-Е АКО ОЖИВЕЕШ-ЩЕ ТЕ ЧЕРПЯ ЕДНА БИРА А СЕГА ЗА КУРАЖ ТЕ ЧЕРПЯ ЕДНА ЦАР КИРОВА РАКИЯ-МЕНТЕ-О ***
1
 
2
 
! Отговори
NK преди 12 години
Da se digame si4ki bulgari i da gi iztrepem gadnite *** svine
3
 
23
 
! Отговори
1111111111 преди 12 години
Ей,жена съм но съжелявам че нямам един автомат-почвам ги веднага.
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1261Искаш невъзможното. Няма полуевреи. А ти искаш от медиите които са 99% тяхна собственост, да се самонакажат!
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsi4koto romi na sapun!!!
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ГЛЕДАЙТИ БОСФОР ТВ - БИТИВИШИКТАШ (БТВ). МАНГОЛЮБА БЕНАТОВА
2
 
7
 
! Отговори
: Анонимен преди 12 години
vseki bylgarin da ubie po edi ***

Спонсорирани публикации