КТ „Подкрепа“ няма да участва в пазарлъци

„Управляващите са притиснати и имат нагло поведение“
Обновена: 1 дек 2011 21:24 | 1 дек 2011 20:14,
109
КТ „Подкрепа“ няма да участва в пазарлъци
Снимка: архив, Булфото

КТ „Подкрепа“ категорично отказа да участва в пазарлъци, нямащи нищо общо с исканията в декларацията на многохилядния митинг, посочват от синдиката в съобщение до медиите.

Безочието на управляващите достигна дотам, че вместо да оттеглят незаконосъобразните си предложения в Закона за бюджета, показвайки управленска немощ, за по-малко от 24 часа смениха позицията си, като днес изведнъж предложиха увеличение на пенсионната възраст с 4 месеца за всички категории персонал, посочва профсъюзът.

„Това нагло поведение за пореден път показа нашата правота, че с управляващите е невъзможен диалог в какъвто и да е формат“, смятат от КТ „Подкрепа“.

От синдиката се възмущават, че на фона на 45 хилядния митинг, властимащите поискали разговори на тема пенсионна възраст, клас прослужено време и положението в БДЖ.

„Притиснати от обстоятелствата, започнаха да обещават различни неща: увеличение на пенсионната възраст с 4 месеца само за трета категория; премахване на класа само за администрацията. А за БДЖ има предложения за орязване до 50% на допълнителните възнаграждения и в разрез с Кодекса на труда да се изплащат в края на годината“, посочва още синдикатът.

Още по темата
Втори ден се водят преговори с ръководството на БДЖ по нарушените стачни искания. Софийски градски съд прекрати като процесуално недопустимо делото, образувано по исковата молба на "БДЖ – Товарни превози" срещу 10 служители на дружеството за обявяване стачката за незаконна, припомнят от КТ "Подкрепа".

Според синдиката страхът от стачката в БДЖ достигнал дотам, че ръководствата на фирмите започвали да анулират и изтеглят влакове във времето, в което се стачкува, с цел да неглижират усилията на стачниците.

„Ситуацията в страната ескалира. Доказателство за това е гражданското неподчинение днес на гара Банско от страна на жителите, които застанаха пред влак на жп линията не само от солидарност към стачкуващите, но и в знак на протест от спирането на влакове по тази линия.

Стачката продължава. И утре от 8.00 до 16.00 ч. влаковете няма да се движат на територията на цялата страна“, категорични са от КТ „Подкрепа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: пенсионна реформаКТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 12 години
БРАВО!Това е един от умните българи,които милеят за нас обикновените хора.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ли кой да го разкара тоя мафиот, няма ли мандатност в Подкрепа, мръсни лентяи, БДЖ трабва фалира акто не може да работи като всяка друга фирма
102
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 12 години
Борисов издигна в последно време тоя Жан Виденов на пиедестал.Що ли пък сравнява управлението си с неговото. Като че ли резултатите са идентични.
101
0
 
3
 
! Отговори
картофель преди 12 години
Корупция на годината ......segabg/pic/10681/580213-l.jpg
100
0
 
4
 
! Отговори
вечна преди 12 години
вечната амбър пак ще лапка
99
7
 
8
 
! Отговори
амбразурчик преди 12 години
При Борисов България пак стана най-корумпираната страна в ЕСГЕРБ задмина тройната коалиция и се изравни с кабинета на Костов по индекс на подкупностЕкип на "Сега"Правителството на Бойко Борисов загуби най-силния си коз, с който дойде на власт - че ще води безкомпромисна битка с корупцията. България е най-корумпираната страна в целия Европейски съюз и се е върнала по този показател към най-лошите си практики от 1999 г. Това показва обявеният вчера индекс за възприятие на корупцията на неправителствената организация "Прозрачност без граници", чийто директор Диана Ковачева бе избрана за министър на правосъдието онзи ден.Само за 2.5 години ГЕРБ успя да задмине "постиженията" на тройната коалиция и да стигне нивото на политическа и административна корупция от ерата "Костов".
98
2
 
8
 
! Отговори
Негоднийй мат`рял преди 12 години
Целия свят се тресе, цяла Европа изригва от стачки и негодувание, само тука офците дремат, а платените оплаквачки и матросовци дращят ли дращят защитни дитирамби и си затварят очите пред ГОЛИЯТ ЦАР
97
3
 
5
 
! Отговори
Правило преди 12 години
Ха ха ха.....След всеки некадърен "спасител" идват камунезите да оправят работата.......
96
2
 
5
 
! Отговори
Правило преди 12 години
Ха ха ха.....След всеки некадърен "спасител" идват камунезите да оправят работата.......
95
7
 
4
 
! Отговори
Малийййй преди 12 години
Досега най-добрият резултат за България е отчетен през 2004, когато управляваше Симеон Сакскобургготски и през 2007 г., когато на власт беше тройната коалиция.
94
1
 
3
 
! Отговори
Малийййй преди 12 години
Ден след като шефът на българския клон на Трансперънси интернешънъл Диана Ковачева беше избрана за правосъден министър, от централата на световната организация обавиха, че България става все по-корумпирана и отново е най-зле представящата се по този показател сред 30 страни от ЕС и Западна Европа. В годишния доклад на организацията се посочва, че страната продължава да следва тенденцията на влошаване, започнала през 2009 г. Именно през тази година започна управлението на премиера Бойко Борисов, който дойде на власт с обещанието да се справи с корупцията и организираната престъпност.В класацията България се нарежда на 86-о място и изпреварва по корупция Тайланд, Колумбия, Перу, Мароко и Салвадор, а със същия резултат са Ямайка, Панама и Шри Ланка. Според Трансперънси интернешълнъл, по ниво на корупцията, България се нарежда до Сърбия и изостава спрямо всичките си останали съседи, като Турция е на 61-во място в света, Македония - на 69-о, Румъния - на 75-о, Гърция - на 80-о. Досега най-добрият резултат за България е отчетен през 2004, когато управляваше Симеон Сакскобургготски и през 2007 г., когато на власт беше тройната коалиция.
93
1
 
6
 
! Отговори
Нема такава държава преди 12 години
А дали пък тоя човек не си е просто прав и да си казва истината, че ЦАРОТ Е ГОЛ...че БГ затъва от некадърност .... че ни влачат към ада и опоскват и малкото де е останало от нашата кожичка... А, кво ша кажете офчи матр`яле .... спите ли, спите ли!!
92
3
 
11
 
! Отговори
Тренчо Константинов преди 12 години
Това рядко,***,гнусно,комунистическо л**но на снимката къде беше последните 20 години!?Мълчеше и не се чуваше ама сега неговите комунистически господари му зададоха комсомолско поръчение и той поведе протестите!Защо не поведе тия протести при Станишевото управление,а?Освен че е комунистическа *** е и агент на бившата ДС и творение на Луканов!Бойко си има трески за дялане но истинските подбудители на протестите и стачките са Сър Гей и Гоце!Само че те са в сянка!Запомнете го...!
91
4
 
10
 
! Отговори
Бай Кольо преди 12 години
В първия миг рекох че самия дявол е на снимката то пък било др Тренчев
90
1
 
6
 
! Отговори
Dedo Petko преди 12 години
Trenchev, kolko choveka ispargi v Strozagorskia zatvor
89
6
 
10
 
! Отговори
за 89..... преди 12 години
АБСОЛЮТНИ ИСТИНИ !!!!!!Той просто изпълнява поръчка на БКП/дс.....!ТОЙ НЯМА ДА ПРЕГОВАРЯ, ИЗОБЩО....ЦЕЛТА Е ДРУГА!ФАЛИТ НА БДЖ!
88
4
 
12
 
! Отговори
гоце преди 12 години
Тоя на снимката,е доносник на бившата ДС!!! Гаранция-1000%
87
5
 
14
 
! Отговори
народ преди 12 години
А дали стачката има връзка с това, че и зърнопроизводителите трябва да се вържат с НАП, както митниците, аптеките, бензиностанциите и мн. др., това май е организирано от партията на крадците?
86
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е този на снимката е голям ***. Платен играч. Всички синдикалисти са и баси безмозъчните същества
85
11
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
ИСТИНАТА Е ПРОСТА:ГЕРйБ......ИМА АЛТЕРНАТИВА-КОЙТО И ДОЙДЕ ЩЕ Е ПО-ДОБЪР ТО БОКО!!!!!!ТОВА Е НАЙ-ЛОШОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДО СЕГА....ЗА БЪЛГАРИЯ!