Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?

Рисковете от добива на шистов газ са спекулации, заяви посланикът
Обновена: 18 яну 2012 11:06 | 18 яну 2012 11:04,
559
Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?
Снимка: архив Булфото

"Шеврон" искат просто да помогнат на българското правителство, заяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик пред Нова телевизия.

Според него компанията ще доведе милиони долари инвестиции и ще отвори много нови работни места за българите. "Наистина ли сте готови да кажете твърдо "не"?", попита Уорлик.

Според него в България има вакум на информация.

Още по темата

"Българите плащат двойна цена за природния газ. Много хора се опитват да извлекат дивиденти от това и в момента чувате тяхната гледна точка, а не тази на еколозите", допълни Уорлик.

Американският посланик смята, че страната ни трябва да въведе регулация на добива и проучването на шистов газ, а не да го забранява напълно.

"При разработването на всички енергийни източници има рискове. Едва ли има човек, които ще ви каже, че атомната енергия е абсолютно безопасна. По същия начин стои въпроса и с шистовия газ", убеден е Уорлик.

Той каза още, че "Шеврон" е много отговорна мултинационална компания, която не би си позволила да накърни репутацията си като поема излишни рискове за околната среда.

Американският посланик отхвърли голяма част от информацията за щетите, които е нанесла компанията на околната среда в страни като Еквадор например. Според него това били силно преувеличени спекулации.

"Ако бях българин бих искал да знам дали в страната има шистов газ и какво е качеството му. Точно това иска и "Шеврон", заяви Уорлик.

Според него пред България има два варианта. Единият е добивът и проучвананията на шистов газ да бъдат забранени напълно. По думите му по-умният избор обаче е да се въведат регулации, които да защитават околната среда.

Джеймс Уорлик заяви още, че опасностите за околната среда при метода "хидравлично разбиване" също са силно преувеличени.

Той обясни, че в САЩ “Шеврон“ разработват много находища на шистов газ, като някои от тях дори са в зони, където има население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
41
 
! Отговори
ДЖИМИ ВОРЛИК преди 12 години
УОРЛИК ДА НЕ БИ ДА СИ СЛАГА СИЛИКОН В УСТНИТЕ. ОПРЕДЕЛЕНО СА НЕЕСТЕСТВЕНО ОПЪНАТИ И НАПОМПАНИ НА ФОНА НА СБРЪЧКАНОТО МУ ЛИЦЕ. КОЛКОТО ДО ШИСТОВИЯ ГАЗ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ СЕ КАНИ ДА "ДУПЧИ" ПРЕКРАСНАТА НИ ЗЕМЯ, КОЯТО Е БЕЗСПОРНО НАЙ- ГОЛЯМОТО НИ НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО, КОЕТО НИ ОСТАНА Е НЕ, НЕ, НЕ, МИЛИОНИ ПЪТИ НЕ.
18
12
 
15
 
! Отговори
AgBOKATA преди 12 години
Бойко, ако им откаже тотално ще направи голям удар в/у всички и ще направи услуга на България. Нека да видим тогава какво ще коментират болните и платени мозъци по тези сайтове и форуми
17
3
 
54
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Бре,тез евреи от Шеврон големи благодетели бре? Без пари ли шъ го дават? Дъртата масонска лисица Ворлик май отърва комисиона за рекламната кампания? Ворлик,всигай си шистовия *** и върви да дупчиш в Ню Йорк.
16
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Източеният газ ще потече към САЩ и ЕС, а за България ще останат само отпадъците и замърсяването от добива. Щом спират Бургас - Александруполис заради природата, трябва да спрат и Шеврон. Бургас - Александруполис ще носи много повече пари на България от Шеврон.
15
56
 
4
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Евала му за точните думи. За нчкви мижави количества отрова никой не е умрял. А файда има. Алах ни е дал блага да ги ползваме ,а ние нещем. А впрочем в южна България няма газ , така , че там дето има да се спасяват. Ха-ха
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми да си пробие за шитен газ кравефермата в бездарната Умерика...
13
3
 
55
 
! Отговори
ined преди 12 години
Да Урко! Ходи да плачеш на спонсорите си.
12
3
 
56
 
! Отговори
Не на ШЕВРОН преди 12 години
Естествено, тоя *** защитава корпоративни интереси. Все пак на лобистите се плаща, по един или друг начин!
11
1
 
66
 
! Отговори
BG преди 12 години
Да бе, бандит! Наистина ще кажем "НЕ". А вие ще фалирате много скоро. Само сеете смърт, интриги, войни и размирици по света с *** ви ЦРУ и тъпите агенти като теб. Господ гледа!!
10
5
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има само един проблем.След 10-15 години когато тоя седи в имението си някъде в САЩ и си пафка пурата за 200 долара бройката дори и няма да си спомня за България.А тук ще е една отровена пустиня.
9
1
 
64
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
И аз искам алтернатива на руските изнудвачи пороботели... но това не значи да си навлечем тоя добив в житницата ни... сума ти места по света вкл на америкснска земя прореваха от такъв добив... Ню Йорк Таймс и други вестници там също писаха статии за вредите... и 100 дела да се заведът после - газта източена, парите изнесени, земята отровена...
8
1
 
100
 
! Отговори
XAOC преди 12 години
Този клоун трябва незабавно да бъде отзован!!! Неговите изказвания са чист лобизъм и опит за намеса във вътрешната политика на държавата!!! БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ПРИРОДАТА СИ, БОЛЕСТИ, УНИЩОЖАВАНЕ НА ЖИВОТА В ДОБРУДЖА.... БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА господа американците ДА РЪКОВОДЯТ ВЪТРЕШНАТА И ПОЛИТИКА.УОРЛИК ВЪРВИ СИ!!!!!
7
1
 
55
 
! Отговори
Христо преди 12 години
Хахахаха някой си заработва още "консултантските" :-)
6
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно е въведен мораториума. Първо нормативни уредби и изясняване на "що е то добив на шистов газ с хидравлични удари" и има ли той почва у нас. След това да се правят дивотиите, а не след 10 години да се питам "ама що стана тъй".
5
1
 
58
 
! Отговори
niakoi si преди 12 години
Напишете chevron disasters и сами ще добиете представа за компанията
4
2
 
67
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
DA SI ZAMINAVASH ZA AMERIKA DIREKTNO,*** TAKAV...
3
1
 
87
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Тъкмо си мислех, че генерал-губернатора не се е изказал по въпроса... и ето.
2
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MAZNIK
1
4
 
111
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Шеврон вън от България! Да си вземат и нахалника Уорлик със себе си, като си тръгват!