При присъда молим Бразилия Боевски да лежи у нас

Нямало аналогия между него и процеса за медиците ни в Либия
Обновена: 17 ное 2011 10:37 | 17 ное 2011 10:37,
110
При присъда молим Бразилия Боевски да лежи у нас
Николай Младенов Снимка: архив, БТА

Тезата за аналогия между това, което се случва с Гълъбин Боевски в Бразилия, и делото срещу медиците ни в Либия е абсурдна. Това каза външният министър Николай Младенов.

Бразилия е демократична държава, на чието правораздаване имаме доверие. Либия беше една диктатура, коментира министърът пред Нова телевизия.

В момента работим много тясно със семейството на Боевски и с Българския олимпийски комитет, за да може колкото се може по-скоро да започне процес и да се стигне до решение. В сегашната ситуация все още тече вътрешната процедура в Бразилия по повдигане на обвинение, обясни Младенов.

По думите му близо 400 са българите в Латинска Америка, които са задържани в различни държави по обвинение за пренос на наркотици.

През последните 20 години не е правено достатъчно, за да се развиват отношенията с латиноамериканските страни, така че да има възможност присъдите на българите да се излежават в България, твърди външният министър.

Още по темата
Според него това, което може да се направи, е след приключването на процеса да се разговаря и да се търси споразумение, да се направи изключение и Боевски да излежи присъдата си в България.

Разговарях с бразилския министър Гълъбин Боевски да получи максимално добро третиране от властите и един прозрачен процес по международните стандарти, обобщи Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
3
 
! Отговори
брех, невинен ?!? преди 12 години
Аз не съм съдия, но от изнесеното по тоя случай всичко "смърди": куфарите им били за смяна и си купили 3 бр... Нямали касова бележка, Незнаели кой точно ги е завел да ги купят... В хотела никой не е приел офицялно с подпис доставените въпросни куфари... Нямало от къде да се закупят от друго място каквито и да е куфари....---------И още куп неща по тоя "случай" смърдят ! Обясненията на самия Гълъбин в интервюто бяха много смотани ! Ако съдът каже виновен - да си лежи там.КАКТО ВСИЧКИ !
111
0
 
2
 
! Отговори
гага преди 12 години
ако се направи това изключение да го върнат в България ще бъде по голямо престъпление от самото деяние на боевски.кой е той,че ще има тези права.с какво другите които са там са по различни.какво като е бил олимпийски шампион.сега е наравно с другите престъпници,които са в затвора за апсолютно същото престъпление.по голямо безумие не съм чувала да има по света и само един болен мозък може да си помисли за такъв вариант.
110
5
 
1
 
! Отговори
///// преди 12 години
Невинен!!!
109
0
 
3
 
! Отговори
ico преди 12 години
aide vsi4ki kam kolumbiq i braziliq i da vkarvame droga za na6ite deca pravitelstvoto ni 6te ni pomogne a na tezi koito ne vqrvat 4e galabin4o e vinoven moga da vi kaja 4e ste mnoo prosti vi6te faktite te ne lajat
108
0
 
1
 
! Отговори
ночо преди 12 години
значи за едни може а за други неможе ......всичката ни е такава нека само да видим колко още прах в очите ще ни хварлят.Да вижте само последната година колко пъти е ходил до бразилия и пак да видим колко е виновен.....колко ли куфари е купил колко ли деца е нахранил с куфарите си......
107
1
 
9
 
! Отговори
До защитниците му преди 12 години
1. Българите не пишат на маймуница!2. Никой не подхвърля току-така стока за 20 МИЛИОНА лева.3. Как така ще си купи 3 чанти И ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТРИ старателно укрит кокаин? 4. Как така няма да се усети, че "празните" чанти тежат с 9 кила повече?Кажете ми де ???
106
9
 
3
 
! Отговори
ani преди 12 години
I az sum za Galabin...NEVINEN! Bravo na Ministur Mladenov!
105
7
 
2
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
Nevuzmojno e da ima tolkova zloba...tozi chovek e nevinen! Budete silni semeistvo..Galabin e minal prez mnogo trudnosti..Velik shampion edin ot nai starite rekordi durji..shte prejivee i tova! Druj se GALABINE..ti si nas velik shampion i nie sme gordi s teb A vie glupaci si pishete ...nekadurnici anonimni!
104
6
 
2
 
! Отговори
jena преди 12 години
napravo sum vuzmutena ot pisaniqta tuk...Vie dobre li ste be pomiqri? Predi godini na sushtiq tozi chovek ste mu svalqli zvezdi...Mijiturkovci!Dbeloguzliovci podpirashti shcupeni kancelarski stolove!Galabin e nevinen i tova shte stane qsno a vie shte si sedite vse taka na gazovete gladni!
103
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Синът му - Пол Боевски стреля с пистолет в училище, после Гълъбин ходи да бие учителите - вижте в Гугъл.Сега го хванаха с 9 кг кокаин - 200 000 дози за 15 млн лева. И ГЕРБ ГО ЗАЩИТАВА ???
102
1
 
7
 
! Отговори
къде бе? преди 12 години
не виждам причина да го връщат в бг. Ако го направят, трябва да върнат всички останали български граждани и ако откажат, роднините им могат да осъдят държавата в Страсбург със всички основания, защото се отнася неравнопоставено към всички граждани. Поредният твърде зелен представител на управляващите, който се изказва неподготвен.
101
1
 
7
 
! Отговори
a преди 12 години
Трябва да си излежи присъдата в килията с този, който е осъден на 300 години, заедно със загорелите нигериици.
100
1
 
4
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Ааа не, молят се съгрешилите. Аз не се чувствувам виновен и отказвам да се моля. А желаещите да се молят, нека първо помолят нас несъгласните,след това ще решим. То като е така, защо правителството не освободи хората от бежанският лагер, те са невинни на 100 % и са там защото искат да живеят свободно и достойно, не заради престъпления. Пък и за тях някой се моли нали, както и самите те!!! Я стигаааа!
99
1
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
За кой се отнася ,за Н.Мл. , за Боевски ,или за ----двамата?
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ***
97
2
 
21
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
А нее без тия номерца да си лежи в Бразилия след 25 години да заповяда урода мръсен !
96
2
 
9
 
! Отговори
андрина преди 12 години
Страшно ми хареса коментара на лекето. Колко истина има в него!
95
4
 
10
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Министера изкреизи , изявява се като нарко барон и събира закъсалите си братя от световните зандани ! СРАМНО ,пред света , министър се занимава с нарко -трафиканти , или стоката е била негова ?
94
1
 
8
 
! Отговори
ДО 90 преди 12 години
Издръжката на един затворник е 21 лева на ден, което включва: Храна, ток, вода, топлофикация, заплати за затворническа администрация и охрана, разходи за пране, медицински разходи и персонал, училищен персонал, транспортни средства и бензин, охранителни системи, строеж и ремонт на затвори и земята под него. Сметката е направена на база годишен бюджет за местата за лишаване от свобода и армотизационни отчисления за 2009 година и броя на затворниците.
93
2
 
21
 
! Отговори
leketo преди 12 години
АБЕ ТЪПИЛИ СТЕ. НАРКОТИЦИТЕ СА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА .САМО СЕ СМЕНИЯТ ДИЛАРИТЕ .ЗАВИСИ КОЯ ПАРТИЯ Е НА ВЛАСТ.