КЗП погна "Стани милионер" заради заблуждаващи SMS-и

Приканват хората да участват под предлог, че е безплатно
Обновена: 25 окт 2011 12:41 | 25 окт 2011 12:41,
38
КЗП погна "Стани милионер" заради заблуждаващи SMS-и
Снимка: Reuters

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка след сигнали срещу тв играта „Стани милионер“, организирана от „Ню Геймс“, съобщиха от комисията.

За няколко дни в КЗП са постъпили над 20 сигнала от потребители, които твърдят, че получават SMS-и или позвънявания, с които ги приканват да се включат в играта, като се твърди, че участието е безплатно.

Текстът на изпращаните от номер 145 SMS-и гласи: „Специално предложение за теб! С безплатно обаждане или SMS на номер 145 може да спечелиш 100 000 лева днес и 1 милион лева Супер джакпот!“.

По думите на други потърпевши, оператор се обажда от номер 1455 и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2,40 лв. Това обаче не се съобщава на потребителите.

След приключване на разговора абонатите получавали съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

Такива текстови съобщения и обаждания са получавали абонатите и на трите мобилни оператора.

КЗП е образувала производство по разглеждане на всички получени до момента сигнали и експерти на комисията установяват фактическите обстоятелства по случая, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: SMSиграКЗП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
и аз имам същия проблем вдигнах скандал на тея от МТЕЛ , защо не защитават потребителите си от този рекет , и как мислят дали ще продължа договора си със тях ,те ми дадоха само този номер за блокиране изпращаш СМС stop 145 на номер 17867 и ги блокираш моето предложение е първо да разберем кой седи зад тази измама и прибира парите на хората да се обяви публично награда и да почнем да му звъним и ние и където се покаже да го спукат от бой , четох че ИВАН И АНДРЕЙ имат облаги от това така ще им г
27
0
 
0
 
! Отговори
МИла преди 12 години
До коментар #25 Ами карина .... аз си мисля пък че добре че вземат ЕГН-то.. Щото ако се обади сина ми например, който е на 11 и си каже ЕГН-то системата ще му го отхвръли и няма да му позволят да играе от телефона и да натрупва сметка... както и се получи. Проверихме после сметката ... нямаше и лев натрупан отгоре. :)
26
0
 
2
 
! Отговори
борисов-а преди 12 години
и аз съм "за" с парите, които предлагат за награда, да платят сметките на нещастните хора, които така успешно заблуждават. И, г-н Караилиев, моите уважения, това не са ***, това предимно са възрастни хорица. Да ги скъсат от глоби. Давайте КЗП, въвеждането в заблуждение е престъпление!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
Karina преди 12 години
Баща ми им испрати SMS и те му изпратиха такъв в който искаха той да си даде ЕГН-то,което според мен нямат право.Аз мисля че немогат да ти искат ЕГН-то и то на SMS да им го изпартиш.Струва ми се малко абсурдно.
24
0
 
2
 
! Отговори
bezizvestniq преди 12 години
ako na boiko rodata stane neshto takovo vednaga bobagiite shte doidat zashto vabshte tazi firma ne e zakriqt kakvi sa tiq gluposti boiko svarshi si rabotata nedei si zatvarqi ochite tam kadeto ti iskash tazi firma e mafiotska i e nameseni mn xora stiga samo ste se zanimavali s gluposti
23
0
 
2
 
! Отговори
do бай Иван преди 12 години
ti mai ne pravish razlika mezdu komar i izmama
22
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Хехе,докато има балъци ще има и такива игри.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги спукат! Яки глоби, докато печалбата им започне да клони към нула. Ей тогава ще се научат!
20
0
 
19
 
! Отговори
h преди 12 години
че каква е разликата между тези и тел. измамници ??? никаква !
19
0
 
12
 
! Отговори
мимито преди 12 години
да бе, нагли, обадиха ми се да ми предложат безплатен телефон ,куча марка , за да съм останела клиент следващите 24 месеца !!!нагли до безобразие
18
1
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Не можаха всички да разберат,че безплатно е само сиренцето в мишия капан!На този свят нищо безплатно няма и неразбралите го просто са тьпи и заслужават сьдбата си!Докато има ***,ще има и касапи!Но трябва за такива измами за наивници да се налагат жестоки глоби-който се опитва да ги прави,да си понася рисковете..
17
0
 
10
 
! Отговори
БТК ФАЛИТ преди 12 години
Отказването е лесно.Обаждаш се на оператора и заявяваш отказ от такива услуги за в бъдеще.Проблема е обаче, че те продължават да измислят нови и нови методи за събиране на пари от народа, както например БТК със сключване на "сделката договор от разстояние".Просто се чудят как да подмамят и да вземат парите на пенсионерите и възрастните хора.
16
0
 
12
 
! Отговори
h преди 12 години
няма ли кой да спре тия ,дето ми пускат през 15 мин текст да играя в незнам си какво ???? нагли до безобразие
15
1
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
И аз нямам доверие на такива игри, но мой приятел участва и спечели червения голф :) Изглежда от време на време пускат фандък и на обикновени хора, но основно награди и пари отиват при определени хора.
14
0
 
6
 
! Отговори
рави Рави преди 12 години
ДАНОН е ЧИФУТСКА фирма и всичко срещу тях би било АНТИСЕНИТИЗЪМ....даааа...
13
2
 
6
 
! Отговори
балъци много преди 12 години
Когато има будали ще има и такива игри, който се хвани, хвани, шарани виноги има.
12
0
 
7
 
! Отговори
яко преди 12 години
утрепи балъците ,тарикатите ще измрат сами..!
11
0
 
20
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Не само Стани милионер. Всишки подобни игрички в ТВ ефира могат да бъдат обединени под шапката на познатото ни Тука има, тука нема и да бъдат подкарани по общият ред. Измамите и наглоста им са ненадминати.
10
1
 
17
 
! Отговори
Ру преди 12 години
Проверих фирмата: Свързано лице с Борко и Виктор Чучкови, Нико Тупарев и скунксувете / Иван и Андрей /.
9
2
 
14
 
! Отговори
Ahtung,Ahtung. преди 12 години
Telefonni izmamnizi.Pazete se.