Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"

Хелзинкският комитет настоява за оставката на МВР шефа
Обновена: 21 ное 2011 17:03 | 21 ное 2011 14:05,
242
Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"
Снимка: архив, БТА
Българският хелзински комитет настоя за пореден път МВР шефът Цветан Цветанов да подаде оставка. 
 
Вчера той поиска Висшия съдебен съвет да контролира адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.
 
„Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Изявлението му е смехотворно, и без ум“, смятат от организацията. 
 
БХК посочва „на този министър, че адвокатурата на България е свободна, независима и самоуправляваща се – чл. 134 от Конституцията. Правото на гражданите на именно такава – независима, адвокатска защита е основно човешко право, гарантирано от Конституцията и международноправния ред“.
 
В една правова държава изказване, като поредното на този вицепремиер, влече оставка, смятат от правозащитната организация. 
 
Българският хелзинкски комитет и друг път е съветвал министър Цветанов да подаде такава – „когато той със сходна неука грубост е заплашвал независимия български съд с репресии“, напомнят правозащитниците. 
 
„Изглежда обаче, България вече не е точно правова държава и този министър е убеден в безнаказаността си. До следващо известие“, завършва позицията на БХК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
11
 
! Отговори
До 174 преди 12 години
В духа на изказването на цветанов, май е нещо като трибунал или по-скоро има статута на Народен съд;) Няма легално правно определение за този "юридически' термин:)
177
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо: Продавам стикери за коли с надпис "спонсор на МВР"!
176
2
 
11
 
! Отговори
Цецо идиота преди 12 години
*** е Цецо, *** и такъв ще си остане!!! Колко хубаво беше когато беше отпускар! Ех, не идат ли избори скоро, че пак да вземе отпуска, този тъпчо?!?
175
2
 
3
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Колега, такива министри ги има много след 1990г. то не бяха ***- - - си, ***, айдукати и всякакви така,че свестни в МВР да няма.
174
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес наистина е деня на ***....
173
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветан Цветанов -Заместник министър-председател и Министър на вътрешните работиОбразование1998 - 2000 следдипломна квалификация, специалност "Право" в Институт за следдипломна квалификация при УНСС - София;1988 - 1992 дипломиран "магистър" от Националната спортна академия в София, педагогически и треньорски профилДа се чете накратко - фифаджия с неидетифициран курс по нещо си!Допълнителни квалификации:2008 Международна програма на Държавния департамент на САЩ за млади политически лидери Вашингтон, САЩ. Април 2008 Централата на НАТО, Брюксел. Май 2005 завършени курсове по "Противодействие на незаконния трафик на автомобили" в Генералната дирекция на полицията в Мадрид и "Контролирани доставки, свързани с оръжия за масово унищожение", организиран в София от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ. Декември 2004 завършен курс по "Противодействие на глобалния тероризъм" в Службата за външна информация към Генералната дирекция на полицията в Мадрид. Ноември 2004 обучение на тема Международна полицейска дейност и сигурност в Мюнхен, Германия. Август 2004 едномесечен курс по мениджмънт в Международната академия по правоприлагане /ILEA/ в Розуел, Ню Мексико; Юли 2004 завършен курс "Обмяна и обработване на разузнавателна информация", организиран от ФБР в София; Април 2004 завършен курс в централата на "СИКРЕТ СЪРВИС" в САЩ; Октомври - декември 2003 г. - тримесечен основен курс в Международната академия по правоприлагане /ILEA/ в Будапеща.Да се чете накратко - уреждал се с връзки на служебни екскурзии в чуждина!Професионален опит2001 - 2005 началник на сектор /оперативен помощник на главния секретар на МВР/ "Ръководство на МВР"; 1987 - 2001 специалист, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група и главен експерт в МВР.Да се чете накратко - старшина-скатавка, кадровик, главна секретарка на главния секретар
172
0
 
11
 
! Отговори
TATO преди 12 години
Абе обкновен човек с средно образование и се отвращавам от простотията им.Боко иска да увеличи заплатата на *** които работят с европейски пари та да не крадят.Абе хора тоя трябва да е действително ***.Ами изкушение има навсякъде,трябва да си *** та де не можеш да се контролираш.Тоя дали не е назначил *** да рарпределят европейските пари?Да си ходят всичките до един,ние не ги понасяме та камо ли европейския елит
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Настървеността, с която комсомолци и милиционери загърбват миналото си и клеймят старите колеги, говори, че има и по-лошо от комунизма антикомунизмът на комунистите. Този извратен модел е наш феномен, защото СДС бе заченат ин витро в лабораторията на Луканов. Понеже не родихме българския Лех Валенса, ще се задоволим с антикомунисти от калибъра на Бойко, Росен, Цецка и Цецо. Това избрахме това получихме!
170
0
 
9
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Не разбрах какво е това "Висш съдебен процес...?"
169
3
 
7
 
! Отговори
айдуката преди 12 години
цветанов ще го защитевам без пари само да го видя подсъдим. тогава ще иска повече адвокатски номера от мен. майтап!!
168
2
 
9
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 12 години
Сите гербери с пълни търбусиБСП, ДПС и Атака поискаха касиране на изборите, но този, който трябва да го направи, е българският народ.Защото веднага след вота се случиха неща, които, ако бяха известни на хората, ГЕРБ никога нямаше да спечели вота.2000 души се отправят към трудовите борси вследствие на съкращенията в БДЖ. За реформата се знаеше отдавна, само че темата бе предизборно заметена със съдействието на синдикатите. Ясно е, че железницата е неефективна, нужни са промени. Но не следваше ли да знаем мнението на новия президент Росен Плевнелиев за тези проблеми преди гласуването?
167
2
 
4
 
! Отговори
ПедерасоЗащитници преди 12 години
Изметта пак са размириса, къф ви е зора в БХК беее, няма ве4е кой да ви манари изодзадзе и ся ревете ли ????? МАМИНИ СЛАДКИ ......Или кандидат-*** са свършиха ?????Ми нали ако вси4ки обърнем резбата и станеме *** всинца, ще измре 4овешкият род като цяло, ве *** ниедни !!!!!!!! ТРИЙТЕ ПОСТОВЕТЕ, болни мозъци !!!!!!!КАЗАХ !!!
166
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ако се случваше в една нормална европейска държава ,вътрешния министър отдавна да е на политическото бунище,но нали е в нашата мутренска държава,всичко е позволено.Да говориш безмислици и да съветваш от държавно ниво независими институции,а да не даваш отчет за придобито имущество и облаги.Какво стана с Цв.Цв.апартаменти?Всичко мина и замина без последствия нали!!!
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
човека си има вроден ментален проблем просто...крайно време е като се кандидатира някой за някаква държавна или изборна работа, да прави и IQ тест... че аман от *** във властта
164
1
 
14
 
! Отговори
99 преди 12 години
Цуци е физкултурник и хабера си няма от закони!Докато боко ви дава пример с поповете и изкушение,ами ние като минаваме покрай президенството и Бояна се изкушаваме да не влезнем и ограбим.Да не говорят глупости а да си отидат защото нерват с простииите си народа.
163
1
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 12 години
О С Т А В К А !
162
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала, Ал Бънди! Достойна мисъл за милиционер!
161
1
 
16
 
! Отговори
ЦЪРВУЛАН ЦЪРВУЛАНОВ преди 12 години
ВИНЕТУ, НЕ МЪРДАЙ ЧЕ ПРАВИШ ВЪЛНИЧКИ !! НИЕ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЕ ЗАТЪНАЛИ ДО УСТАТА В Л****...
160
6
 
8
 
! Отговори
М21 преди 12 години
БХК вероятно е на хранилка при мафията!
159
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досега да сте прочели дали БХК е заел позиция срещу минополи, срещу ратели, срещу телекомите или ЕРП-та?! Не, нали. Защитават съдии, адвокати, все гилддии, заради които не ни искат в Шенген и ни сочат за корумпирана и треторазрядна страна. Няма ли ДАНС да ги провери откъде се финансират?!