Ангел Марин помилвал над 150 убийци

Преглед на печата за 26 януари 2012 година
Обновена: 27 яну 2012 10:08 | 26 яну 2012 07:17,
241
Ангел Марин помилвал над 150 убийци
Марин с Маргарита Попова, която ще има неговите ресори. Снимка: БТА

Помилванията на президента се оказаха от скандални по-скандални, съобщава в. "Сега". Решенията на вицепрезидента Ангел Марин и комисията, която трябва да одобрява молбите на осъдените и която по неизвестни причини се пази в пълна секретност, са пуснали на свобода осъдени за убийства, кражби, грабежи, изнасилвания, наркотрафик и други тежки престъпления.  Голяма част от помилваните не са излежали и половината от присъдите си.

Орден за помилване на убийци, коментира "Монитор". Над сто и петдесет престъпници, осъдени за жестоки убийства, са помилваните от бившия вицепрезидент Ангел Марин, получил скандално най-висшия орден на страната „Стара планина” в края намандата си от експрезидента Георги Първанов.

Сега става ясно защо този списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на „Дондуков 2”. Една мощна бригада от убийци на свобода е сериозен ресурс, с който кукловодите могат да клатят държавността. На практика с действията си бившият вицепрезидент е обезсмислил труда на хиляди от системата на МВР и правосъдието, посочва вестникът.

"Бойко нареди полицията да не бие", отбелязва "24 часа". Надявам се министър Цветан Цветанов да ме е разбрал правилно - МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията! Това заяви Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Да те пазят до посиняване, коментира полицейското насилие  "Стандарт". Не ми е нужна сигурност, маскирана зад имена като "Дупетата", "Лихварите", "Шейховете" и каквито там други имена измислят креативните спецове на МВР на често кокошкарски операции, пише авторът.
 

Когато тежко въоръжени ченгета затварят кварталната заложна къща, все едно вътре в нея се извършва най-малко терористичен акт, това може само да ме плаши. Защото усещам, че вече не става дума за сигурност. А за насаждане на чувство за страх.

Тъжното е, че в момента полицията наистина има нужда от нашата подкрепа, както и ние от нейната. Защото в епохата на мутризация, която ни залива, тя би трябвало да е нашият шанс. Да ни дава сигурността, която напоследък губим осезаемо. Да чувства, че й вярваме. Но явно не знае как да си го поиска. С бой не става. Със синдикални декларации също.  А когато народ и ченгета се изправят озверели едни срещу други от двете страни на барикадата, идва времето на бандюгите.

"Стандарт" дава място и на друга гледна точка: "Защо не ръмжим срещу бандитите?" Трябва да се разберем какво искаме от властта. Когато няма справедливост, вием до Бога и смятаме, че това е по-лошо от полицейска държава. Когато ченге бутне някого, крещим до дъното на ада, че държавата е полицейска. В страната на айдуците полицията няма как да пипа с ръкавици, е позицията на автора.

"Нормално е да се очаква някаква позиция на държавния глава по отношение на множеството случаи на полицейско насилие в рамките на този мандат. Той трябва да каже как този проблем трябва да бъде преодолян. Включително стои въпросът дали той ще свика консултативния съвет по национална сигурност на тема, свързана с полицейското насилие", предлага в интервю за "Новинар" Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.
Според него Цветан Цветанов подклажда полицейското насилие с неуважението към закона. Той е първият български вътрешен министър, който си позволява от трибуната на парламента да наруши конституцията, смята Йорданов.

"Президентът като граждански богочовек", коментира "Труд". Образът на Росен Плевнелиев от предизборната кампания продължава и до днес. Месеци наред една и съща дългосвиреща плоча от декларативни мечти за България 2020 и себезаклинания в принципност. Този образ вече е напълно изчерпан и трябва да бъде
изхвърлен.

Гражданският президент е народоизбран богочовек. Той е гражданин, който няма управленски функции, но може да отстоява граждански позиции пред институциите и обществото. Който не мълчи при хроничен полицейски произвол и при перманентна война между изпълнителната и съдебната власт. Който казва истините, които всички знаят, но не чуват, и сочи пътищата, които всички търсят, но не виждат, отбелязва авторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава статия!Тъжното е, че в момента полицията наистина има нужда от нашата подкрепа, както и ние от нейната. Защо да е тъжно, това е факт. А сега видяхте ли кой има интерес от престъпници на свобода? БСП. После пак гласувайте за тях. Представяте ли си колко усилия е струвало на МВР и на данъколатеца да бъдат заловени и осъдени? Сега са пак сред нас, благодарение на една и само на една партия. Вън БСП от властта.
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми ,браво на Марин ! Друго не се и предполага ,че трябва да прави един комунист...Другарите му трябва да са на свобода !
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега остава някой да отговори на въпроса:Ако указите за помилване не са преподписвани от министерски съвет и съответно са недействителни, защо престъпниците са на свобода? Или не са на свобода - а някой пак търси сензационни заглавия. Последно, тези укази действителни ли са? Осъдените от кого са пуснати на свобода и на какво основание?
99
2
 
11
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Айде, айде, изплюй камъчето. Знаем, че искаш да защитиш Гоце Мезонета, но при такава УБИЙСТВЕНА статия не смееш. Признай си другарю, ще ти олекне. А при фактите не е нужно да знаеш ядрена физика - тук си има документи - "списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на Дондуков 2. Не напразно е бил СТРОГО ПАЗЕНА ТАЙНА. Един списък е нужно само да бъде прочетен и осмислен, няма нужда даже от шеф и кройка. Там господар е вашият гей - Серж СССР униформата. А Гоце вече е ясен
98
5
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 12 години
Ами Желю Желев е подписал на 2000 указа за помилва - легитимни.Първанов/Марин - 159 указа нелигитимни, нямат подпис на нито един от тримата Министър председателя или на Правосъдните министри от 3 (три) правителства насам.Истината боли, но е факт.Факт е че поовечето от помилваните все още не са пуснати, както и е факт, че повечето са на доста пределна възраст за да са активни партизани или ятаци за тези, които си мислят, че са пуснали глутница вълци ;)
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
107, нали не забравяш, че определението важи с пълна сила и степен и за твоя милост!
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как ще изкарат списъка и мотивите. Никога няма да го направят, защото ще излезе че 95% са помилвани напълно правилно. И "новината" като балон ще издиша. Сигурно има няколко души като Цветелен Кънчев, тях ще ги размахват като знаме, все идно че всички са такива. Това не е новина а ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - получаващите новината не знаят почти нищо за действителното положение и могат да "ядат" специално подбраните им "огризки от информация". Бон апети! Човек трябва да има акъл да разбере скритите истини!
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мислете че тези хора са пуснати просто така, както се казва помилвани. Тези хора първо са вербувани, и неслучайно имената им се пазят в тайна, след това са уредени на подходяща работа, и като че с магическа пръчка всичките им проблеми са решени. Те знаят на кого лично дължат всичко това, и са готови да се отблагодарят за проявената милост. Помилваните са подбирани по основно два критерия- това е първо решителност и жестокост на извършеното деяние, защото това определя властта и свободата на действие на този който ги е помилвал, при положение че иска да ги използва за осъществяване на някои свои желания, и второ- това е характерът на извършеното престъпление, което означава, че ако имаш за бъдещи цели осъществяването на убийства, няма да използваш крадци за тази цел. Знаем и облика на помилваните, които не са нито политически, нито кокошкари, а рецидивисти с достигнали до патологични прояви криминални деяния, от сферата предимно на убийците, и престъпленията срещу личността.
94
3
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
къде са педерасчетата дето защитават доживотната присъда, а? оня ден някой писал за удушвача "тоя *** заслужава доживотна" и само аз му цъкнах минус, 30 плюса имаше! айде лапайте сега на дядо ви марин мазната опашка!
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забелязвам нещо изключително в тази малка мизерна държавица - ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ са специалисти по всичко от право до шев и кройка, от монтоьор на ядрени електроцентрали до квантов физик (само защото са гледали Дискавъри или защото в даскало така им били казали)Идиотска нация - ИДИОКРАЦИЯ е филм за вас гледайте го, огледайте се и се разпознайте!
92
0
 
1
 
! Отговори
Хуманист преди 12 години
Браво, имало човеци и сред политиците, има надежда за човешката раса!
91
1
 
20
 
! Отговори
aгент Гоце преди 12 години
Сега разбрахте ли всички, защо наградих Ангел Марин с ореден "Стара Планина" I степен с мечове? Ако още не сте разбрали, питайте Бойко Борисов и той ще ви каже. Нали е голям кучелюбец, ще ви обясни, че когато вярното ти куче изпълнява безропотно заповедите ти, трябва накрая да бъде възнаградено. Ето затова и Марин си получи ордена. Който съм му казал, него е помилвал, вярното му пуделче то...
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко ли още чудеса са направили тройната коалиция за които не знаем и дано да излязат на яве ...
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези, които сега се събуждат и плюят вместо да си измият зъбите:СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА, УКАЗИТЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА ЗА ОПРОЩАВАНЕ НА НАКАЗАНИЯТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ПРЕПОДПИСВАТ ОТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ИЛИ ОТ ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР.ОТ ЯНУАРИ 2002 Г. ОБАЧЕ ПОДОБНО "НЕЩО" НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО, А ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО: ВСИЧКИ 159 УКАЗА НА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА АНГЕЛ МАРИН, НА КОГОТО ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ Е ДЕЛЕГИРАЛ ТОВА СВОЕ ПРАВОМОЩИЕ, ПРОСТО СА... НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ.
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а известно ли ви е че за същия период съдът е пуснал предсрочно десетки пъти повече осъдени, а двуличници?
87
1
 
11
 
! Отговори
ALi преди 12 години
Ето затова се крие от обществото до последно дейността на вицепрезидентът, защото е подмолна и задкулисна, ако всичко си беше наред нямаше да се скриват от обществеността подобни информации. Как е възможно ,значи още в хода на делата им адвокатите вече разучават и ходят нагоре по етажите да достигнат до помилване, КАК НЕ ГО Е СРАМ !!! ДА СЕ ИЗВИНИ ПУБЛИЧНО !!! АКО ИМА НЯКАВКА ЧЕСТ ИЗОБЩО ...
86
0
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Сега Гоцю има 533 верни кучета готови на всичко...
85
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Има ли тука гладни газпромчета... - питам?..."Не знам, ама глдни ИПОН-чета има :)
84
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Има ли тука гладни газпромчета... - питам?...
83
15
 
8
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Абе стига лъга бе. Помилваните убийци са със средна възраст 70 години. Какъв ресурс е това бе комедиант? Защо мсе манипулира а не се разкрият всички имена и мотивите и медицинската документация довели до помилването им. Но си седете гладни и се възмущавайте. Нека ви водят за носа платените манипулатори пък като сте доверчиви. Разделяй и владей 7863 серия. Кой е прецакан - цял един народ. Истинските проблеми ги няма в новините. За другите фенове мехура с полицейското насилие. Жалки новини!!!!!!

Спонсорирани публикации