Бензинджии до Дянков: Заради нивомерите фалираме!

Малките собственици поискаха отсрочка за монтирането им
Обновена: 3 яну 2012 14:24 | 3 яну 2012 13:21,
326
Бензинджии до Дянков: Заради нивомерите фалираме!
Снимка: архив Булфото

Собствениците на малките бензиностанции искат отлагане на мярката за монтиране на нивомери за цистерните с гориво с поне година и половина, защото не могат да си позволят монтажа на скъпите уреди.

Сега на бензиностанциите се предлагат американски и германски нивомери, които струват 3 хиляди евро, но с монтажа цената им излиза 20 хиляди лева, обяви Ивайло Николов от гражданско обединение "Малки и средни бензиностанции".

"При дневни обороти от 1000 лева и норма на печалбата под 4% парите не стигат за монтаж на тези уреди", защити го и Динко Дедев, член на организацията.

По думите му всяка бензиностанция трябва да продава поне 50 хиляди литра месечно, за да не фалира, ако ги монтира.

"Никой вече не може да си позволи да продава гориво без ясен произход, защото ще загуби клиенти", допълни той.

Според бензинджиите нивомерите са полезни най-вече за големите бензиностанции, за да следят какво количество бензин или дизел имат в цистерните, управителите на малките обекти винаги знаят колко горива има в бензиностанциите, защото оборотите са малки, аргументираха се те.

Затова представители на малките бензиностанции искат среща с финансовия министър Симеон Дянков, за да обсъдят проблема.

Още по темата

"Настояваме за диалог или до 31 март т.г., когато изтича срокът за монтиране на нивомерни системи, затваряме над 2000 от общо 3000 малки бензиностанции",  зарече се Дедев.

"Живеем в тежка икономическа криза и се надяваме правителството да помисли за малките бензиностанции, които са в покрайнините и малките населени места, затова предлагаме диалог", примолиха се на управляващите собствениците на малките бензиностанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Икономисте,- Проблема не е в редовното гориво...
317
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Господа,не разбирате ли,че всичко е съвместна разработка между Златев и правителството,Лобизъм,та при всяка една доставка се издава АКЦИЗЕН ДАНЪЧЕН ДОКУМЕНТ с количество гориво,товарен автомобил,марка и регистарционен номер,име на шофьор,адрес на доставка.Е,това се контролира от митниците,а когато реши да се върши контрананда,тя може да става и чрез камионите,те са мобилни бензиностанции,та това не е решение на проблема.Всичко тук е една голяма корупционна схема.
316
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
315-ТИ,ТОВА Е НИЩО ПРЕД ЗАДАВАЩАТА СЕ ЕКСПРОПРИЯЦИЯ НА ПАНЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ ОТ ЦВЕТЕЛИНКА..., ЗАРАДИ ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА "ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ"...БЕДЗИНДЖИЙТЕ ПОНЕ ИМАТ ПАРИ...!
315
0
 
1
 
! Отговори
до 314 преди 12 години
Румечо, прочети 2 странници назад и ти е обяснено защо монтажа на нещото което струва 3000 евро, а не лева, и това е цена без доставката до теб, накрая ти излиза 20 бона. Държавата е дала в ръцете на частна фирма монопол върху съгласуващото устройство и софуера за връзка с НАП. А това че съсобственик на тази фирма е кандидат зетя на Боко (Стенли май беше) е абсолютна случайност. Но който надигне глас - му вземат лицензи и цялата административна мощ на държавата се стоварва отгоре му.
314
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЧУДЯ СЕ...- КАК НЕЩО, КОЕТО СТРУВА 3 000ЛЕВА, САМО ЗАПАДИ МОНТАЖА СТУВА 20 000 ЛЕВА...ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ НИТО ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НЯМА ДА ФАЛИРА..., ЩОТО ЗАД БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ САДЯТ КАРТОФИ...
313
0
 
0
 
! Отговори
jj преди 12 години
Не ми се мисли в какво състояние са някои от "малките бензиностанции", ако нямат 20 хиляди за да си инсталират нивомерите... Това не са кифли, това е гориво - иска се доста техника, за да се продава, както има и изисквания за безопасност, които не могат да се отлагат заради липса на средства. Ако не им върви бизнеса, значи са сбъркали с какво да се занимават - това е капитализъм - едни оцеляват, други - не.
312
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
...брейййй тоя Дянков много лош излезе, кара бизнесмените да плащат данъци, а хората едвам си плащат сметките в чалготеките, и едвам купуват подаръци за любовниците си....
311
1
 
4
 
! Отговори
квестор преди 12 години
Още едно доказателство за двойния аршин, който ползва властта в България!За ЗЛАТЕВ - МОЖЕ /в случая Нефтохим-Лукойл, пристанище Росенец, бензиностанцията му в голф комплекса/, за малките бензиностанции - НЕ МОЖЕ!
310
1
 
3
 
! Отговори
до 317 преди 12 години
Тея привидно държат ниски цени в малки населени места но с цената на какво: Продават контрабанден бензин (внася се бензин от Румъния, Гърция, Сърбия като се декларира като "газ за осветление", а дизела като "базово масло" или "котелно гориво", другия номер е че се използва камион с ремарке, но официално през границата минава само камиона) тези горива не могат да се продават в сериозните вериги или в големите градове - там вероятноста за проверка е много голяма и за целта се пробутват по малките бензинджииници. Тях я ги проверят веднъж на 5 години я - не.
309
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох, милите! Вие сега какво искате да кажете, че тези хиляда бензиностанцийки държат цената на бензина ниска, така ли? :) Нали ги гледах по телевизията, някакви 2-3 колонки в средата на никъдето, от сабайле са продали 5 литра нафта, обаче имат бос и работник-бензинджия. Не става така.
308
2
 
11
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Ами фалирайте бе. Дянков не им вярвай,ти знаеш няма на света бензиностанция която да фалира,докато има коли горива ще се продават,а щом се продават значи се печелят пари,тези тарикати лъжат,слагай им нивомерите и да видиме колко ще затворят,отговорът е николко,всичките са просто мутри *** и сега с тъпите си мутренски хватки се мъчат да продължават да крадат и да мамят държавата. Хей бензинджии когато напомпате гумите на влакът тогава и Дянков ще ви направи отсрочка.
307
7
 
4
 
! Отговори
Дянков преди 12 години
Какво ми пука за вас бе ***?Аз от вас рушвет не вземам.Защо сте ми???
306
2
 
14
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
ДО НЕОБРАЗОВАНИТЕ И НЕЗНАЕЩИТЕ...ПРЕДИ ДА БЪЛВАТЕ ВРЕЛИ-НИКИПЕЛИ С ИЗГНИЛИТЕ СИ МОЗЪЦИ, МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ОБЩАТА КАРТИНА , ЗАЩОТО ТОЗИ ФАРС Е ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ НЕЯ !!!ПОЗАИНТЕРЕСОВАЙТЕ СЕ Г-Н ДЯНКОВ КЪДЕ БЕШЕ ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ,И КАКВО ОСТАВИ СЛЕД СЕБЕ СИ ТАМ !!!ЦИТИРАМ ДЯНКОВ " СЛЕД 2 ГОДИНИ МЕН ЩЕ МЕ НЯМА ..."НО НИЕ ЩЕ СМЕ ТУК ЗАСПАЛИ ЛЮДЕ ЗАТОВА СЪБУДЕТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
305
3
 
17
 
! Отговори
Песимист преди 12 години
Плюете дребния бизнес, но ако си заминат дребните в различните браншове, ще ядем хляб по 3 лева от хлебозаводи изкупени от чужденци на безценица, ще зареждаме бензин по 3.20-3.50лв, за да отидем до банката да си внесем вноската по кредита с 25% лихва и с остатъка да си платим тока по 0.80лв за киловат, а също и водата по 7лв за кубик! Това ни чака ако оставим монополите да правят каквото си искат. О забравих - ще бачкаме за 350лв и ще сме доволни ако ядем 2 пъти на ден!
304
4
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 12 години
Брей, ни криза ни женски харчове ни мерцедеси не можа да ги фалира а сега едни нивомери ще им бутнат кепенците ... нещо не им се връзват жалните вопли!
303
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе той Дянката иска да фалира държавицата ни, пък вие бензина, та бензина.Той е световния колос на финансите, ето и Бойко дигна пушилка, пък си подви опашката.Дянка ли е мрянка ли е, но до каквото се докосне, то умира!
302
0
 
11
 
! Отговори
outsider преди 12 години
На Дянков не му пука от това, че някой щял да фалира. Той се интересува само от счетоводния баланс. Резултатът е: Стабилизирана бедност и гарантирана мизерия за мнозинството от населението.
301
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Е кво като фалират нали Валентин Златев ще остане!Те с Боко се обичат и ние няма да им пречиме!Бензинджийчета малки моля не слагайте пръчки в колелата на любовта!
300
2
 
18
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
Това е рекет,натиск и дискриминация спрямо тези хора.Първо ги натиснаха с специализирания транспорт,отпаднаха стотици транспортни средства,неотговарящи на "Европейски изискквания" а всъщност съседна Гърция не е ли член на този съюз,не покрива ли неговите директиви,отговорът е не,та колеги те нямат дори фискални устройства.После всеки ден се подаваше информация до НАП,чрез електронен подпис за дневния финансов отчет,явно и това не стигна,натиснаха да се монтира безжична връзка с което се броиха по 1500-4000лв за това си удоволствие.Сега въпросните нивомери с оферто от 13000-20000 лв при печалба от 3.96 процента и нисък марж,как ви се струва господа ФИНАНСИСИТИ .Елате да ви дадем по-един обект-работете,за месец -два и ви е свършил не само въздъхът но с него и ентусиазма.Тези хора нямат нищо ПРОТИВ нивомерните системи и тяхното налагане,НО ако Държавата поеме разходите по-тяхното закопуване и монтаж.Всичко е целенасочено,а именно убиването на малките и средни,налагане монопол на големите и ЛОБИЗЪМ и ДЕРЗАЙТЕ.Поздрави.
299
0
 
16
 
! Отговори
ВТОРА СЕРИЯ преди 12 години
Ако вървим така след 1 година ще има данък *зелена енергия * на всяка колонка . Мафията леко полеко настъпва , трябва да си запази сегашния начин на живот . Ненапразно боби посегна на пенсиите в БГ . Но го е страх и е инструктиран да не пипа ДДС - то . Дянков се опита да го свали с 1 % и отнесе шамар . Истината е че ако всички в БГ плащаме ДДС ще имаме Държава .Сега половината от българите плащат ДДС , а другата половина го крадът .