Ангел Марин помилвал над 150 убийци

Преглед на печата за 26 януари 2012 година
Обновена: 27 яну 2012 10:08 | 26 яну 2012 07:17,
241
Ангел Марин помилвал над 150 убийци
Марин с Маргарита Попова, която ще има неговите ресори. Снимка: БТА

Помилванията на президента се оказаха от скандални по-скандални, съобщава в. "Сега". Решенията на вицепрезидента Ангел Марин и комисията, която трябва да одобрява молбите на осъдените и която по неизвестни причини се пази в пълна секретност, са пуснали на свобода осъдени за убийства, кражби, грабежи, изнасилвания, наркотрафик и други тежки престъпления.  Голяма част от помилваните не са излежали и половината от присъдите си.

Орден за помилване на убийци, коментира "Монитор". Над сто и петдесет престъпници, осъдени за жестоки убийства, са помилваните от бившия вицепрезидент Ангел Марин, получил скандално най-висшия орден на страната „Стара планина” в края намандата си от експрезидента Георги Първанов.

Сега става ясно защо този списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на „Дондуков 2”. Една мощна бригада от убийци на свобода е сериозен ресурс, с който кукловодите могат да клатят държавността. На практика с действията си бившият вицепрезидент е обезсмислил труда на хиляди от системата на МВР и правосъдието, посочва вестникът.

"Бойко нареди полицията да не бие", отбелязва "24 часа". Надявам се министър Цветан Цветанов да ме е разбрал правилно - МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията! Това заяви Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Да те пазят до посиняване, коментира полицейското насилие  "Стандарт". Не ми е нужна сигурност, маскирана зад имена като "Дупетата", "Лихварите", "Шейховете" и каквито там други имена измислят креативните спецове на МВР на често кокошкарски операции, пише авторът.
 

Когато тежко въоръжени ченгета затварят кварталната заложна къща, все едно вътре в нея се извършва най-малко терористичен акт, това може само да ме плаши. Защото усещам, че вече не става дума за сигурност. А за насаждане на чувство за страх.

Тъжното е, че в момента полицията наистина има нужда от нашата подкрепа, както и ние от нейната. Защото в епохата на мутризация, която ни залива, тя би трябвало да е нашият шанс. Да ни дава сигурността, която напоследък губим осезаемо. Да чувства, че й вярваме. Но явно не знае как да си го поиска. С бой не става. Със синдикални декларации също.  А когато народ и ченгета се изправят озверели едни срещу други от двете страни на барикадата, идва времето на бандюгите.

"Стандарт" дава място и на друга гледна точка: "Защо не ръмжим срещу бандитите?" Трябва да се разберем какво искаме от властта. Когато няма справедливост, вием до Бога и смятаме, че това е по-лошо от полицейска държава. Когато ченге бутне някого, крещим до дъното на ада, че държавата е полицейска. В страната на айдуците полицията няма как да пипа с ръкавици, е позицията на автора.

"Нормално е да се очаква някаква позиция на държавния глава по отношение на множеството случаи на полицейско насилие в рамките на този мандат. Той трябва да каже как този проблем трябва да бъде преодолян. Включително стои въпросът дали той ще свика консултативния съвет по национална сигурност на тема, свързана с полицейското насилие", предлага в интервю за "Новинар" Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.
Според него Цветан Цветанов подклажда полицейското насилие с неуважението към закона. Той е първият български вътрешен министър, който си позволява от трибуната на парламента да наруши конституцията, смята Йорданов.

"Президентът като граждански богочовек", коментира "Труд". Образът на Росен Плевнелиев от предизборната кампания продължава и до днес. Месеци наред една и съща дългосвиреща плоча от декларативни мечти за България 2020 и себезаклинания в принципност. Този образ вече е напълно изчерпан и трябва да бъде
изхвърлен.

Гражданският президент е народоизбран богочовек. Той е гражданин, който няма управленски функции, но може да отстоява граждански позиции пред институциите и обществото. Който не мълчи при хроничен полицейски произвол и при перманентна война между изпълнителната и съдебната власт. Който казва истините, които всички знаят, но не чуват, и сочи пътищата, които всички търсят, но не виждат, отбелязва авторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето какво е вършил "Социалният" Гоце цели 10 години. Помилвал е убийци, за да може после да ги използва за мръсните си цели, да дестабилизира държавата. -------------------------------------------------------------------------------------------------Mда. Даже помилва медицинските сестри, които бяха осъдени в Либия. Как не го е срам.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Информация за помилваните от а.марин можете да вземете от затворите,7милн.българия 533 помилвани за 10г.управление,като има помилване на хора в същата година в която им е влязла присъдата,а именно 17г.за убийство влиза в затвора и след 6м.е помилва напълно,в сравнение с 400милн.америка помилваните от дж.буш за целия му мандат 132....
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доносник Гоце към всичките си деяния прибави и това - помилвани 550 убиеца. Браво бе Гоце, и премиер искаш да ставаш. Че то ако това се случи, ти ще пуснеш убийците си като през 1995 да върлуват необезпокоявани по улиците, за да вземеш страха на хората и "гък" да не смеят да кажат.
79
2
 
21
 
! Отговори
човек преди 12 години
Недоумявам как може да помилваш убиец,изнасилвач и наркотрафикант -Ангел Марин според мен трябва да бъде съден и вкаран в затвора !!!!!!!!!
78
1
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
също като другаря Цв. Кънчев, нали?
77
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора без всякакъв морал. Но комунист кожата мени си-нрава никога.
76
1
 
22
 
! Отговори
Браво Гоце, браво! преди 12 години
"Сега става ясно защо този списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на Дондуков 2. Една мощна бригада от убийци на свобода е сериозен ресурс, с който кукловодите могат да клатят държавността."Ето какво е вършил "Социалният" Гоце цели 10 години. Помилвал е убийци, за да може после да ги използва за мръсните си цели, да дестабилизира държавата.
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях сигурен, че ако Боко не беше избран за премиер, а беше отишъл на правилното място, Марин щеше и него да помилва. Милозлив човек е , какво да се прави ? Сега да го оставим да почива. Предлагам да го захапем след година и половина, когато той ще бъде министър на отбраната в правителството на Първанов.
74
3
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Срам и позор. Заслужавате си дереджето и си избирайте пак бивши комунисти и милиционери, след това ревете по форумите. Затова бг последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят. Такова чудо и през турско сигурен съм не е било.
73
4
 
10
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Помилваните криминални престъпници може би са внимателно подбрани от комунистите с цел използването им в определен момент за дискридитиране на неудобната им власт.А може да ги използват и като "Черните ескадрони".Патента на комунистите е отнемане на чуждо имущество/национализация,приватизация с крадени пари/,убийства без съд ,обезличаване на църквата,хамелионстване социалист-капиталист? и много други неадекватни криминални приоми,които водят България към разруха.
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
основната част от помилвани са по медицински данни. Помилвани са и кокошкари, осъдени по принципа за кокошка няма прошка. "ЖЕСТОКИТЕ УБИЙЦИ" които са помилвани са например баща е бит от пияния си син десет години като тъпан и накрая не издържал и го убил. Манипулативно поднесена поредна новина.
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСВОБОДИЛ СИ Е КОЛЕГИТЕ
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изкарайте списъка на помилваните, да ги видим поименно. Че да разберем коя групичка се е облагодетелствала, да е ясно и на обикновеният човек кой с кого играе...
69
9
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Много си зле.... Ако мислиш, че ГЕРБ няма да прави същите неща, много се лъжеш....
68
1
 
6
 
! Отговори
УУУУУУ, вашта мама преди 12 години
Ето го! Появи се най-накрая платеният на Кутев, че да лъже на всеослушание, че уж едва ли не Народното събрание е виновно за помилванията на убийците. Ами че то Народнотро Събрание когато са помилвани пак си беше вашо бе другарю спермогълтач. Забрави ли, че Тройната Кралиция беше на власт допреди 2 години? Отделно всичко което си написал Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА, никакви правомощия няма Народното Събрание, че да разглежда указите за помилване, предложени и изпълнени от Марин и подписани от Президента Гоце. Опитваш се да манипулитраш, дезинформираш и откровенно и по най-бунашки начин да лъжепш, след като при една пърза проверка в google лъжата ти лъсва наяве. УУУУУУУУУУУУ бе, да помилвате убийци и после да се поитвате да се оправдавате.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сините *** лъснаха с пълна сила,това са отровни индивиди с отровна партия,до каквото се докоснат и го ликвидират,така и България!
66
1
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
5. определя организацията и реда на дейност на службите към Президентството и назначава персонала;6. насрочва избори и референдум;7. обнародва законите".Айде със здраве и си прочети малко уроците гледам недоскиваш и не се обиждам просто съм знаещ!
65
1
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
чл.102, ал.2 от Конституцията на РБългарияспоред която всички президентски укази задължително се преподписват от министър-председателя или от съответния министър. Единствените изключения от това правило са описани в чл.102, ал.3 от конституцията, който гласи: "Не подлежат на преподписване указите, с които президентът: 1. назначава служебно правителство;2. възлага проучвателен мандат за образуване на правителство;3. разпуска Народното събрание;4. връща закон, гласуван от Народното съб
64
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Дявол Марин...
63
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами от комунисти убийци,какво да очакваме освен да помилват своите съратници,за това и гоце го награди накрая на изпроводяк...

Спонсорирани публикации