Ден четвърти на стачката в БДЖ

Влаковете отново няма да се движат от 8 до 16 часа, категорични са синдикатите
Обновена: 27 ное 2011 08:19 | 27 ное 2011 08:17, Красимир Ангелов
145
Ден четвърти на стачката в БДЖ
Снимка: БТА

Четвърти ден продължава стачката в БДЖ, като отново повечето пътнически и товарни влакове ще спрат от 08.00 часа до 16.00 часа.

В събота от Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив и гара Бургас не бе пуснат нито един влак, като заканите на протестиращите са, че това няма да стане и днес.

От 261 влака, спряха 201, сочат данните на синдикатите.

Те протестират срещу обявеното намерение на ръководството за съкращаване на 2000 души и спирането на 150 влака.

Още по темата

От ръководството на БДЖ пък обявиха стачката за незаконна.

По решение на ръководството на БДЖ разписанието на товарните влакове е променено, като те са пренасочени към времето след 16 часа и през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: стачка в БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
3
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
До Луд умора нема:Ами приятелю да работят каквото искат,някой пита ли ги дестеки хилядите хора,който *** уволняват и се гаврят с тях в частните фирми.А тия изпозват,че работят в държавно предприятие и действията им блокират определени сектори и се възпозват.Заплатите им се плащат от всички други трудещи се хора,а в замяна получаваме стачка,от къде на къде.И не стига че получават пари ами и крадат пак от държавното,айде сиктер.Писна ми от крадци дето се позовават на демокрацията!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
75 а според мен разделението е добре организирано с платени журналисти и драскачи по форумите.Освен това всички близки до ГЕРБ "бизнесмени" са посъветвани да "убеждават" работниците си да не протестират щото...Та добре организирано е разделението.
80
0
 
1
 
! Отговори
Лаик преди 12 години
Ами да, Гад Зееви спечели, след него "България ЕЪР" също ;)
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"2 дена след официалното ликвидиране на БДЖ ще се появят 2-3 фирми, които ще печелят ЯКО"Ще печелят яко като ГАД ЗЕЕВИ спечели от Балкан. Оставаме без железници.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ върви към ликвидация и май синдикатите помагат!!!!!!!!!!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А стачниците знаят ли за огромната администрация,която защитават ?И затова,че Бунев искат да го преместят от Вазов на Мария Луиза?И че админисртацията се крие като мишка в дупка-никой не стачкува!А Бунев си гони негови интереси!От всичко страдат хората!
76
1
 
2
 
! Отговори
Лаик преди 12 години
2 дена след официалното ликвидиране на БДЖ ще се появят 2-3 фирми, които ще печелят ЯКО и ще оставят нивото на заплащане на труд на работниците си същото, защото няма да я има ТЕЖКАТА, СКЪПОПЛАТЕНА И НЕЕФЕКТИВНА АДМИНИСТРАЦИЯ!
75
2
 
0
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
до 70:,ще ти кажа защо,защото колегите ви от транспортна полиция седяха и гледаха,естествно после си получиха дяла.Работех във фирма за търговия със скрап и съпровождах наще влакове,така,че не ми се прави на умен.На гара драгоман,хората от транспортна ми казаха тука ние казваме и ние разрешаваме от кой влак да се краде,разбира се бурно подкрепени от жепейците.А нима ще отречеш че поголовно се граде нафта от маневрените машини!!!
74
0
 
4
 
! Отговори
Мирно преди 12 години
"стачката се провокира от властта,да се бунтуват хората,а после без мрънкане се разпределя баницата,стар трик" Подкрепям това мнение на 100%Точно така стана и с учителската стачка преди време. Стачкуваха си само те, никое от другите професионални съсловия не ги подкрепи. Затова и стачката им беше безуспешна.
73
1
 
3
 
! Отговори
Луд умора нема преди 12 години
Hansens, какво друго да бачкат бре човек!!! Стига с тез глупости, стига с това разделяй и владей!!! Стига с приватизация, като че ли кат купиха ЕРП. нещо спечелихме, чехите, немците да, ама ние.... Не знам кво размахвате приватизация кат панацея, па тя е синоним на кражда и дребна далаверка, продават за жълти стотинки, срещу тлъста комисионна!!!
72
2
 
1
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Е, не мога да разбера каква е тая злоба в хората които са против стачката. Още не можете да разберете че живеем уж в демократична страна и всеки има право да протестира. Тези протестиращи са работници които от години ги лъжат за уж по-добро заплащания, а сега много от тях ще бъдат уволнени. А днешно време при криза и безработица какво означава, че това семейство е обречено на мизерия. Вместо да сме солидарни с тях ние ги плюем. Ами да се махнат тези дружества, нали те са виновни за умишления фал
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на БДЖ-то! :)
70
0
 
1
 
! Отговори
демирджия преди 12 години
Московски ли е или е от т.нар. къкъли /още познати като демирджии, аспарухови българи, прабългари, сиви гълъби или сиваци/, които живеят в Чирпанско, Димитровградско, Стамболийски, Хасковско и в някои села на Пазарджишко? Някой, ако знае да каже. Антропологическите му белези категорично не са на конвенционален българин. Аз съм аспарухов българин и съм категорично убеден, че той е от "наш'те".
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
66 я да те емна като идола ти Боко -ти къде беше и защо не викаш полиция?
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нужнен е бърз фалит и приватизация на дружеството...Не са нужни повече от 3-4000 човека и интегрирани на модерни системи и ноу-хау..."От 22г. такива компетентници като тебе ми се повдига. Кажи бе, дървен философ, кой освен държавата ще задели парите за "модерните системи и ноу-хау" в държава с изключително бедно и намаляващо население и СЪСИПАНА от приватизацията и неграмотно управление икономика.Каква печалба ще гони инвеститорът?Приватизира ли се БДЖ - всичко отива за скрап.
67
4
 
2
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
До 67:Не е злоба,а чистата истина,и понеже не ви изнася,веднага трупате минуси и изкарвате хората злобни.Който ви каже истината е злобен,ама тя простотията ходи по хората(жепейците)!
66
1
 
4
 
! Отговори
до Hansens преди 12 години
Hanses, стига бе човече с тая злоба. Ще се задавиш от злоба със собствената си плюнка, която на всичкото е размесена и с отровния ти жлъчен сок. Ако продължаваш с тази злоба да живееш, почти е сигурно, че ще се разболееш от психично заболяване, диабет или автоимунен рак. Спри и се спаси!!!
65
8
 
3
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
Не знам за какво стачкувате,като не сте доволни напуснете и работете нещо друго.Но и на децата е ясно,че в евентуалната ви друга работа няма да има крадене.С очите си съм виждал как крадете калотките на вафоните,нафта от локомотивите,нафта от вагоните на ЛукОйл,скрап от влаковете натоварени със скрап.И сега понеже искат да ви прекъснат лапаницата стачкувате.Обяснете ми защо има хора работили по 35 години в БДЖ като е толкова лошо.Ясно е лапаницата е голяма!Нещастници!
64
3
 
5
 
! Отговори
Победа на стачката.. преди 12 години
..означава фалит на БДЖ!КОЙТО ИСКА ДА СТОИ ГЛАДЕН --НЕКА СТАЧКУВА!
63
1
 
3
 
! Отговори
НЕ СЛУШАЙТЕ... преди 12 години
..КАКВО ВИ ГОВОРИ АГЕНТ ТРЕНЧЕВ.....ТОЙ Е ОБИКНОВЕН ,ДОКАЗАН АГЕНТ НА ДС НА БКП!ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ......ЗАБЛУДИТЕ НА *** В БЪЛГАРИЯ!Той е най-обикновен ***!