Ден четвърти на стачката в БДЖ

Влаковете отново няма да се движат от 8 до 16 часа, категорични са синдикатите
Обновена: 27 ное 2011 08:19 | 27 ное 2011 08:17, Красимир Ангелов
145
Ден четвърти на стачката в БДЖ
Снимка: БТА

Четвърти ден продължава стачката в БДЖ, като отново повечето пътнически и товарни влакове ще спрат от 08.00 часа до 16.00 часа.

В събота от Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив и гара Бургас не бе пуснат нито един влак, като заканите на протестиращите са, че това няма да стане и днес.

От 261 влака, спряха 201, сочат данните на синдикатите.

Те протестират срещу обявеното намерение на ръководството за съкращаване на 2000 души и спирането на 150 влака.

Още по темата

От ръководството на БДЖ пък обявиха стачката за незаконна.

По решение на ръководството на БДЖ разписанието на товарните влакове е променено, като те са пренасочени към времето след 16 часа и през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: стачка в БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
3
 
! Отговори
varg преди 12 години
всеки ден ще е така до победата.
61
0
 
5
 
! Отговори
Мирно преди 12 години
Будителю, ти защо не беше така ентусиазиран по време на учителската стачка :|
60
4
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 12 години
Нужнен е бърз фалит и приватизация на дружеството... Нека спре източването на държавни пари през *** дружества, като БДЖ и преди Кремиковци, Булгартабак, БТК и много други... Реално за какво по дяволите са тези 27000 човека в БДЖ ????? Не са нужни повече от 3-4000 човека и интегрирани на модерни системи и ноу-хау... БДЖ да не би да е социална организация... Трябва да бъдат уволнени не 2000, ами 20 000 човека...
59
4
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
*** нещастен комуноид.... Е за такива ***, които свързват имената на Ботев и Левски (пишат се с главни букви) с масовата простащина и селяния и некомпетентност сме толкова зле, като държава. ***-селянин нещастен скрии се някъде... Срам ме е от такива, като теб....
58
1
 
2
 
! Отговори
ot 52 i 54 преди 12 години
но... повечето Българистанци са гулпави хорица и това не го разбират ... затова ми цъкат минуси...държавата се разпада, но явно и това не го виждате.... Видния ни "финансист" Дянков ще ни закопае. Според него имало губещи учреждения- БАН, БДЖ, армията и трябвало да се съкращават и приватизират ... Утре Македонците ще решат да ни завземат с 2 бр. ЗИЛа и 30 воиника с прашки , а ние няма как да си транспонтираме 2-те оръдия и 4 воиника където ни останаха до границата ....пълна скръб сме !
57
6
 
3
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажем,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата истина
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ли да изкара някой какви имоти и коли имат синдикалните първенци и от къде са им парите
55
2
 
1
 
! Отговори
А ТИ КВО ИСКАШ...53. преди 12 години
.....ДА ГО ОСТАВЯТ.... ТИ С ... ДА ГО ОГРАБИШ ,ЛИ КАТО ФАЛИРА...Х А,ХА,ХАААА....?
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта е БДЖ да се радпадне и да го вземат на парчета алчни частници .Сега ако билетчето ви от Горно Койнаре до Долно Койнаре е 1 левче, то в бъдещият частнен влак на Боко Тиквата ще ви струва 50 лева.Алтернативата е да се возите в автобуса на Цвръ-Цвръ където билетчето ще ви бъде 55 лева.
53
4
 
7
 
! Отговори
Jo преди 12 години
Тези "Московски" ще приватизират ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ, единственото печелившо в БДЖ (разбирайте ще го прилапа накой) а пътническите превози си остават държавни. Копелетата мръсни изваждат печелившото от БДЖ и останалото го харизват на държавата. ОГРАБВАТ ни, не разбирате ли??? Вместо това предприятие да генерира приходи за бюджета ще генерира за други.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ може и да е зле , но е алтернатива на транспорт.Аз лично не се возя по влакове, но спре ли БДЖ, цените на горивата ще се вдигнат безумно - защото няма алтернатива и ще могат да ни **** пред свършен факт.затова ПОДКРЕПЯМ стачката
51
4
 
8
 
! Отговори
САМО ПРИМЕРЧЕ: преди 12 години
защо синдикатите не се опитат да направят стачка в Суперите на Ковачки или в Т-маркетите ,например ,където се работи за по 350-450 лв./мес при 12ч.???!!!Защото там бачкаш....или си отиваш!Тая юговина ,като в Държавните предприятия , я няма----хем да се водиш на работа ,само ...хем да взимаш заплата!Там обикновенно ДАЛАВЕРИТЕ СТАВАТ СЪС ЗНАНИЕТО НА НАЧАЛНИЦИТЕ , ЗАЩОТО ДЪРЖАВНОТО Е ЯМА БЕЗ ДЪНО----ВСЕ СЕ НАЛИВАТ ПАРИ ...И ВСЕ СА МАЛКО!Кое предприятие в българия взима по 200млн./годишно ???
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом на изборите са си избрали Боко жепейците - да отварят широко бузки и да го поемат!
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.стига стачка.тия от синдикатите не разбраха ли че БДЖ е фалирало. аааа те не искали да губят 10 000 лева членски внос всеки месец от съкратени те. ами много нецевилизовано се държат-туй ууууу туй -мамка ти не ми изглежда европейско.П. Бунев спри да подстрекаваш хората те вече не вярват в лъжи.обяви си месечното възнаграждение и всички ще напуснат "твоя "синдикат.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стачката се провокира от властта,да се бунтуват хората,а после без мрънкане се разпределя баницата,стар трик
47
14
 
4
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
На вниманието на крадливата комунистическа пасмина и техните жалки ***-синдикалисти, седесисти, депесисти, онанисти и др.!Ей червени празни кратуни, засрамете се най-после, след като докарахте страната ни до 4 национални катастрофи от 1944г. и хората до просешка тояга, сте взели да организирате стачки от които губи страната ни милиони на фона на тая световна криза, ако наистина сте българи спрете с вредителството си най-после, но много се съмнявам, защото комуниста няма родина, той е безроден и безполов, някакво такова безгръбначно същество - плужяк, който може само да оставя лигава и гадна следа зад себе си, абе абсолютна гадория, тия некадърници, които отгоре на всичко се оказаха най-крадливата пасмина сред обществото ни и продължават да се правят на ударени с мокър *** и да се опитват да прехвърлят собствените си криминални действия и вина на Борисов. А сега с тия стачки и огромните последващи загуби за страната ни, целят да свалят Борисов. За тях бедните хора са едно средство за постигане на долните си крадливи намерения. За това на следващите избори вместо билбордове ще ги окачваме по крайпътните дървета за назидание на всички които си мислят, че могат да крадат безнаказано от държавата и да трупат милиони на гърба на бедния народ. Да не давате и вие рушвети като сина на Кадафи от по няколко милиона, като усетите въжето около оялите се с народна пара гуши!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така !!! Стачка Стачка!!!!!
45
4
 
9
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
К'ви протести, ве?Преди месец избрахте пак бб да ви клати, овци блеещи!Аз ли го избрах, а?Бееееееееееееееееееееее!Ха-ха-ха!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42 колко бол има ти ли ще идеш ? ***
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо крадем работниците за кеф или защото заплатите са Европейски неразбирам ?????????