Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?

Рисковете от добива на шистов газ са спекулации, заяви посланикът
Обновена: 18 яну 2012 11:06 | 18 яну 2012 11:04,
559
Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?
Снимка: архив Булфото

"Шеврон" искат просто да помогнат на българското правителство, заяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик пред Нова телевизия.

Според него компанията ще доведе милиони долари инвестиции и ще отвори много нови работни места за българите. "Наистина ли сте готови да кажете твърдо "не"?", попита Уорлик.

Според него в България има вакум на информация.

Още по темата

"Българите плащат двойна цена за природния газ. Много хора се опитват да извлекат дивиденти от това и в момента чувате тяхната гледна точка, а не тази на еколозите", допълни Уорлик.

Американският посланик смята, че страната ни трябва да въведе регулация на добива и проучването на шистов газ, а не да го забранява напълно.

"При разработването на всички енергийни източници има рискове. Едва ли има човек, които ще ви каже, че атомната енергия е абсолютно безопасна. По същия начин стои въпроса и с шистовия газ", убеден е Уорлик.

Той каза още, че "Шеврон" е много отговорна мултинационална компания, която не би си позволила да накърни репутацията си като поема излишни рискове за околната среда.

Американският посланик отхвърли голяма част от информацията за щетите, които е нанесла компанията на околната среда в страни като Еквадор например. Според него това били силно преувеличени спекулации.

"Ако бях българин бих искал да знам дали в страната има шистов газ и какво е качеството му. Точно това иска и "Шеврон", заяви Уорлик.

Според него пред България има два варианта. Единият е добивът и проучвананията на шистов газ да бъдат забранени напълно. По думите му по-умният избор обаче е да се въведат регулации, които да защитават околната среда.

Джеймс Уорлик заяви още, че опасностите за околната среда при метода "хидравлично разбиване" също са силно преувеличени.

Той обясни, че в САЩ “Шеврон“ разработват много находища на шистов газ, като някои от тях дори са в зони, където има население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
1
 
17
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Лобист гаден
418
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С Шеврон номера май не минава. Да видим каква ще е следващата идея за "приятелски инвестиции" от вредни химикали в земята ни.
417
1
 
19
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Щатите се управляват от група супер богати еврей, а Шеврон е собственост на тези евреи. Аз казвам твърдо НЕ на алчната еврейска ***, която иска за избие нашите деца!!! НЕ НА ЩИСТОВИЯ ГАЗ И НА ЕВРЕЙСКАТА *** БОЙКО БОРИСОВ!!!
416
1
 
21
 
! Отговори
dd преди 12 години
този Уорлик посланик на държавата САЩ ли е ,или на Шеврон.Ако е посланик на САЩ да бъде изгонен за щото това е намеса във вътрешните работи на суверенна Държава.Ако е представител на Шеврон и толкова иска дани помага да подарят 20-30 платформи а ние щенамерим къде да дупчим.....
415
1
 
13
 
! Отговори
+ преди 12 години
Лъжецо, отивай да гледаш постановката "Още веднъж отзад"!А, г-н Уорлик, да не си помислихте, че това е за вас?
414
2
 
32
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Не само на Шеврон, но и на всичко юдо-масонско!
413
2
 
11
 
! Отговори
gesha преди 12 години
picha se nerxi nema da gushne procenta ot shevron MAMATI MRUSNA MARSH VUV E...NITE SHTATI
412
1
 
16
 
! Отговори
.. преди 12 години
още малко и ще излезе,че шеврон ги интересува нещо друго освен печалбата.
411
3
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Като гледам Гейрберите са се активизирали .
410
6
 
14
 
! Отговори
Ачко баламата преди 12 години
Тоя къде ми хакна минусчето треба да е гусин посланика.Голем тарикат.
409
7
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
Доживяхме Ворлик да плаче...само така на тоя самозабравил се чиновник! Сега Шеврон ще му отрежат комисионните, пък може и пари да връща..Леле, леле това направо ме кефи!
408
9
 
34
 
! Отговори
Ачко баламата преди 12 години
"Шеврон" искат просто да помогнат на българското правителство, заяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик пред Нова телевизия.-Да бе да.И едни мармоти завиват шоколад в станиол.Шеврон ги интересуват единствено кинтите и хич не ги е еня зя екологичните последици.Те нали след това ще си пият маргаритите на някой екзотичен остров с печалбата.Не искам евтин газ.Искам чиста вода и здрави хора в България.
407
9
 
25
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Уорлик *** *** аре върви си в САЩ.
406
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той обясни, че в САЩ Шеврон разработват много находища на шистов газ, като някои от тях дори са в зони, където има население.САЩ се управлява от еврейчета, които никога не са били загрижени за гоите - тъпчат ги с консерванти и ГМО. Нямало проблем и да добиват шистов газ с коктейл от 200 отровни химикала в населени райони - ами сигурно няма проблем бе кривоносйй
405
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той каза още, че "Шеврон" е много отговорна мултинационална компания, която не би си позволила да накърни репутацията си като поема излишни рискове за околната среда.Я питайте Еквадор колко отговорни са кривоносите еврейчета от Шеврон.. ***
404
3
 
13
 
! Отговори
и д преди 12 години
Аз съм бил и ще остана привърженик на С А Щ ! Но г-ин посланик , по рядко се намесвайте и далеч по - дипломатично , когато проблема е наш . Нека Ние да решаваме своите проблеми , естествено съобразявайки се със своите съюзници и приятели !
403
10
 
22
 
! Отговори
Анонимски преди 12 години
И какво ще стане след като не искаме да сондирате в БГ ?Ще ни бомбардирате както през януари 1944 ли?Гоу хоум янкиис !!!
402
9
 
9
 
! Отговори
БГто преди 12 години
Даваме ГЬЗ за ГАС...
401
9
 
14
 
! Отговори
someone преди 12 години
В youtube има предостатъчно филми за шистовия газ и последиците от него. Хората трябва да разберат, че минусите са много повече от плюсовете... Да не говорим, че колкото и да са високи добивите на въпросния газ, те няма да повлияят на крайната цена, която ще плащаме за газ...Отворете YOUTUBE и напишете в търсачката "шистовият ад" (без кавичките).
400
10
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Да ходи да исказва мнение в Щатите! Преди Москва сега Вашингтон ! Хайде "сектир" на всички скапани колонизатори!

Спонсорирани публикации