Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му

Спортистът да бъде пуснат под домашен арест, настоя адвокатът му
Обновена: 14 ное 2011 10:33 | 14 ное 2011 10:26,
121
Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му
Снимка: архив, Булфото

Защитата на Гълъбин Боевски ще поиска проследяване на телефона на олимпийския шампион, за да се установи с кого е разговарял и къде се е движил. Това съобщи неговият български адвокат Ивайло Дерменджиев. Той допълни, че бившият спортист категорично е заявил, че е невинен и е бил натопен.

Адвокатите са си поставили още за цел да издирят хората от турнира, в магазина и на рецепцията, за да съберат показанията им. За липсата на касовите бележки от покупката на трите чанти, в които е открит наркотикът и които могат да бъдат използвани като доказателство, щангистът е обяснил, че не пази подобни документи, особено когато пазарува в чужбина.

Според версията на Боевски той и дъщеря му Сара са били в малък град, който се намира на около час и половина път със самолет от Сао Пауло. Там са настанени в хотел, в който са и всички състезатели, участващи в турнир по тенис. Всеки ден се придвижвали само от хотела до турнира и обратно.

Момичето продължава участието си в шампионата почти до неговия край, като отпада в петък. Така събота остава почивен ден и двамата отиват до търговски център, от който да купят нови куфари, тъй като сакът, с който са дошли, вече е амортизиран. Там ги завежда човек от турнира, описан от Боевски като фотограф.

Пазаруват от единствения магазин за подобна стока. Плащат на място и използват предоставяната услуга покупката да бъде доставена директно в хотела им. Вероятно през целия ден чантите остават без надзор, след което са взети от спортиста от рецепцията.

Още по темата

В същия ден подреждат багажа си в два от куфарите, последният остава за деня на заминаването им. Пътуват за Сао Пауло с вътрешен полет, до който сами пренасят чантите. Вземат го от лентите и го предоставят за чекиране за полета до София през Мадрид. Адвокатът подчерта изрично, че куфарите са чекирани до София, за да опровергае версиите за евентуална доставка в испанската столица.

Чантите влизат в общо помещение, преди да бъдат качени на самолета. Два часа по-късно, докато изчаква на терминала, олимпийският шампион е арестуван. Установено е наличието на съмнително вещество, което след анализ е установено като кокаин.

Ивайло Дерменджиев обясни, че Боевски едва ли е имал повод да се усъмни в тежестта на куфарите, тъй като дрогата е била напъхана в стените на мястото на друг материал, използван за направата им. Той допълни, че подобна процедура няма как да бъде направена в хотелски условия, още по-малко на летището.

Оказва се, че именно експертизата, която трябва да установи теглото на чантите, бави обвинителния акт в момента. Количеството на кокаина обаче няма значение за санкцията по законите в Бразилия.

Адвокатът каза още, че има възможност спортистът да бъде пуснат под домашен арест и във всеки един момент може да бъде поискана гаранция. Обвинението се очаква да бъде повдигнато до 2-3 месеца, а процесът да започне в рамките на 6-8 месеца.

"Той е в затвор за чужденци. В килия са между 10 и 15 човека, сред които и рецидивисти. Може би го мачкат, но той не е от хората, които ще споделят тези неща. Не е подавал данни за физическо насилие. Просто изглежда по-слаб, отколкото го познавам", разказа още Дерменджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е муле с медал и много заслуги за спорта ,то какво да правят мулетата без медал чиито пратки са на улицата и вече се пласират. Колко сърце се иска да изнесеш 9 кг - голямо почти колкото на щангист ,но не по- голямо от на Муле . Печалбите са големи ,а килиите малки. Работят гърбавите ,останалите лежат по затворите.
81
0
 
44
 
! Отговори
Генича преди 12 години
Да не мислите ,че му е за първи път ! КОй знае колко стока е прекарал , но сега се е направил на " недосегаем " и са го хванали ! Ако беше минал той щеше да гушне кинтите , пък сега държавата да му плаща гаранцията ай сиктир !
80
0
 
41
 
! Отговори
батТано преди 12 години
Дрън-дрън.Вместо да разследват канала,те го изкараха невинен.
79
4
 
35
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Тоя е от БСП. Но на вас ви е простено да сте прости и неинформирани. Говоря за вас - тиквите от Позитано.
78
0
 
41
 
! Отговори
L. преди 12 години
Всичко се изясни с нещастното залавяне на Гълъбинчо. След многото интервюта се разбра, че наркотика е за БГ - за нашите деца, защото куфарите са изпратени дирекно за София. Сега остава няколко наши адвокатчета да се нагушат от представената възможност на държава. Освен това ще се открие сметка да внасяме средства по сметката на Боевски, защото не можа да си внесе кокаина, та да спечели някой лев. Интересно, кой ли щеше да го очаква на летището в София. Хайде, като ще проследявате телефоните, да
77
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоя ли бил от ГЕРБ,егати и държавата сме.Пълна герберастия.То не бяха Калинки,Румянки,цар Киро и...ай сиктир бе!
76
0
 
43
 
! Отговори
Кебапчия преди 12 години
Малииии,тоя Гълъбин що бразилски "кебапчета" и "суджуци" е изял вече,направо не е истина...
75
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че е муле си е видно,ама е герберастко муле...за това се харчат държавни пари
74
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9кг кокайн май струват околу 1000000лв.дано да е невинен но мен лично ме съмнява!
73
0
 
42
 
! Отговори
НЕВ преди 12 години
все пак адвоката има нюх откъде ще паднат парички какво от това че версията му е проста!Явно че е пренасял доста и е дошло време да го изгърмят своите!Само немога да разбера как постоянно бълва информация за него сякаш аха да засенчи новините по европейската криза!
72
0
 
40
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Да бе някои му е сложил коката в куфарите.Направо сценарии от фантастичен филм развиват адвокатите.Не е ли по добре да си признае и да съдейства на полицията за залавянето на други от престъпната организация, 6те сключи сделка и ще лежи не повече от 5 години,може и в БГ затвор.Сега като се прави на невинен ще го издуха с 15 годинки
71
0
 
63
 
! Отговори
гугутка преди 12 години
Когато човек пътува със самолет, се съобразява и с теглото на "тарата"- куфарите, защото авиокомпаниите имат строги ограничения за теглото на багажа.Е представете си един щангист, който е подобрявал рекорди с по 500 грама и може да направи разлика, как ще влезе в магазина, ще огледа и поповдигне предлаганите куфари и ще избере НАЙ-ТЕЖКИЯ?!Не сме боядисани врабчета, ей!Да гние в пандиза...А някой преди това да е чувал нещо за останалите 19 българи, които са там с присъди за подобна "дейност"?
70
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя е гадно муле,да гние дълги години в затвора
69
0
 
44
 
! Отговори
Личен състав преди 12 години
Дали жена му ще го приеме, след като знае, че е познал мъжките ласки и е разширен?
68
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ли някои да ги търси тия 9 кг .Няма да се учудя ако покрай 9 кг са излетели други 29 кг за същата дестинация само че не като багаж а като Cargo ...Като цяло е така организирано едно такова решение,че когато се прави образно казано "застраховка" на пратката тя не изглежда като договор за поемане на огговорност с цел обещетение а по скоро е или дублиране или просто пренасочване на вниманието на обществото. Версии всякакви ,но тук 9 кг не са като да вземеш асансьор и да отидеш до съседа
67
1
 
44
 
! Отговори
гей преди 12 години
Туй герберастко муле ще го уважават дълги годинки бразилскире ***...направо му завиждам.
66
0
 
33
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Станишев е виновен,но аз се питав дали тук няма пръст и Луканов.
65
0
 
51
 
! Отговори
ПЕН**ЕЛ преди 12 години
секи щангист винаги и по всяко време ще хване разлика от 500 гр., а не разлика от 10 кг.! все пак нали с това се е занимавал цял живот? стига тъпизми и олигофрении! МРАЗЯ И НЕНАВИЖДАМ НАРКОРАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ! КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С ДРОГА НЕ Е ПРОКОПСАЛ, НА И ТОЯ ДА МРЕ! КАКТО СЕ КАЗВА - ГА ЯДЕ КИФТЕАТА НИ РИВА, СЕГА ЩО РИВЕШ,!
64
0
 
47
 
! Отговори
wolf преди 12 години
да бе някои пък баш на него еи така ще сложи,,,,те бразилците ***...като наште...а
63
1
 
35
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Той е от БСП другарю. От 2008 година насам