Цветанов свиква извънредно заседание заради снега

Целта е лекото придвижване на хората днес, отчете министърът
Обновена: 8 яну 2012 09:52 | 8 яну 2012 09:23, Красимир Ангелов
140
Цветанов свиква извънредно заседание заради снега
Снимка: БТА

Извънредно заседание на всички отговорни институции, които имат отношение към овладяването на тежката метеорологична обстановката в страната, ще се проведе днес, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Фокус".

През тази нощ е събрана информация за състояние на цялата пътна инфраструктура и водните ресурси – язовири, реки, както и последствията от тежката усложнена обстановка, отбеляза Цветанов.

"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, представители на МВР,  на "Охранителна полиция”, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката ще обсъдим и ще вземем допълни мерки, ако такива са необходими.

Целта е да създадем една добра среда за придвижване на хората през днешния ден, в който приключват отпуските и ваканциите на децата", отбеляза вътрешният министър.

Още по темата

Най-невралгичната точка и през нощта е била автомагистрала "Хемус". Късно вечерта в събота на магистралата бе направен пробив в блокирания трафик и започна пропускане на автомобилите, които чакаха с часове в задръстването и образуваха над 20 километрова опашка.

Малко след полунощ е възстановено движението в двете посоки на автомагистралата за леки коли и микробуси.
Автобусите се проверяват дали са с подходящи гуми и ако отговарят на условията, също се пропускат. Остават обаче ограниченията за движение на ТИР-ове в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Не да мисли за тях, а всичките да си наемат един добър адвокат, и да одрусат яко АПИ, транспортното министерство и всички които имат отношение към подържането на магситралата! Тея да не искат да кажат че в ХаинБоаз и Шипка, Риш, Руен, Дюлино, Котел-Омуртаг, Кашана (между Златица и Етрополе) вали по-малко сняг от колкото на Витиня? Защо само на Витиня се ***?
18
1
 
20
 
! Отговори
bolka преди 12 години
"За тази цел заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, директора на Агенция "Пътна инфраструктура Лазар Лазаров, представители на МВР, на "Охранителна полиция, главния секретар Калин Георгиев и представители от министерството на икономиката...Колко още институции трябва да се занимават с първия паднал по-обилен сняг? Размитата отговорност е най-добрият вариант за несправяне с проблемите.Нали бяха готови за зимата!?
17
28
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Каква алчна пасмина са това ***... - хвърлиха око, дори на жилището на министъра... -а за Масларката, която открадна 300 /триста/ апартамента и дума не обелват...
16
1
 
10
 
! Отговори
фрее преди 12 години
е га ти вица:):):)
15
2
 
37
 
! Отговори
LZ преди 12 години
Другарю Борисов, отидете да резнете лентичката на някой пътен участък почистен от сняг. Вие само това умеете. " Ние ловим снежинките във въздуха, но господ отново ги пуска. Ще взема да му се обадя.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предишните (все едно кои) са виновни!
13
2
 
23
 
! Отговори
до Манджата преди 12 години
Какво по голямо дискредититране за ГЕРБ от това че са милиционери и по душа и по интелект.....
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо да не ми прави събрания, ми да ходи на рине с лопатата!
11
2
 
31
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
От 2001ва насам Боко е във властта - генсек на МВР, Кмет на София, премиер - снегът все се *** със властта :)))))))))
10
38
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Магистралите били изградени от пепел, магистралите били незаконни, под магистралите се намирали безценни исторически находки... - все измислици на ***, които се опитват да дискредитират ГЕРБ, да върнат едва ли не животинската тяга и без комуникации да контролират държавата...Да, ама не... - както казваше един известен наш журналист...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
elementarno - snegorinite 24 4asa non stop po ulizite, a bezrabotnite ROMI s lopatite po trotoarite i problema e re6en i bez sybrania.
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всеки който бе блокиран часове наред на Хемус да мисли за хубавата мутра на Боко Батмана и Цецо Имота
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снега иска снегорини, не милиционери!
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е може ли 3 пъти валя сняг и трите пъти герб се изненадват!
5
3
 
36
 
! Отговори
Shark преди 12 години
"..овладяването на тежката метеорологична обстановката.."- Цецо, некадърнико, ами ако Блъгария беше по-на север, където са скандинавските страни, какво щеше да правиш бе? Как не се чу там да има проблеми със снега, с придвижването, с каквото и да било. Как се оправят там бе, простаци прости, некадърни. Един сняг падна и вече едва ли не извъвнердно положение ще обявите. Тикви гнили.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно е дошло време депутатите да се прибират в София от отпуска и за това е тая паника.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А до сега какво правиха. Чакаха както винаги снега сам да се стопи и да им се размине.
2
3
 
38
 
! Отговори
axaxa преди 12 години
Mагистрала блокирана от сняг axaxaa това никога не е имало ! гарантирано от ГЕРБ !Строят ги от пепел и дори не ги поддържат. Магистрала Люлин пък е на път да се срине всеки момент. А дали Физкултурника Цецо ще раздава имоти на днешното заседание ?
1
1
 
30
 
! Отговори
тиквата преди 12 години
нали ги ловяхте у въздуха? ЦЦ се върна от курорт и ... нищо!