Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
0
 
! Отговори
andji преди 12 години
До 300.....В една статия четох че тази не може да се обслужва сама в тоалетната затова си е наела две мед. сестри...Така че не само какви,а и как?????
300
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си какви ги с*ре тази.....
299
0
 
1
 
! Отговори
kamen преди 12 години
В България няма кой да иска да прави и развива какъвто и да било бизнес , ако хората пишещи коментари тук не са го разбрали ,толкова по зле за тях ... Ще им дойде като гръм от ясно небе след не по-малко от 6 месеца ..... Това ,което прави герберасткото правителство и мнозинство е не реформа ,а чисто и просто отлагане на денят ,в който както сме уж финансово стабилни цялата сиситема ще се срине поради некомпетентност !!!
298
0
 
9
 
! Отговори
456 преди 12 години
ТАЯ УГОЕНА *** *** ЗАЩО НЕ СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ, ЗАЩОТО Е ПРОТИВНА ЗА СЛУШАНЕ ПЪК КАМО ЛИ ЗА ГЛЕДАНЕ
297
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е толкова голяма че снимката и се зарежда 2 часа!
296
3
 
0
 
! Отговори
RAD преди 12 години
Много ми е странно нещо...Че правителството е зле е вярно,ама такава наглост от синдикати и БСП няма брате!!!!С изключение на Костов,никое правителство не посмя да пипне с пръстче нито БДЖ,нито пенсиите,нито осигуровките и какво стана??? Питам аз !!! Не разбирате ли,че в момента синдикатите си гледат интереса и обслужват интересите на БСП на гърба на хората?!?!? Не разбирате ли,че сме на това дередже не заради реформите,а защото ГИ Е НЯМАЛО ДОСЕГА !!!!
295
1
 
3
 
! Отговори
до 284 преди 12 години
какъв ще е тоя памперс за Фидосова ;) такива размери няма :)))
294
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ТЕЗИ ОБЕЩАХА ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИ.ТОВАРЯБВА ДА СТАНЕ!
293
1
 
5
 
! Отговори
Петровна преди 12 години
ББ бил изумен че имало толкова много инвалидни пенсии. Ами че то е така защото народът е болен. Вярно че има и фалщиви пенсионери по болест, но този процент не е голям. как тогава този болен народ ще блъска до 63 и 65. Че кой работодате държи болни хора във фирмата си, те и сега се сърдят ако някой служител излезе в болнични.
292
1
 
4
 
! Отговори
АХА преди 12 години
На тоя хипопотам, въобще стига ли му кръвта в главата, че да мисли за друго освен за плюскане... Ако ГЕРБ си мислят, че реформа означава вдигане на възрасттаза пенсиониране, това означава, че не са наясно с нещата.СПОМНЯТ ЛИ СИ ПО КАКЪВ КРИТЕРИЯ И КОЯ ГОДИНА БЕШЕ ОПРЕДЕЛЕНА ПО-НИСКАТА ВЪЗРАСТ ЗА МВР И МНО? От къде на къде, днес разликата между тях и трета категория е 20 години? ЗАЩО НЕ НАПРАВЯТ НОВА КАТЕГОРИЗАЦИЯ? ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИСТЕМИ? ЗАЩО НЕ НАМАЛЯТ БУМАЩИНАТА?
291
3
 
6
 
! Отговори
tato преди 12 години
ДА грабнеме сопите и да им покажем че не сме *** за каквито не взимат ТАКИВА не честни и не морални хора пак гласуваите за тях
290
1
 
4
 
! Отговори
XAIDE DE преди 12 години
ETO KOI QDE KUFTAZITE OT OCIGYROVKITE NI.ETO TOVA E OXRANENATA CVIHQ FIDOCOVA,TO NQMA CYRAT NA NORMALEN 4OVEK C TIQ KILOGRANI ,A CTANALA DEPYTAT I ZA KRIZA GOVORI.TQ E V KRIZA C KILOGRAMITE CI.VAN TAZI LAJKINQ.PROTIVNA YGOENA CVINQ.
289
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 269Трудно ще ти бъде, брато.Тая работа не е само за един.Ще са нужни най-малко трима - единият да и вдига рейтингите, дргият да и набива чувиите, а третият да попива потта от бузите и на тримата.
288
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Фидоската - голямата хапка.За народа - средния пръст на черната папка.
287
2
 
10
 
! Отговори
ДО 269 преди 12 години
Батка , тая *** и на две дамаджани ракия да съм , и ако ще и последната женана света да е ,пак не мога.....
286
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая гербаджийска торба с *** да фаща мотиката и да буха до 63 г.на полето.Може да стане като фиданка Фидоска ,ама надали . Заедно с помияра дянков наредени един до друг са истинския образ на великата партия ГЕРБ.
285
0
 
2
 
! Отговори
do 284 преди 12 години
TQ I CEGA E C PAMPERS-NACRANA E,MNOGO CMARDI !!!!!!
284
0
 
10
 
! Отговори
poliiiiiiiiiiiii преди 12 години
изкам Искра Фидосова да работи до 63 години много моля и да ходи с памперс на работа и дано ве4е разберат управляващите 4е след 20 години няма да има кой да им плаща заплатите ве4е защо не дигнат годините за пенсиониране на *** .........който не работят нямат и желание за работа какво стана уж България а булгарите са малцинство и без права
283
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФИДОСОВА СПРИ ДА СЕ ТЪПЧЕШ ЧЕ ЗАРАДИ ТЕБ ДЕЦАТА ЗАПРИЛИЧАХА НА СОМАЛИЙЧЕТА!
282
1
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тая е на зърнена диета - яде наред всичко което зърне!