КТ „Подкрепа“ няма да участва в пазарлъци

„Управляващите са притиснати и имат нагло поведение“
Обновена: 1 дек 2011 21:24 | 1 дек 2011 20:14,
109
КТ „Подкрепа“ няма да участва в пазарлъци
Снимка: архив, Булфото

КТ „Подкрепа“ категорично отказа да участва в пазарлъци, нямащи нищо общо с исканията в декларацията на многохилядния митинг, посочват от синдиката в съобщение до медиите.

Безочието на управляващите достигна дотам, че вместо да оттеглят незаконосъобразните си предложения в Закона за бюджета, показвайки управленска немощ, за по-малко от 24 часа смениха позицията си, като днес изведнъж предложиха увеличение на пенсионната възраст с 4 месеца за всички категории персонал, посочва профсъюзът.

„Това нагло поведение за пореден път показа нашата правота, че с управляващите е невъзможен диалог в какъвто и да е формат“, смятат от КТ „Подкрепа“.

От синдиката се възмущават, че на фона на 45 хилядния митинг, властимащите поискали разговори на тема пенсионна възраст, клас прослужено време и положението в БДЖ.

„Притиснати от обстоятелствата, започнаха да обещават различни неща: увеличение на пенсионната възраст с 4 месеца само за трета категория; премахване на класа само за администрацията. А за БДЖ има предложения за орязване до 50% на допълнителните възнаграждения и в разрез с Кодекса на труда да се изплащат в края на годината“, посочва още синдикатът.

Още по темата
Втори ден се водят преговори с ръководството на БДЖ по нарушените стачни искания. Софийски градски съд прекрати като процесуално недопустимо делото, образувано по исковата молба на "БДЖ – Товарни превози" срещу 10 служители на дружеството за обявяване стачката за незаконна, припомнят от КТ "Подкрепа".

Според синдиката страхът от стачката в БДЖ достигнал дотам, че ръководствата на фирмите започвали да анулират и изтеглят влакове във времето, в което се стачкува, с цел да неглижират усилията на стачниците.

„Ситуацията в страната ескалира. Доказателство за това е гражданското неподчинение днес на гара Банско от страна на жителите, които застанаха пред влак на жп линията не само от солидарност към стачкуващите, но и в знак на протест от спирането на влакове по тази линия.

Стачката продължава. И утре от 8.00 до 16.00 ч. влаковете няма да се движат на територията на цялата страна“, категорични са от КТ „Подкрепа“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: пенсионна реформаКТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
10
 
! Отговори
комунист преди 12 години
Прав си 81, много си прав! Нека остане така, както ни учиха 20 години. Да изметем реформите и да си живеем по старому! С тези пенсии, с тези заплати, в тази мизерия, пък който може да краде и да живее.
83
2
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Тренчев, ти бил ли си сътрудник на ДС?Ако не, защо държиш в Подкрепа, доказаният агент Чулев?
82
3
 
5
 
! Отговори
Lebed преди 12 години
Опозицията мълчи, защото няма толкова ненормален политик, който в тази ситуация да се нагърби с управлението. А за жалост нещата ще стават още по-зле!
81
6
 
8
 
! Отговори
КОМУНЯГИТЕ СА.... преди 12 години
..ЯДОСАНИ И ОЗЛОБЕНИ---целта на стачките не се постига....!СПОРЕД ВСИЧКИ СТАТИСТИКИ----ГЕРБ НЯМА ДА ПАДНЕ!ИСТИНАТА Е ПРОСТА:ГЕРБ......НЯМА АЛТЕРНАТИВА!!!!!!ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДО СЕГА....ЗА БЪЛГАРИЯ!
80
3
 
7
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
нека нищо да не се променя .. добре сме си така ... кретаме някак .. *** не иска да плаща, на *** трябва да му плащат, защото скатава от осигуровки, защото прави далаверки и има голямо самочувствие ... добре сме си така ... юруш на стачката .. ще се пенсионираме когато решим, ще работим ако искаме и ще ни плащате колкото исакме ... вашта мама ... да живей пролетариата .. по - силни сме ...
79
7
 
5
 
! Отговори
ленин преди 12 години
Дойде ли есента, комунистите започват да тъгуват по ВОСР/ великата октомврийска социалистическа революция/, ама що ли вече нямааааа !!!
78
6
 
9
 
! Отговори
Роро преди 12 години
Определено наглостта на сегашните управляващи е най-голяма за последните 22 години!Толкова нагли хоре не вярвах че има в тази страна
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
продължение на 77Възмущава ме, защото означава, че алтернативата е кръгла нула, зеро :) А когато сме толкова разочаровани от настоящото управление и няма алтернатива...просто не искам да си мисля. Защо България винаги си избира калпави управници ?!?
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече няколко дни в България сме обзети от стачки- на ЖП-ейци, на зърнопроизводителите,заради пенсионната реформа. Но един въпрос не ми дава мира- къде са партиите от опозиция? Защо не видяхме до момента нито една открита позиция за тези протести, защо никой не излезе да подкрепи стачкуващите? Може би е просто- те само лаят, но ги е страх- да не би положението да се обърне главоломно, да се наложат предсрочни избори и да е необходимо те да поемат управлението?! Всичко това ме възмущава,
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бесни страшни пенсии
74
2
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Ти май още си пазиш шмайзера.
73
4
 
6
 
! Отговори
глупав преди 12 години
високи данъци +ниски доходи = корупция Дерзайте управленци
72
4
 
8
 
! Отговори
4444 преди 12 години
Финансово гуру му е най-добрият финансист на света. Вчера има малък дефицит, днес - по-голям, утре - още по-голям. Вчера излизаме от кризата, днес - не излизаме, утре - пак излизаме.Вчера влизаме в еврозоната, днес се отказваме, утре - пак влизаме. Вчера качваме данъци, днес ги оставяме същите, утре пак ги качваме.Той има бъдещи съратници, които аха да задминат настоящите азово.
71
4
 
5
 
! Отговори
4444 преди 12 години
огато един политик твърде често се изпуска в управлението, още по-силно започва да се бие в гърдите.И отново става егоист, комплексар, ***, некадърник и наглец.Или всичко накуп.Изведнъж, но след много, много изпускания.Той лови престъпници.Той плаща пенсии.Той запушва течовете от държавната каца.Той вдига икономиката на крака с нашенски Лувър. Той е най-големият реформатор на прехода и всички да замълчат.Той има съратници, които аха да го задминат азово.Финансово гуру му
70
0
 
3
 
! Отговори
1254 преди 12 години
1 е близо до 0 но 0 е далеко от 1 задача по математика е това ни е бюджета
69
3
 
4
 
! Отговори
4444 преди 12 години
Начало / Наглите / Азът - хвалипръцкоАзът - хвалипръцкоGuns&Ducks 14.04.2010, 22:51 (обновена 16.04.2010, 13:24) Азът е голКогато човек твърде често казва Аз", обикновено става неприятен от пръв поглед. После се оказва егосит.Комплексар.***.Некадърник.Наглец.Или всичко накуп.Когато един политик твърде често казва Аз", изпуска харизма на пръв поглед.Колко е решителен!Колко е смел!Колко е можещ!Колко е наясно с нещата!Какъв е мъжкар!Или всичко накуп.Когато ед
68
2
 
2
 
! Отговори
4444 преди 12 години
Кандидатката за здравен министър лети като стюардеса на крилете на фармацевтиката. Голям мениджър е, защото е управлявала няколко неправителствени организации.А за управлението на българското здравеопазване я готви чичко Google.
67
7
 
12
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
До ДНЕС.БГ..................Абе симпатяги,направете го тоя сайт вече платен.Аман от дърти *** тук.Денонощно си чешат увисналите генитали и пишат само простотии .Та и нагли станаха повече от всякога. Докога с тая аванта за тях.Да си плащат . Ако не им отърва ,на лафката за вестник "Дума" По две думи не можем да си напишем , ние нормалните хора тук.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не съм съгласен мръсните комунистически синдикати да говорят от мое име. Само гледат как те да се налапат и хич не им пука за народа гледат да си напълнят гушите мастиите мръсни!!!
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 55 След това правителство трябва да дойде НАРОДНИЯТ ТРИБУНАЛ !!!