Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев

Обвинител №1 седна на една маса с неправителствени организации
Обновена: 26 ное 2011 13:11 | 26 ное 2011 13:09,
74
Прокуратурата като инфо агенция? Не, отсече Велчев
Снимка: Булфото

 

"Защо си представяте Прокуратурата като информационна агенция", попита главният прокурор Борис Велчев на среща с неправителствени организации, на която се дискутира прозрачността на работата на обвинителите.

По думите му има нещо противоречиво в това, че няма добро мнение за работата на Прокуратурата.

"За себе си нямам обяснение на какво се дължи, но е факт, че го има", заяви той.

"Има голямо разминаване в задълженията на българските прокурори и тези в другите държави", призна обвинител №1 в държавата.

Велчев отчете, че през годините прокуратурата и НПО-тата са имали общи проекти, "но наша грешка е, че не са били по-продължителни", каза той.

"Но ние искаме да подобрим това, което правим. Те ни дават тяхната гледна точка. Ние имаме нужда от странична оценка и критичност. Медиите не са единственият канал, по който ние можем да комуникираме, разговорите с неправителствените организации също са такъв канал, за да обясним какво правим за обществото и да получим оценка", каза още главният прокурор.

От "Отворено общество" пък заявиха, че правят външна и вътрешна оценка на инструментите на работа на Прокуратурата.

По кадрова обезпеченост българската прокуратура е в топ три в цяла Европа, заяви икономистът Георги Ангелов.

Той допълни, че с България на челните позиции са още две - три бивши съветски републики.

Така стана ясно, че по брой прокурори на глава от населението България е сред водещите в Европа. Затова според Ангелов е нужна структурна реформа.

"Ако се редуцира броят на обвинителите в малките районни прокуратури, то има риск част от населението да няма достъп до правосъдие", отвърна му главният прокурор Борис Велчев.

Той допълни, че прокуратурата обмисля в годишните си отчети за работата да започне да докладва и за начина, по който е изразходван гласуваният й бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Дотам я докарахме агенти на ДС да съдят България за пропуснати ползи. С тази ярко червeнееща се съдебна система и с тези маши на президента Първано и Тройната коалиция в Конституционния съд КС станахме не за смях, а за срам! Изправили се наглите Евгени Танчев- председател на КС, Пламен Киров, Димитър Токушев и Ванюшка Ангушева от квотата на президента; лобито на НДСВ - Георги Петканов, Емилия Друмева и Красен Стойчев,избрани от квотата на парламента по времето на доминирането на жълтата партия в НС и червената Стоева и колят и бесят като по времето на Сталин и Тато.Добре че е съдебната квота - Славов, Нейков и Пунев, близки до десницата и проф. Цанка Цанкова, та се усеща ,че в БГ има и или би следвало да има и малко демокрация. А от началото на Прехода минаха вече 22 години, г-н Малък Пъпеш, иначе казано - проф.Евг.Танчев!!
72
1
 
1
 
! Отговори
akud преди 12 години
велчев , ***, обществена тайна е колко сте корумпирани селски комплексари, ай Фанете да бачкате, щото маи народа ше ви оноди публично най на клрая
71
0
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
В Страсбург обикновено граждани съдят държавата, т.е България, и обезщетенията, присъдени по тези жалби, се плащат от бг. държавен бюджет. НЕ ПЛАЩА ДАДЕНО ЛИЦЕ, А ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ! Така, че - плащаме всички бг. данъкоплатци, които сме платили данъците си. Пак помисли за какво се радваш. Безспорно, англичаните имат право, но пък вместо мошениците, плащат бг. данъкоплатци. И после- ама няма пари в бюджета за това, няма за онова- вдигаме пенсионната възраст....
70
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 12 години
Бойко, на всички стана ясно, че съдебната ни система няма да се подобри, докато ГЛАВЕН ПРОКУРОР Е ЕДИН ЧЕРВЕН, КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ, какъвто е БОРИС ВЕЛЧЕВ!!! Съдебната ни система ще се доближи до европейската, ЕДВА КОГАТО НЯКОЙ СМЕЛ,( вече Ти Бойко не спадаш към тези смелите) СЕ ОСМИЛИ ДА МАХНЕ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ОТРОЧЕ ОТ ПОСТА ГЛ. ПРОКУРОР!!! Така ще продължават дасе протакат до ЗАБРАВА!!!ОК??
69
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' След 3 години в съда, 78 английски семейства влязоха в имотите си в БанскоСлед тригодишни съдебни битки над 78 англичани най-сетне станаха собственици на целия хотелски комплекс "Четири сезона" в курорта Банско. Влизането във владение на имотите си, англичаните отпразнуваха с шумно парти.Сагата на 78 английски семейства започва преди три години, когато закупуват имоти за по над 1200 евро за квадратен метър в апартхотел в Банско. Тогава британците не успяват да влязат във владение заради конфликт между двете фирми продавачи на комплекса. Днес англичаните най-после получиха ключовете от апартаментите си.Делата с единия от продавачите на имота продължават. Англичаните са завели иск срещу него в Страсбург за самоуправство, рекет и заплахи.' / НОВА ТВ ..................................................................Нека първо да поздравим британците за спечелената битка от тяхна страна, защото те доказаха , че съединението прави силата и че те са велика нация, понеже умеят да си търсят правата и свободата и респ. да се борят за тях !Тази тяхна победа на практика е победа и за всички честни и трудолюбиви български граждани, които не са привърженици на статуквото БКП/ДС !Носеха се слухове, че този ' бизнесмен ', който не допускал британците до собствените им законни имоти, е / бивш / апаратчик на ДС ... Ако това е така, то тогава не се учудвам, че може през 21 - ви век, когато сме част от ЕС, да се случват такива неща у нас ?!Логично е британците сега да заведат дело в Страсбург срещу този ' бизнесмен ' за рекет и заплахи, които са били упражнявани спрямо тях !Ние, честните и трудолюбиви български граждани, вярваме на европейските институции, вкл. и на Европейския съд в Страсбург !
68
0
 
5
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Тоя плъх си мисли че има правосъдие,говори едни и същи глупости.
67
2
 
9
 
! Отговори
ranarsa преди 12 години
Ето за това уважавам Георги Ангелов!В прокуратурата са се намърдали много утребки,които не вършат никаква работа!ТРЯБВА СТРУКТУРНА РЕФОРМА НЕ В БДЖ,А ПРОКУРАТУРАТА.Един прокурор взема заплата колкото персонала на цял влак.В същото време не носи никаква отговорност и не върши никаква работа!
66
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Прокуратурата да бъде прекръстена на РЕГИСТРАТУРА - защото само РЕГИСТРИРА *** престъпници и ги пуска, за да продължават да грабяв и убиват !!! Бандити с десетки, понякога и стотици извършени и доказани престъпления, които спаред написаното в Наказателния кодекс би трябвало въобще да не излизат от затворите, са на свобода, за да вършат нови и нови престъпления - И ТОЯ ГНУСЕН СУБЕКТ НА СНИМКАТА ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТОВА !!!!Лицето борис велчев е враг на Българския народ !!
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че тя прокуратурата прави каквото и каже Първанов :))) Иначе досега да го е разследвала поне 10 пъти и поне 5 обвинения да му е повдигнала! *** и това ще стане, като падне от власт:))
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.Велчев - Червена номенклатура
63
2
 
8
 
! Отговори
www преди 12 години
тоя още ли не го уволниха ???
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че тя прокуратурата прави каквото и каже Боко:))) Иначе досега да го е разследвала поне 10 пъти и поне 5 обвинения да му е повдигнала! *** и това ще стане, като падне от власт:))
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НЕ ЧУХ ","НЕ ВИДЯХ ","НЕ БЯХ ТАМ ",изчезнали документи,болни обвиняеми,убити или преследвани свидетели,това е българската прокуратура.А да,забравих,предаване на информация на престъпниците,за да заметат следите от престъпленията.
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НЕ ЧУХ ","НЕ ВИДЯХ ","НЕ БЯХ ТАМ ",изчезнали документи,болни обвиняеми,убити или преследвани свидетели,това е българската прокуратура.А да,забравих,предаване на информация на престъпниците.
59
2
 
14
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Това пък що за глупост беше?! Искаш България в Евразийският съюз, обслужваща интересите на РФ, без дори и минимален държавен суверенитет, като суровинна база и база за човешки ресурски към Руската Федерация?! То вярно, че гласуват днес руснаците, живеещи извън РФ, ама чак до там да стигат- е, стига де:)
58
1
 
18
 
! Отговори
54 Моргана преди 12 години
Няма да стане така, Станке. От един режим да ни буташ в друг. Пак ще има нежна революция, от представителки на нежния пол, децата им и съпрузите им изгонени по гурбет. Българи от цял свят-ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ СРЕЩУ ЩАМЪТ НА ЦИОН ЗАРАЗИЛ БЪЛГАРИЯ!!!
57
0
 
21
 
! Отговори
48 преди 12 години
Пропаднала работа. Да ни карат да се радваме, на по-малката злина и на маааалко поемане на отговорност. Докога ?!!!???
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И още нещо- Б.Б. иска е-правителство не в услуга на гражданите- за да направи нещо за тях, а за да може по-лесно да контролира гражданите! Ако някой скоро е присъствал на "срещите" между правителството и бизнеса по повод на е- правителство, нека ме обори, че написаното от мен не е истина!
55
9
 
6
 
! Отговори
Флоров преди 12 години
Вожда на Боко Тиквата и Гоце е Владимир Путин и Валентин Златен - Трета световна война и Нов Световен Ред ще оправят България!Трябва да направим референдум до Путин да финансира протести и да направи военна намеса в България!Нека направи военен десант чрез черноморски флот на Русия ! Да започне от *** и да стигне до Галевите ! Да ги даде на Народен съд всички корумпирани милиционери , офицери от ДС и ВКР ,политици и престъпни Бизнесмени ! Тоз който падне в бой за свобода той не умира
54
8
 
3
 
! Отговори
Станке ДимитровМарек преди 12 години
Вожда на Боко Тиквата и Гоце е Владимир Путин и Валентин Златен - Трета световна война и Нов Световен Ред ще оправят България!Трябва да направим референдум до Путин да финансира протести и да направи военна намеса в България!Нека направи военен десант чрез черноморски флот на Русия ! Да започне от *** и да стигне до Галевите ! Да ги даде на Народен съд всички корумпирани милиционери , офицери от ДС и ВКР ,политици и престъпни Бизнесмени ! Тоз който падне в бой за свобода той не умира