Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му

Спортистът да бъде пуснат под домашен арест, настоя адвокатът му
Обновена: 14 ное 2011 10:33 | 14 ное 2011 10:26,
121
Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му
Снимка: архив, Булфото

Защитата на Гълъбин Боевски ще поиска проследяване на телефона на олимпийския шампион, за да се установи с кого е разговарял и къде се е движил. Това съобщи неговият български адвокат Ивайло Дерменджиев. Той допълни, че бившият спортист категорично е заявил, че е невинен и е бил натопен.

Адвокатите са си поставили още за цел да издирят хората от турнира, в магазина и на рецепцията, за да съберат показанията им. За липсата на касовите бележки от покупката на трите чанти, в които е открит наркотикът и които могат да бъдат използвани като доказателство, щангистът е обяснил, че не пази подобни документи, особено когато пазарува в чужбина.

Според версията на Боевски той и дъщеря му Сара са били в малък град, който се намира на около час и половина път със самолет от Сао Пауло. Там са настанени в хотел, в който са и всички състезатели, участващи в турнир по тенис. Всеки ден се придвижвали само от хотела до турнира и обратно.

Момичето продължава участието си в шампионата почти до неговия край, като отпада в петък. Така събота остава почивен ден и двамата отиват до търговски център, от който да купят нови куфари, тъй като сакът, с който са дошли, вече е амортизиран. Там ги завежда човек от турнира, описан от Боевски като фотограф.

Пазаруват от единствения магазин за подобна стока. Плащат на място и използват предоставяната услуга покупката да бъде доставена директно в хотела им. Вероятно през целия ден чантите остават без надзор, след което са взети от спортиста от рецепцията.

Още по темата

В същия ден подреждат багажа си в два от куфарите, последният остава за деня на заминаването им. Пътуват за Сао Пауло с вътрешен полет, до който сами пренасят чантите. Вземат го от лентите и го предоставят за чекиране за полета до София през Мадрид. Адвокатът подчерта изрично, че куфарите са чекирани до София, за да опровергае версиите за евентуална доставка в испанската столица.

Чантите влизат в общо помещение, преди да бъдат качени на самолета. Два часа по-късно, докато изчаква на терминала, олимпийският шампион е арестуван. Установено е наличието на съмнително вещество, което след анализ е установено като кокаин.

Ивайло Дерменджиев обясни, че Боевски едва ли е имал повод да се усъмни в тежестта на куфарите, тъй като дрогата е била напъхана в стените на мястото на друг материал, използван за направата им. Той допълни, че подобна процедура няма как да бъде направена в хотелски условия, още по-малко на летището.

Оказва се, че именно експертизата, която трябва да установи теглото на чантите, бави обвинителния акт в момента. Количеството на кокаина обаче няма значение за санкцията по законите в Бразилия.

Адвокатът каза още, че има възможност спортистът да бъде пуснат под домашен арест и във всеки един момент може да бъде поискана гаранция. Обвинението се очаква да бъде повдигнато до 2-3 месеца, а процесът да започне в рамките на 6-8 месеца.

"Той е в затвор за чужденци. В килия са между 10 и 15 човека, сред които и рецидивисти. Може би го мачкат, но той не е от хората, които ще споделят тези неща. Не е подавал данни за физическо насилие. Просто изглежда по-слаб, отколкото го познавам", разказа още Дерменджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гълъбин защо не зася 10 декара с КАРТОФИ както каза бойко - сейте КАРТОФИ ами тръгна да пренася дрога да трови децата ни сей КАРТОФИ и нямаше да имаш никакви проблеми
61
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мама герберастчето,кой му с*а в куфарите ?
60
0
 
47
 
! Отговори
турчин.... преди 12 години
гадно му е на мулето а....ама кат еди кибапчета и кара убави коли не плака а.....
59
0
 
54
 
! Отговори
the dude преди 12 години
"Ивайло Дерменджиев обясни, че Боевски едва ли е имал повод да се усъмни в тежестта на куфарите, тъй като дрогата е била напъхана в стените на мястото на друг материал, използван за направата им."Бая тежки куфари продават в Бразилия. Сигурно всички са щангисти като нашия.
58
1
 
49
 
! Отговори
Нони преди 12 години
Макар че силно се съмнявам в невинността на Боевски, все пак смятам,че съда ще реши дали е виновен, а не ние,които коментираме.Защо обаче се обръща такова внимание, при условие,че в бразилските затвори лежат други българи, а те виновни ли са??? Нали всички сме равни пред закона, защо в случая се шуми около Боевски и чак се правят сметки, а останалите българи за тях какво?Много несправедлив свят.
57
0
 
60
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Ей тези наркопроизводители големи тарикати станали бе, вече нямало да плащат на мулета,тъпчели дрогата в стените на куфари доставяли ги по магазините и готово,дрогата пътува за държавата на купувача на куфар, нама значение къде отива важното е ,че пътува и се разпространява,а балъкът куфарджия нито ще му се плаща,нито знае в какво се е забъркал като го ловнат,нито може да ги предаде,тарикати бреййййй.
56
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на туй муле д***да му е яко...
55
8
 
35
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
А какво общо има Борисов с тоя бе, тикво проста червена? Като му видя магариите го изрита от ГЕРБ още 2008, ама вие от БСП го прибрахте, това всеки го знае. Нищо чудно да е носил на Галеви или Запалката дрогата, пак ваши хора.
54
0
 
45
 
! Отговори
az преди 12 години
дрън, дрън, дрън.Жалко, че правителството харчи пари на данъкоплатците за този наркотрафикант. А как така за другите 70 българи в бразилските затвори и една статия нямаше написана и защо за тях правителството не си мръдна пръста, а веднага реши, че са виновни.
53
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига сте ни баламосвали. Случайно ти се къса куфара, случайно отиваш в случаен мазазин, купуваш най-случайният куфар и най-случайно е натъпкан с кока. Просто ей така. Сувенир за чужденците. Можеше и да мине в БГ съд ама ще яде бахура в бразилия.
52
0
 
38
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Нашето момче е невино.
51
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека бразилските власти стигнат до дъното..да видим сега на Боко кой ще му е виновен, защото вече няма кой да ги пуска >.< Проста тиква
50
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия бразилци как са знаели закъде ще пътува та са му продали куфарите с дрогата точно на него хахахахахаааа
49
2
 
51
 
! Отговори
робин преди 12 години
до оня ден вдигал щанги,сега ще вдига ***:)Хайде Бобчо разтвори:)
48
0
 
47
 
! Отговори
Anal Porno Video преди 12 години
Трябва и да установят кой го е ашладисвал в затвора щото ако вземе и забременее трябва да се знае кой е бащата:-)))))
47
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахах... един щангист не знае разликата между куфар, тежащ един килограм и такъв, тежащ 9!!!! При положение, че всяка авиолиния има изисквания за килограмите на багажа. Сега да видим дали и техните съдий са като нашите... Поел е огромен риск съзнателно, под натиск или не...
46
0
 
55
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Този наркотрафикант всичко ще си признае там,но след като си излежи присъдата там да го осъди и нашият съд за опит да внесе и разпространи дрога с която би допринесъл за смърта на български деца,***.А Бг телевизиите да спрат да показват ревящата му жена,срамно е за един задържан в опит за наркотрафик да се просят пари по сметка в национални медии,преди да бъде доказана невинност.Адвокатът е много ***,какъв човек трябва да си за да не разбереш че куфарът ти е толкова тежък 9 кг не са никак малко плюс теглото на куфарът,ами то дрехите които могат да се поберат вътре не тежат толкова какъвто и голям куфар да си купиш (това е само едно сравнение )а там е лято и балтони не ти трябват.Да се чуди и мая човек как в Б-я прецениха,че този човек е невинен та се е започнала кампания по неговото освобождаване,че кой прстъпник си признава вината когато го хванат бе,толкова ли са заковани тези медии,че вярват на думите му "невинен съм".Смешни и трагични Бг журналисти,а в белите държави даже журналистите помагат с разкрития на полицията и органите на прокуратурата,българските сметки откриват,пари просят за подпомагане на наркотрафикът и покриване на щетите от конфискацията на дрогата.
45
3
 
34
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Станишев е виновен.
44
0
 
49
 
! Отговори
Една българка преди 12 години
Това алиби можеше да помогне в България,но в Бразилия и Дилма не може да повлияе...
43
4
 
40
 
! Отговори
мдаааа преди 12 години
а *** там имат големи...тоя да не се върне бременен че ще роди герберастче...