Семейство се оплака от полицейско насилие

Операцията е била по сигнал за цигари без бандерол
Обновена: 22 яну 2012 19:02 | 22 яну 2012 18:54, Елка Василева
345
Семейство се оплака от полицейско насилие
Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: МировянеПетър Начков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
6
 
0
 
! Отговори
избирател преди 12 години
Не мога да си обясня защо всички вкупом скочиха срещу полицията и полицаите и приеха казаното от "потърпевшите" за чиста истина?Ами ако тези "невинни" хора не говорят истината?Ако се цели да се иска оставката на Цветанов? Нима той не пречи на много високопоставени хорица и това отдавна се разбра!
283
5
 
2
 
! Отговори
геро преди 12 години
сега бандити,комунисти и *** най реват от т.н. насилиеа като бяха килърите,магистралните грабежи,маргините,братя галеви и т.н.,къде бяхте бе ***
282
5
 
3
 
! Отговори
Аман от журналисти преди 12 години
Спрете да защитавате "невинното семейство". За тях мога с две ръце да потвърдя, че наистина продават контрабандни цигари, но глупаците от БТВ и всички *** журналисти ги изкараха "горките те". Ами замислете се, че след като е имало акция за тях, вероятно е имало защо. Това, че не са могли да им разкрият "склада" и са намерили САМО 5 кутии (но да се зачудиш, защо и те са били в тях) НЕ ги прави НЕВИННИ!
281
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taka li ne razbrahte 4E TRQBVA DA SI *** V BG TQH NIKOI NEGI ZAKA4A I ZASHTO LI ZADA MOJE BB I CC NA POBEDAT NA SLEDVASHTITE IZBORI ETO TOVA E ZA NIKOI NE E TAINA IDETE PO GRANICITE DA VIDITE KOLKO *** IMA .A NORMALNITE HORA RABOTQT ZA PO 300-400 LEVA ZA MESEC I PLASHTAT NA *** TOKA VODATA I VSI4KO OSTANALO .A I DA NE ZABRAVIM NA BB ZAPLATA I CC I NEGOVATA 4AK I ZA APARTAMEN4ETA DA IMA PARI4KI ETO TOVA E BG
280
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости на търкалета. Около Илиянци е пълно с "ръждави" продавачи на цигари без бандерол, но никой не ги закача. Ясно е че си плащат за да продават. Може би побоя е поръчан именно от *** конкуренция.
279
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тези акцизи откачиха напълно, защо не излезе "бабаита" Бойко и не обясни на хората какво е "акциз", защото това е модерната дума за рекет, щом нещо много и неизбежно се ползва бам....акциз.А тези от митницата се изживяват като новите рекетьори, а после народа търсел начин да избягва тези акцизи, ами нормално е. Ако пушех, една цигара с бандерол нямаше да си купя. Знаете ли, че над 60% от сумата в магазина похарчена от всички нас отиват в държавата под формата на всякакви данъци, акцизи и др.
278
1
 
12
 
! Отговори
прост народ преди 12 години
Аинщайн го е казал в едни от законите си по физикаНа всяка сила равна по големина право пропорционална на неяКакво имаме в този случаи 20 тежко въоръжени с автоматично оръжие срещу мъж и жена без никакво оръжие .Да ама нашите полицай не са наблягали на часовете по физика а по физкултура .За това Я внимавай ПОлиЦиЯЯЯЯ Легай долууууу престъпник
277
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 г по късно живота си е същия като преди!Откъс от песента Комунизма си отива в диверсия обвиниха, в милицията ни биха и медал си закачиха. Диктатори сменяват, отново управляват, лъжата си остава, заборчава таз държава.на 331 коментатор искам да кажа само едно нов публичен дом с стари *** не се прави
276
20
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Затова тази госпожа - Ралица Начкова, прави група "Аз няма да гласувам за ГЕРБ", докато родителите и продават цигари без бандерол.Всички които живуркаха досега от далавери и престъпления не виреят вече и са недоволни. Искат си неуредена държава и беззаконие. Може ли 22 години, в държавата да вирее такава престъпност, мутрите да парадираха със скъпите си коли и да мачкаха хората около тях, а сега когато най-накрая се започна борбата срещу тях, всички да реват, че имало полицейски произвол?
275
0
 
17
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
ШШШт тихо вожда чете втори том на Винету,и изучава без кръвните мъчения за нас Бъргарите
274
4
 
22
 
! Отговори
ww преди 12 години
Най-простите и комплексирани хора в България ставт полицаи, а впоследвствие престъпници. Единици са хората с морал, отговорни към работата си, И те се претопяват, защото са малцинство. Как да уважаваш институция, която бие, участва дейно в разпространението на наркотици, в проституцията, прикрива престъпници срешу дребни суми и т.н. Не двама трима, трябва да се подмени целия състав и да се назначат сърцати хора с морал, които да бъдат компенсирани добре.
273
1
 
7
 
! Отговори
до 329 преди 12 години
Хайде вземи помисли малко.Съмнява ме че по време на разследването на полицията не и е станало ясно ,че не отива да залавя хора който са опасни,биха използвали оръжие, за да налага това арест със специални сили!
272
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ако наистина бяха престъпници ... всеки е виновен до доказване на противното Шефа на районото каза ,че всеки ден провеждат много акции само тия са се оплакали
271
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да чакат "качулките" пред пристигащи на летище София- всеки пушач си взима цигари от безмитните по летищата извън ЕС. Ще "изпълнят и преизпълнят" нормативите си за арести на "опасни престъпници"....
270
0
 
15
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Обречени сме тези ще ни разкажат играта.Бог да ни е на помощ,премиер,който се появява с плетена шапка на официално събитие.....
269
0
 
11
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Бях свидетел на арестуването на една известна личност в Бургас.....голям страх....
268
1
 
26
 
! Отговори
Н преди 12 години
"Леле колко опасни престъпници"...видях ги по бтв.....трябваше не само качулките,а и армия да им пратят за ареста(то вече няма армия де!)....... нали тези яки момчета и началниците им трябва да си изкарат заплатите,да отчетат дейност,лесно са тръшкали тия 2 дебелани и човека по земята ...... а реално само 2 редови ченгета можеха да свършат работата..... Само една дума има за това -СРАМ
267
5
 
32
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Гледах целия "панаир" по телевизията на Сашо Диков.Този човек го бяха набили здраво,освен него и приятеля на дъщеря му бяха наритали право в операция,която си е правил наскоро.Дъщеря му е стояла по бельо близо два часа.Цялата къща беше "изтърбушена"изкъртени врати,разбъркани вещи.Освен оставките на милиционерските шефове това семейство трябва да поиска по не милион обезщетение.Разбира се милиона трябва да бъде от бюджета на милицията.
266
3
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Все още има безмитна търговия... но за всеки случай не си купувайте нищо то фришоп на прибиране у нас, че някоя мутра на Дон Мутрионе Ди Банкя може да ви нарита ...
265
21
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 12 години
е много нагли бяха дебелаците по BTv,точно подобни екземпляри продават безакцизни цигари,НЕ СТЕ ИМ НАМЕРИЛИ СКРИВАЛИЩЕТО,АКО ГО БЯХА НАМЕРИЛИ,НЯМАШЕ ВЪВ ВСЕКИ ИНТЕРНЕТ ФОРУМ,ДА ПЛЕЩЯТ В ТЯХНА ЗАЩИТА

Спонсорирани публикации