Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"

Хелзинкският комитет настоява за оставката на МВР шефа
Обновена: 21 ное 2011 17:03 | 21 ное 2011 14:05,
242
Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"
Снимка: архив, БТА
Българският хелзински комитет настоя за пореден път МВР шефът Цветан Цветанов да подаде оставка. 
 
Вчера той поиска Висшия съдебен съвет да контролира адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.
 
„Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Изявлението му е смехотворно, и без ум“, смятат от организацията. 
 
БХК посочва „на този министър, че адвокатурата на България е свободна, независима и самоуправляваща се – чл. 134 от Конституцията. Правото на гражданите на именно такава – независима, адвокатска защита е основно човешко право, гарантирано от Конституцията и международноправния ред“.
 
В една правова държава изказване, като поредното на този вицепремиер, влече оставка, смятат от правозащитната организация. 
 
Българският хелзинкски комитет и друг път е съветвал министър Цветанов да подаде такава – „когато той със сходна неука грубост е заплашвал независимия български съд с репресии“, напомнят правозащитниците. 
 
„Изглежда обаче, България вече не е точно правова държава и този министър е убеден в безнаказаността си. До следващо известие“, завършва позицията на БХК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
12
 
! Отговори
ДО 157 преди 12 години
Лицето цветанов НЯМА диплома за магистър по право, както и удостоверение за правоспособност от МП- ерго той НЕ Е правоспособен юрист:) Няма и никога не е имал качеството на адвокат съобразно ЗАдв.:)
157
2
 
16
 
! Отговори
Герберче преди 12 години
Преди години имаше един политик, на когото прякорът беше "***". Предлагам на физкултурника-ченгето-министър Цв.Цв. да му викаме за по-лесно - "По-***"
156
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо шенгена е един много ограничен мисловно човек ,чието образование не позволява да заема длъжността на която е шеф.Този човек е много опасен - поради простата причина, че за да хване бандитите май чете криминалните хроники ,като всички нас!
155
1
 
13
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
Тия всички милиционерски тикви от ГЕРБ са с купени дипломи, то им личи!Когато човек търка 5 години университетската скамейка, няма как да има нито такова поведение, нито ще говори подобни смехории
154
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом тоя *** им е началник на МВР-то , направо не мога да си представя тия дето са в МВР колко им е умствения багаж. И очакваме от подобни *** да разследват, да събират доказателства и т.н. ... Ужас.
153
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До това водят ускорените курсове по право в института за следдипломна квалификация към УНСС... ))
152
0
 
10
 
! Отговори
До 152 преди 12 години
цветанов претендира да е "получил "следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство":) Разберете - адвокатите НЕ СА част от съдебната система! НЕ НИ СЕ ПЛАЩА ОТ БЮДЖЕТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ, САМОИЗДЪРЖАМЕ СЕ И СМЕ НЕЗАВИСИМИ ОТ ВСС! САМОИЗДРЪЖКА ГОВОРИ ЛИ ВИ НЕЩО?!?! НЕ СМЕ ПОД 'ШАПКАТА" НА ВСС! НЕ МОЖЕ ЧОВЕК ОТ ВСС ДА ВЛЕЗЕ В КАНТОРАТА МИ И ДА МИ НАРЕДИ КАКВО ДА ПРАВЯ- ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е!!!!!
151
1
 
9
 
! Отговори
сложно преди 12 години
Чудя се кой още не му е поискал оставката?И се сещам синдиката на работниците в градските и обществени таолетни.Защото им се явява като основен работодател.Така се е осрал завалията,че вече мирише и на своите,които го търпят,но като омирише и тях,някой ще пусне водата и хайде лайнята в реката
150
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако доразвием идеите на ЦвЦв, обвиняемите не трябва да имат право на адвокат и процес, щом родната милиция каже, че са виновни. Народен съд, бърз процес и разстрел или доживотен.
149
2
 
14
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Октомврийската революция на ГЕРБНа 23 и 30 октомври в България се извърши изборен преврат, който подмени вота на народа и даде цялата власт в ръцете на Бойко Борисов.След изборната нощ на 30 октомври ГЕРБ пое по пътя на болшевиките, а Борисов е българският Ленин. Както превратът на Владимир Илич е немислим без Дзержински и неговата Чрезвичайна комисия (ЧК), така и Борисов има своя екзекутор шефът на МВР Цветан Цветанов.България стана първата държава в ЕС, чийто вътрешен министър е шеф на предизборен щаб на управляващата партия. Българският Дзержински творчески приложи болшевишкия лозунг Вся власт Советом и една партия превзе държавата, а един човек държи съдбата на седем милиона граждани.Официално Бойко Борисов е премиер и председател на управляващата партия, неофициално президент и председател на парламента. Добавим ли, че министрите в кабинета са дистанционни управления на премиера, време е да говорим за едноличен режим на управление.
148
7
 
4
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
Много ми е забавно как разни хора от едни леви младежки организации се опитват да ни обедат, че едикой си бил комунист, бил физкултурник без грам мозък и т.н. без капка смислени аргументи.И като започват да ми защитават "независимата съдебна система", и как виждаш ли управляващите и извивали ръцете и незнам си какви глупости... ТАЯ долна съдебна система, която 20 години протаква дела и оправдава очевадни престъпници...Кой ви се връзва на вас бе...
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Собственик на магазин за резервни части!Сега БСП имат най-голяма нужда от задни резервни части, защото покрай изборните им целувки с Догановите ***, задните им части доста се амортизираха, халките им бая се разхлабиха и трябва да се подменят с по-теснички. За това вчера бат Бойко им поръча нови задни части за кеф на Доганците! Абе ББ мисли за рахата на всички, даже и за този на противниците си!
146
2
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Тия *** от БХК веднъж да кажат нещо което не е глупост...
145
11
 
7
 
! Отговори
До 148 преди 12 години
Другари ***, вместо да се плюнчиме по форумите, по-добре да организираме един гей парад, много по-модерно е от стачки и други такива вехти неща. Аз ще говоря с нашия вожд СерГейко да води пак парада, вместо знамена ще издигнем червените си прашки и така ще свалим ГЕРБ от властта. А нашите верни политически и интимни партньори *** на Доган ага ще ни пазят отзад за да не ни нападнат ония с бръснатите горни и долни глави. Стратегията ни ще бъде следната - Ура другари, с дирника напред, при навлизане на противников кожен инструмент - стискай здраво и води в плен! Само се пазете от триперливия си дедо Гоцко, че той не използва предпазни средства! Осторожно другари, да не ви изненада и със срамна болест да ви натовари!
144
2
 
17
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Само че когато некадърник употребява "РАИД" може да убие всички обитаващи къщата, не само ***! А Боко и Цоко са толкова некадърни та чак са гнусни!
143
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Цв излизат безброй петолъчки!
142
1
 
11
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Ами като в 80% от делата прокурорите и следователите са тръгнали на сватба без булка - какво да съдят съдиите? Ако бъдат предоставени неопровержими доказателства събрани и съхранявани според закона - съдията може вместо 20 да му даде 10 години ако е корумпиран, но не ида го оправдае. Отделно че присъдите се дават от съдийска колегия, а не само от един съдия. Че има *** сред тях има, ама за да допре работата до съдия трябва полиция, следствие и прокурор да свършат тяхната като хората!
141
4
 
3
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Българския хелзинкски комитет каза: "..независимия български съд.." .. ?!Тея, от този комитет някога влизалили са в българско съдилище?Наясно ли са за цялато ПОРНОГРАФИЯ наречена 'българска правосъдна система'?За жалки служеби защитници, купени съдебни състави и прокурори?
140
1
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
БХК - Български Хайдушки Комитет
139
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платените Червени драскачи пак налазиха форумите като гадни ***. Но за това си има ефикасно средство РАЙД убива ги на място, за повече информация прочетете упътването!