Семейство се оплака от полицейско насилие

Операцията е била по сигнал за цигари без бандерол
Обновена: 22 яну 2012 19:02 | 22 яну 2012 18:54, Елка Василева
345
Семейство се оплака от полицейско насилие
Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: МировянеПетър Начков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
3
 
18
 
! Отговори
Юнак балкански преди 12 години
Що квичите бре?Нали гласувахте за милиционерите.Те, написал съм ода:Ода за властта, част първа.О, Тиква!Веч три деня Съсела бранина Тиквата проста честта!Жени и старци пребива,интернет групи затваря...не стихва на боя ревът!"Грабвайте цигарите"-некой се изкряска,и бандероли от кутиитефръкнаха завчаска!Съсел безумни сочи къщатаи крещи по мегафон:-Търчете, тамо са парите!Ченгетата тръгнаха с викове грозни, сърдити.Ритник отваря врата половинаи вик "Честита нова година"гръмовно въздуха разпра!На талази милиционеритенахълтаха с "Ура"...
263
0
 
25
 
! Отговори
до 309 преди 12 години
Да и за тази "крупна" сума от 10 лв. сега от МВР нека ни представят сметката, колко струва тази "вендета", по която е работено 1.5 месеца и са участвали 20 качулки. Рентабилно ли ни е на нас данъкоплатците и най-вече ако ни осъдят сега в Хага да плащаме, кой ще си измъкне от джоба и ще плати? Защото за мен медец и половина работа по случая означава, че някой или някои са си взели заплатка за това време, и са изработили - срам и позор + 5 кутии ментолови цигари.Да се чудиш, защо плащаме данъци?
262
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И всичко това за три кутии цигари ?!? Естествено,че не. А като си представя как на колхозния във Варна *** свободно продават контрабандатна. Нима Цветанов и МВР не знаят ?!? Ами да питат партийните им шефове в града тогава ...
261
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв трябва да бъде истинският профил на българския полицай.В момента тяхното поведение е дебелашко-мутренско.Липса на професионализъм и слугинско нагаждаческо поведение към истинските престъпници.
260
0
 
15
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Както е казал народът " ... бой е е.... не се връщат...". Може би ще чуем извинения в стил мрънкане, както беше при случая с убитото дете от Перник. Аз допускам, че е възможно при бъдещи акции, да бъдат подхвърлени "доказателства", каквито в МВР има достатъчно и тогава *** доказвай че нямаш сестра и т.н. Влизането в къщата на хората без свидетели и фрапиращо нарушение, за което трябва да има оставки, а боят си е бой, стресът си е стрес. Вървим в погрешна посока г-н премиер.
259
4
 
10
 
! Отговори
ДТ преди 12 години
Чест прави на Г-н Борисов, че все пак събра смелост и се обади в ефира на БТВ и взе отношение по темата. Друг е въпроса какво ще последва след това, защото наистина от кадрите по БТВ се вижда полицейския произвол които се е случил. Напоследък се потвърждават тезата, че Г-н Борисов не може да "огрее" навсякъде, и както каза самия той нужно е да се ревизират всички назначения в полицията. А знам, че той е много добър кадровик и ще усети бързо кой не става за тези постове...
258
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛКО СА ГО БИЛИ!
257
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ся ша го изкарат най-големият контрабандист след покойният Доктор,по-черен от Черничкия.Може и Тркторист да го изкарат.Стой та гледай.
256
2
 
21
 
! Отговори
Бобсън преди 12 години
Става на въпрос за крупната сума от 5 кутии х 2лв. =10лв??? Вярно са кухи милиционерите,ама чак пък толкоз!
255
0
 
20
 
! Отговори
Флоро Цветанов преди 12 години
Предполагам,че мин.Цветанов е казал на Флоров: Подготви се за петък (да отговряш на въпросите на дУпетатите) ! И Флоров като шеф на ГДБОП онзи ден направи репетиция като част от подготовката си: В Мировяне еничери от БОП с качулките и десантните калашници без заповед за обиск нахлуха и изпотрошиха вратите на къща в Мировяне и пребиха възрастните собственици на къщата. А късно вечерта говорителката на СДМВР бодро докладва "Преди няколко часа полицаи провериха една къща за стоки без бандерол . никакви ексцесии - бой и т.н. не е имало. Това ми прилича на притчата "Боже пази сляп да чете книга на глух! Казали на Флоров да се готви, а той,човекът това разбира под подготовка: Неговите хора да облекат дрехите на нинджите и да бият, чупят, пребиват! Пази Боже спецполицаите да накараш да вършат работа и говорител на МВР да говори "истини"! И за какво са тези БОП-аджии: те освен да се втурват като бандити по къщите и да се държат като разбойници друго научили ли са?! Ами да ходят да се включват в наказателните отряди на мутрите, те вече показаха,че това могат да правят! Такова чудо и преди 10-и ноември нямаше! И Флоровци нямаше!
254
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Акцията е била успешна щом на страницата в фейсбук са останали само 160 човека от 1800
253
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До302 На женаму аз да го мушна.А бойко на мене,езика си!
252
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама полицията не бие бе хора това са клевети всички знаете от новините как почерпиха подпалвача на коли с водка .
251
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снощи по новините от полицията друго казаха на кого да вярвам !Помолили ги най учтиво да слязат от колата ама те се забавили и затова им помогнали любезните полицай като ги издърпали свалили на земята и ритали в главата .Нали сме били правова държава и имаме права
250
0
 
26
 
! Отговори
Вввввввъпрос преди 12 години
Защо БОПА не бият *** които най-демонстративно продават по градове и паланки цигари, парфюми *** т.н акцизни безакцизни стоки с неясен произход, а защо ли?
249
1
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Правителството изспуска контрола в държавата ...народният гняв ше излезе на улицата тогава да му мислят ....МИЛИЦИОНЕРИТЕ ...те са престъпниците в държавата всичко става под техно командване което е поръчано от настоящето правителство ...МАФИЯТА В НАШАТА ДЪРЖАВА Е НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!
248
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Случайно" дъщерята на това семейство има група във Фейсбук с име "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!" - за това и атаката на 20 маскирани като терористи ченгета, боят и трошенето на мебели и врати пак е случайно. Пак така случайно Бойко Борисов не искал да говори за това.
247
0
 
30
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Необходимо е да се създаде независима гражданска група, в която да няма полицаи и юристи, а нормални граждани и която да контролира жалбите срещу полицията. Какви са тези "служебни проверки" за замаскиране на престъпленията в МВР, видяхме вече до къде се стигна от тях.
246
6
 
7
 
! Отговори
за 288 преди 12 години
*** стана цар на ментетата преди 20 години, като беше на власт лукчо газовия , *** си ходил прав под масата тогаз...оттогава пиете кировка от антарцитни въглища, *** понеже е еФтинка я локахте без много въпроси........добре че са ГЕРБ да го вкарат в панделата, предишните меките китни най-много да му духнат на ***......а това че се се присламчил към победителите, както виждаме не е спасение от закона...........има какво да научат черверастите, не че някога ще са пак на власт де
245
8
 
5
 
! Отговори
за 291 преди 12 години
Щот си *** недоумяваш........имали си са инфо за голям удар, затова са дошли баретите, но някое ченге е изпяло на *** и нищо не намериха. Никой не е казал, че е ювелирна, чист провал си е и показва,че докато има кумунета в МВР и на държавна работа няма да се оправим................но ГЕРБ са кумунета самите те и ще трябва да чакаме следващия спасител да ни обезпаразити