Бензинджии до Дянков: Заради нивомерите фалираме!

Малките собственици поискаха отсрочка за монтирането им
Обновена: 3 яну 2012 14:24 | 3 яну 2012 13:21,
326
Бензинджии до Дянков: Заради нивомерите фалираме!
Снимка: архив Булфото

Собствениците на малките бензиностанции искат отлагане на мярката за монтиране на нивомери за цистерните с гориво с поне година и половина, защото не могат да си позволят монтажа на скъпите уреди.

Сега на бензиностанциите се предлагат американски и германски нивомери, които струват 3 хиляди евро, но с монтажа цената им излиза 20 хиляди лева, обяви Ивайло Николов от гражданско обединение "Малки и средни бензиностанции".

"При дневни обороти от 1000 лева и норма на печалбата под 4% парите не стигат за монтаж на тези уреди", защити го и Динко Дедев, член на организацията.

По думите му всяка бензиностанция трябва да продава поне 50 хиляди литра месечно, за да не фалира, ако ги монтира.

"Никой вече не може да си позволи да продава гориво без ясен произход, защото ще загуби клиенти", допълни той.

Според бензинджиите нивомерите са полезни най-вече за големите бензиностанции, за да следят какво количество бензин или дизел имат в цистерните, управителите на малките обекти винаги знаят колко горива има в бензиностанциите, защото оборотите са малки, аргументираха се те.

Затова представители на малките бензиностанции искат среща с финансовия министър Симеон Дянков, за да обсъдят проблема.

Още по темата

"Настояваме за диалог или до 31 март т.г., когато изтича срокът за монтиране на нивомерни системи, затваряме над 2000 от общо 3000 малки бензиностанции",  зарече се Дедев.

"Живеем в тежка икономическа криза и се надяваме правителството да помисли за малките бензиностанции, които са в покрайнините и малките населени места, затова предлагаме диалог", примолиха се на управляващите собствениците на малките бензиностанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без отсрочката, Дянков ще създаде още няколко хиляди пролетарии, разбирай роби, на робовладелците ни!---------------- А сега какво, имаме няколко хиляди чорбаджии, които се надпреварват кой по-напред да си плати данъците?
257
0
 
12
 
! Отговори
do 252 преди 12 години
Може, може... "нещото" струва 6 000, само че се искат една камара документи към него - да е минало метрология, да има сертификати и незнам какво си, да имаш проект за монтажа му, проекта да ти го одобрят НАП, пожарна, трябват ти и тръби и фасонни части и спирателна арматура и клапани, трябва ти захранване с UPS че да не го изпържиш, трябва ти сървър, трябва ти и съгласуващото устроиство с НАП предлагано само от една фирма... и накрая ти трябват 5-6 монтажника за 10тина дена. 30% от заварките по тръбите минават рентген, а той е около 60 лв на заварка + пътните разходи, а докато се заварява трябва да не работи бензиностацията че да не стане фал... и капка по капка вир. До миналата година работех във фирма която минтираше измервателните системи и ти казвам инфо от първа ръка какъв е обема на работа.
256
1
 
23
 
! Отговори
Е - Ник преди 12 години
Абе - крадат бе! Всички крадат! Няма такова животно като "беден бензинджия"! Ай сиктир!!! Разплакали ми се тука тия! Какво да кажем ние, простосмъртните?
255
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От какъв зор трябва да работят? Всички други можело да си сложат нивомери и да са под контрол, само тези били малки. Ами като сте малки значи не сте за там, да сте порастнали. Сега трябва да направят изключение, защото някой си искал да се бара бензинджия, защото някога отнякъде му е паднало да приватизира две заводски колонки.
254
1
 
10
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Проблемни ще станат далаверите с гориво и разреждането му. Затова реват. Тази заповед не е от вчера - досега да са спестили по 6000 лева! Няма да подкрепя хора, които ме лъжат и обират ежедневно!Мразя Дянков, но тук го подкрепям категорично!
253
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без отсрочката, Дянков ще създаде още няколко хиляди пролетарии, разбирай роби, на робовладелците ни!
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение колко са малки малките и къде са!Трябва да работят!Иначе 4-те акули това и чакат!
251
1
 
5
 
! Отговори
do 256 преди 12 години
Човече, шегуваш ли се? Кой ще слуша малките фирми, след като България е държава на монополите и лоби законите? Напротив малките ще загубят,за разлика от големите и то не без известна държавна подкрепа.
250
2
 
3
 
! Отговори
До № 257 преди 12 години
..."затваряме над 2000 от общо 3000 малки бензиностанции"..., Е хубаво 10 - 15 хиляди човека на улицата, на гладна смърт. Това ли ти е желанието? Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем! По Й. В. Сталин!
249
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не зависи от малките играчи, затова никой няма да се вслуша. А и колко са тия малки играчи, някакви забутани бивши селскостопански дворове или складове с по една цистерна, дето само далавери въртят. Кой ходи да зарежда по такива места?
248
1
 
8
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
Трябва държавата да се вслуша в малките играчи на пазара за горива, все пак и те трябва да се хранят и да имат шанс да оцелеят. Сигуен съм, че е възможно да се намери добро за всички решение вместо да бъдат обречени на фалит. Държавата трябда да си отпуши ушите! Едно е да стрижеш вълна, друго е да дереш кожи, а точно това се случва в момента със собствениците на малки бензиностанции!
247
2
 
1
 
! Отговори
до 245 преди 12 години
Ние вече живееме по-добре! А като те чета - ТИ ВЕЧЕ СИ СЕ УДАВИЛ!
246
0
 
8
 
! Отговори
Бензоколонка преди 12 години
Да затварят всички. Увеличиха акциза с 2 стотинки, дизелът поскъпна с 12. Няма логика да се вдига цената поради повишеното търсене. В Румъния може да заредиш за 2,50 лв. литъра - при нас 2,60 - 2,62 лв.
245
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
250Не ***!Ти и копелетата ти ще се давите до края на живота си!Некачествен матриал!
244
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може нещо, което струва 6000 лева, монтажа му да струва 20 000 лева, нещо ме съмнява...
243
0
 
5
 
! Отговори
до 249 преди 12 години
Дали е Дрен ,или Дряново ,май си требе ----ДРЯНОВА ТОЯГА !
242
3
 
3
 
! Отговори
до 245 преди 12 години
Достатъчно се издавихме 20 г.,преход ,.....айде у лево !Нека пък други да опитат,...!
241
0
 
0
 
! Отговори
До № 238 преди 12 години
Бъни, струва ми се, че не в Дрен, а в Дряново - "Вагонен завод Дряново"...
240
0
 
5
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
Какво стана с "изчезналите "-------- 1000 вагона ....?
239
4
 
5
 
! Отговори
Влади преди 12 години
Ох, горките малки бензиностанции! Това да не е дюкянчето във входа? Все са някакви мошенически истории - или са пералничка на някое мафиотче, да очисти пари от проституция и дрога или са на някой селски тарикат зад гърба си с кмета и полицията на общината. Там е кьорава работа , колко ти сипват, какво ти наливат най-вече... Както в бензиностанциите на Лукойл - сипват ти бензин, отвориш карбуратора - смърди на нафта. Милите,подновявали Държавния резерв, дето кражбите на бензин се доливали с нафт