Нов бунт! Този път в Аджисан махала

Отново ескалира напрежението между роми и българи
Обновена: 25 сеп 2011 18:17 | 25 сеп 2011 17:13,
1400
Нов бунт! Този път в Аджисан махала
Размириците в Катуница доведоха до сблъсъци и в Аджисан махала Снимка: БТА

Избухна ново напрежение между роми и българи. Този път в пловдивската ромска Аджисан махала. 

Отцепен е районът на булевард „Мария Луиза”. От всички страни се стичат протестиращи хора. Тълпата от роми също набъбва. Жандармерията е между двата лагера.

Българите скандират:  „Киро – вън, циганите-вън!”, тъй като имат информация, че ромският барон и семейството му се намират в Шекер махала. 

Още по темата
 Ромите ги провокират, като размахват неприлични жестове.  Тежко въоръжени полицаи удържат положението, за да не се стигне до сблъсъци.  Българите пеят и „Мила родино”, а скандиранията не спират.

Минути след 17,40 часа тълпата от българи се оттегли към Главната улица на Пловдив, а ромите останаха обградени от полицаи, за да не се срещнат двете тълпи.

В този час полицейски патрули с включени сирени пътуват към центъра на града, тъй като не знаят накъде са се запътили протестиращите хора.

В късния следобед в "Столипиново" избухна пожар. Бил е подпален изоставен клуб на партия ДПС на улица "Правда" 19.

"Пожарните автомобили са потушили пожара и там вече е спокойно", съобщи за Dnes.bg говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев.

Той уточни, че към този час няма информация за други пожари на територията на Пловдив.

Междувременно протестно шествие от близо 1000 младежи премина по главната улица на Пловдив и се спря за някоко минути до Джумая джамия в центъра на града.

Младежите развяваха български знамена, а срещу тях беше изправен кордон от над 100 полицаи, въоръжени с щитове, каски и палки.

Шествието продължи по главната улица към площада на пощата, като младежите обясниха, че заедно с рокери и футболни фенове в 19.30 часа ще се съберат пред имотите на Цар Киро в Катуница.

* Информацията е актуализирана към 18.20 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
4
 
! Отговори
bai bono imanara преди 12 години
*** CARE PROTESTI NAMA LI DA IMA PROTESTI SRESHTU UPRAVLAVASTITE KOITO IZPALNAVAT NAREZDANIATA NE EVREITE VAV SANKA ZA DA RAZBIAT BALGARIA I DA ZASELAT EVREI
1
 
26
 
! Отговори
UFO преди 12 години
И правосъдието ще възтържествува. Няма начин - идват избориНо!Убиецът ще влезе в затвора. Ще излежи колкото му дадат. За времето там ще му се отплати пребогато, за мократа поръчка. В затвора ще стане тартор - това е не кой да е, а "личният убиец на Цар Киро". И ще са му уредили живота , когато излезе...А през това време, Кирил Рашков - недосегаемият нашенски Дон Корлеоне, безбожно наричан "Цар", ще продължава да може да "поръчва" неудобните нему личности, срещу приемлива за доходите му такса.
1
 
29
 
! Отговори
! преди 12 години
Педлагам НИКОЙ НИКОГА вече да не произнася името "ЦАР КИРО", а "НАЙ-МРЪСНИЯ *** КИРО"!!!!!
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...мммм да Василев 1243 е много прав, тоя проблем не е от вчера, и много предизборно ми звучи...
9
 
13
 
! Отговори
крокодилски сълзи преди 12 години
"В памет на Ангел и ПавелКойто гласува за Герб не е истински българин."ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО ЗАД КОЯТО СТОЯТ ПЛАТЕНИТЕ ПИСАРУШКИ ОТ ПОЗИТАНО !!!!На тях не им пука за нищо друго , освен да са на власт. Етническите конфликти са тяхна запазена марка, която умело прилагат.Който е балама да им се връзва.
1
 
1
 
! Отговори
BALGARIN преди 12 години
BALGARIIA E ZIVA...AZ BIAH IA POGREBAL....VRAWAM SEEEEEE ZA 2ra - SERIIA KOGATO WE TRIABVA DA SE PO4ISTI I POLITI4ESKIIAT NI ; DVOR; - BALGARIIA IMA NUZDA OT ,NAI MNOGO 9 PARTII, (A TE SA 200) - 3 -LIAVO 3 ZENTAR 3 DESNI...DRUGITE AULT, TOVA SA PIIAVIZI I GNIDI KOITO SMU4AT TRUDA NI - DA IZ4ISTIM ;TUMORA;..
2
 
8
 
! Отговори
МАРТИН Д. преди 12 години
ОЧАКВАЙТЕ КЪРВАВИ ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА! СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПИПА ЗДРАВО! НЕ СИ ИГРАЙ. ВЛАСТ Е ТОВА,БЛАГИНКИ!
1
 
48
 
! Отговори
ОТВОРЕНО ПИСМО преди 12 години
Не мога да си намеря място от яд. От началото на новините до края не можах да се свържа с БТВ по телефона.Телефона дава или заето или никой не вдига.Исках да се включа , ако е възможно в поредните гнусни , манипулативни твърдения на Бенатова. АЗ СЪМ АВТОРА НА "ОТВОРЕНОТО ПИСМОТО , КОЕТО ЦИРКУЛИРА ЦЯЛ ДЕН ДНЕС В НЕТА.Готов съм да застана с името си срещу нея.Няма да давам лични данни в коментарите , но съм готов да застана с лицето си , името си и дори ЕГН - то си пред БТВ. Защо отрязохте цял пасаж от новините на 24.09 от 22.00 ч. където тя заявява цитирам по памет :" под въздействието на алкохола , с размътен разсъдък , дали от алкохола или от нещо друго" ? Искам най отговорно да заявя на Бенатова , че не съм "платен писач" , а обикновен човек , който не успя да издържи на изопачаването на фактите. Ако желаете да се свържете с мен може да ми пишете на и-мейла ми който е в регистрацията. Готов съм да оборя пункт по пункт това което бе казано.Ако не желаете да се занимавате , с "плебей" , като мен , обещавам да стана най яростния ви враг и непрекъснато да провокирам форумите срещу БТВ - безплатно!!!!!!!!.Защо си мислите , че цяла България е съставена от ***?Защо си мислите , че всички са скотове и безмозъчни същества?Защо това ,което излъчихте на 25.09 от 19.00 ч. , трябваше да бъде излъчено на 23 и 24 в опит да замажете положението и да спасите "топ журналистката "си. Въпреки всичко, с моето мнение или без, тя е тотално компрометирана и само по нататъшното и показване на екран ще дискредетира медията. Един приятелски съвет от мен : скрийте я отзад направете я редактор или чистачка в БТВ , но не я натрапвайте повече.ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ В НЕТА ДА МИ ПОМОГНАТ ОТНОВО ДА РАЗПРОСТРАНЯ ТОВА ПИСМО
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
19 септември 2009 цар киро става член на бсп
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18 септември 2009 цар киро става член на герб
2
 
28
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
айде комшо...да избием ***,кюрди всички подобни раси от земите ни...войнаааа...и ние сме с вас...всички Турци сме с вас...заедно можем да ги превърнем в мишките каквито бяха преди 20 години...и жандармерията няма да ги спаси...и Американския посланик няма да ги спаси...до сега щом не са станали хора...значи няма да станат...
2
 
16
 
! Отговори
SS преди 12 години
Убий *** спаси България!!!
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е точен 1243. Това е истината за положението в България. Къде са виновните сега, знаете ли, ако не се сещате да ви подсетя: Виновните дето ги е посочил 1243 са във всички листи на партиите за съветници, кметове, депутати, министри, кметове и т.н, началници, директори и все от върхуската дето ни докараха да това!
1
 
22
 
! Отговори
овца преди 12 години
За днешните размирици са виновни всички политици, които използваха *** и ги развращаваха през последните 20 години. Друг е въпросът защо се случват точно сега, кой ги провокира и кой ще се възползва от тях. Демокрация дебне отвсякъде...И манипулация, манипулация ни залива.
0
 
12
 
! Отговори
UFO преди 12 години
до коментар 1241 22gЦитирам те:"ще съдят убиеца за ОПИТ ЗА УБИЙСТВО от 10 до 20 г затвор ... nice a 10г ще лежи 4 после ще го пуснат и старата песен на нов глас" Не само това, човече - в панделата, *** ще го носят на ръце, че е очистил ***... ваканция, не затвор... То си е пресметнат риск да изпълниш поръчката на "царя" бе пичове!
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В памет на Ангел и ПавелКойто гласува за Герб не е истински българин."ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО ЗАД КОЯТО СТОЯТ ПЛАТЕНИТЕ ПИСАРУШКИ ОТ ПОЗИТАНО !!!!На тях не им пука за нищо друго , освен да са на власт. Етническите конфликти са тяхна запазена марка, която умело прилагат.Който е балама да им се връзва.
3
 
26
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
А тая продажна *** Миролюба Бенатова да я изнасилят 200 *** да я видим тогава на чия страна ще е ... да видим дали ще защитава оная гадна твар пасмина...***... а нека редакторите да ми трият коментара ако искат ...АЗ НЯМА ДА СПРА ДА ГО ПУБЛИКУВАМ!!!
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни , 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!Няма никога да забравя едно детенце българче- малко с по-тъмна кожа как бе ритано от едни 4-годишни деца, защото било ***!Познавам едно ***,което все се срамуваше, че е ***, макар че бе най-доброто в класа. Аа сега пак учи и работи. Пак въставайте срещу бай Киро, но не срещу бедняка и мирния човек.
1
 
1
 
! Отговори
ivan преди 12 години
tova e balgariq netrqbva da ima ciganiq vsi4ki dolo si4ki *** i do tqh " car kiro " nestruvat te sa bokluci vs trqbva da sa na sapun ..... tova e istinata
2
 
15
 
! Отговори
gtf преди 12 години
1243 ..къде забрави герб - той също е продукт на ДС начело с главатаря Бойко Бъ...Къде спаха две години, къде спа и крайно дясната Атака ..в нашия град също има *** гето, появи се по времето на герп. Хияди жалби на живущите в квартала остават без отговор, въпрос на време е да се случи същото ..хората се въоръжават, ходят по двама трима, за да са сигурни, че ще се приберат живи ...