Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му

Спортистът да бъде пуснат под домашен арест, настоя адвокатът му
Обновена: 14 ное 2011 10:33 | 14 ное 2011 10:26,
121
Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му
Снимка: архив, Булфото

Защитата на Гълъбин Боевски ще поиска проследяване на телефона на олимпийския шампион, за да се установи с кого е разговарял и къде се е движил. Това съобщи неговият български адвокат Ивайло Дерменджиев. Той допълни, че бившият спортист категорично е заявил, че е невинен и е бил натопен.

Адвокатите са си поставили още за цел да издирят хората от турнира, в магазина и на рецепцията, за да съберат показанията им. За липсата на касовите бележки от покупката на трите чанти, в които е открит наркотикът и които могат да бъдат използвани като доказателство, щангистът е обяснил, че не пази подобни документи, особено когато пазарува в чужбина.

Според версията на Боевски той и дъщеря му Сара са били в малък град, който се намира на около час и половина път със самолет от Сао Пауло. Там са настанени в хотел, в който са и всички състезатели, участващи в турнир по тенис. Всеки ден се придвижвали само от хотела до турнира и обратно.

Момичето продължава участието си в шампионата почти до неговия край, като отпада в петък. Така събота остава почивен ден и двамата отиват до търговски център, от който да купят нови куфари, тъй като сакът, с който са дошли, вече е амортизиран. Там ги завежда човек от турнира, описан от Боевски като фотограф.

Пазаруват от единствения магазин за подобна стока. Плащат на място и използват предоставяната услуга покупката да бъде доставена директно в хотела им. Вероятно през целия ден чантите остават без надзор, след което са взети от спортиста от рецепцията.

Още по темата

В същия ден подреждат багажа си в два от куфарите, последният остава за деня на заминаването им. Пътуват за Сао Пауло с вътрешен полет, до който сами пренасят чантите. Вземат го от лентите и го предоставят за чекиране за полета до София през Мадрид. Адвокатът подчерта изрично, че куфарите са чекирани до София, за да опровергае версиите за евентуална доставка в испанската столица.

Чантите влизат в общо помещение, преди да бъдат качени на самолета. Два часа по-късно, докато изчаква на терминала, олимпийският шампион е арестуван. Установено е наличието на съмнително вещество, което след анализ е установено като кокаин.

Ивайло Дерменджиев обясни, че Боевски едва ли е имал повод да се усъмни в тежестта на куфарите, тъй като дрогата е била напъхана в стените на мястото на друг материал, използван за направата им. Той допълни, че подобна процедура няма как да бъде направена в хотелски условия, още по-малко на летището.

Оказва се, че именно експертизата, която трябва да установи теглото на чантите, бави обвинителния акт в момента. Количеството на кокаина обаче няма значение за санкцията по законите в Бразилия.

Адвокатът каза още, че има възможност спортистът да бъде пуснат под домашен арест и във всеки един момент може да бъде поискана гаранция. Обвинението се очаква да бъде повдигнато до 2-3 месеца, а процесът да започне в рамките на 6-8 месеца.

"Той е в затвор за чужденци. В килия са между 10 и 15 човека, сред които и рецидивисти. Може би го мачкат, но той не е от хората, които ще споделят тези неща. Не е подавал данни за физическо насилие. Просто изглежда по-слаб, отколкото го познавам", разказа още Дерменджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
31
 
! Отговори
prost преди 12 години
да беше подал сигнал преди това за откраднат багаж или загубен,,,аз като ходя в чужбина няма да тръгна със скъсани чанти и тепърва да си купувам нови!!!!!! Явно доста е подценил полицията
121
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е кока бе!То не е за деца, а за баровци!За българските деца има друго... много по евтино и гадно и няма нужда да се ходи в Бразилия.
120
2
 
34
 
! Отговори
mariq преди 12 години
nevinen e choveka...ne razbirate li..egati zadrustenite zlobari..mahnete si gazovete ot pred pc i otidete da se raztichate.uspeh na galabin i semeistvoto mu
119
1
 
35
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Я вижте тук как синът на Боевски СТРЕЛЯ С ПИСТОЛЕТ В УЧИЛИЩЕ, а "великият" татко ходи после в училището да бие учителите. Стрелба в класна стая и побой над учители и... Нищо! Българското "правосъдие" мълчи: dnes.bg/obshtestvo/2008/04/21/uchiteli-vikat-gylybin-toi-prashta-prislujnica-pol-redovno-s-pishtov.50666Бразилските индианци, дето пасат тапири в джунглата и те имат по-ефективна и работеща съдебна система от нашата, дано поне те да го осъдят!!!
118
1
 
36
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
до Кочо от село:То щото малък му е гафа, че да не стане по-голям от това...толкова насериозно си се взел, че и сам си повярва
117
1
 
37
 
! Отговори
Arven преди 12 години
K040 ot selo...ти много ги разбираш тия работи кой по колко го претърсват. Той щото го видели олимпиец 10 пъти го преровили и 9 пъти сигурно гледали и отричали, че това дето го носи е наркотик. Сигурно имат листа с инструкции за шампиони и "простолюдие", щото вторите са втора категория хора...бе я се осъзнай
116
11
 
32
 
! Отговори
ko40 ot selo преди 12 години
човека не е осъден, и ние не трябва да го съдим. в друга държава е и консулът или който е там да съблудава, дали всичко с нашият сънародник е по закона. тва е всичко. пък жена му да си гледа децата. има ѝ фирми, да разпродава и да се оправя. само ще кажа, че ако бях аз щяха да ме задържат на 10 мин, него са го видели че е олим. шампион и са проверили 10 пъти преди да го задържат, за да не стане голям гаф, т.е. на петия час
115
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си стои там и дано го осъдят двеста години ! Не го искам тука , да ни трови децата !
114
1
 
40
 
! Отговори
анинимен преди 12 години
като е бил шампион му се е дало заслуженото ,сега като е убиец на деца да си получи пак заслужаното ,стига вече за миналите им подвизи не могат да се равнят на сегашните ,като Славински сега и гълъбинов. трябва да си получат заслуженото.
113
1
 
35
 
! Отговори
ГУГУТЕВСКИ преди 12 години
MНОГО СИ ***, САШЕ....
112
1
 
39
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Да бе - ще тръгна аз за Бразилия със скъсания сак, че от там да си купя нов!!!
111
4
 
45
 
! Отговори
до комуните, преди 12 години
абе колко пъти трябва да ви се каже ,че този щангист е изключен от ГЕРБ 2008 год. и сега членува в БСП, а и адвокатът му е от червените мехури.
110
0
 
43
 
! Отговори
Arven преди 12 години
Е много чудно защо не си го взел с него, нали затова отишъл да купи куфар, после го оставил да му го доставят в хотела. И как така от толкова пасажери точно на Гълъбин в куфара сложили хероина. Според тая статия или е магазинерката на куфарите или някой работник на летището..той в хотела нямал условия, но тия от летището имали: на лентите опаковат и дистрибутират хероина! Бе айде стига сте ни мислили за ***: сигурно само той пътува от Бразилия за Европа, че него невинния чакали наркопласьорит
109
0
 
46
 
! Отговори
konnik преди 12 години
Живял съм три години в Бразилия,никъде нямат практика да ти доставят закупена стока в дома или където и да е,това си е чисто престъпление от страна на Боевски.
108
0
 
34
 
! Отговори
goshko преди 12 години
vurnete bqloto na choveka ! *** ! stiga ste drapali !
107
1
 
51
 
! Отговори
L. преди 12 години
Всичко се изясни с нещастното залавяне на Гълъбинчо. След многото интервюта се разбра, че наркотика е за БГ децата, защото куфарите са изпратени дирекно за София. Сега остава няколко наши адвокатчета да се нагушат от представената възможност на държава. Освен това ще се открие сметка да внасяме средства по сметката на Боевски, защото не можа да си внесе кокаина, та да спечели някой лев, а и да се награди Боевски с "доктор хонорис кауза" от ПУ. БРАВО НА ДЪРЖАВАТА НИ!!!
106
0
 
40
 
! Отговори
Nana преди 12 години
Аз като си купя нещо ново не давам никой да ми го пипа ,да бе да,ще чакам доставката...до три работни дни....смешки,но е хубаво човек да си вярва ако не сам на себе си?!? ,на кого?????
105
2
 
58
 
! Отговори
.. преди 12 години
Гледам жена му от няколко дена по медиите и навсякъде реве ..." той не е кой да е,..той е някой , той шампион, държавата трябва еди какво си...в Бразилия не му повярвали, че бил шампион...'' еееми госпожо не ви ли е неудобно вече бе шампион не шампион в случая се разглежда настоящето престъпление не миналото му като шампион. Това е вече свръх наглост.
104
0
 
48
 
! Отговори
нвм преди 12 години
Глупости на търкалета...какво се юрнаха журналята да го оправдават. ВИНОВЕН Е- и какви са тия магазини за чанти, чак пък и доставка до хотела, вного ще са му натежали да си ги носи сам. Измишлъотини, чудят се как да го измъкнат. А защо пък телефонна разпечатка- какво ще проследяват, и баба знае че си има отделни телефони за такива работи. Те да не очакват и в Контакти да си е записал - Наркодилър Бразилия.....хаххаха смешници.Сега му е тегаво като го опъват вътре....а я си представете колко дец
103
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия от ГЕРБ само ни излагат по света.