Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна

Преглед на печата на 19 февруари
Обновена: 19 фев 2012 11:08 | 19 фев 2012 11:08, Красимир Ангелов
95
Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна
Снимка: Булфото

Законодателна пречка може да остави скрити имената на кредитните милионери, които са били агенти на бившата ДС, съобщава "Монитор", цитирайки шефа на комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Оказа се, че в списъка със заемащите публични длъжности лица към закона, по който се огласяват хората с картонче, липсват тези с необслужвани кредити.

Те фигурират само в листата за установяване на принадлежност към бившите тайни служби. Така според закона комисията е длъжна да провери кои са бившите агенти, станали богаташи посредством кредити, но не и да вдигне завесата над имената им пред обществеността.

Първанов си поиска БСП с писмо, отбелязва "Стандарт" и отчита, че президентът ще прави предконгресна кампания.

"Бившите председатели са по право делегати на конгреса, Националния съвет е работен орган, не ритуален", лаконичен бе пред журналисти Станишев.

Оставаме без анестезиолози, алармира националният консултант и заместник-шеф на ВМА доц. Николай Петров, съобщава "Преса".

600 души покриват работата на необходимите близо 2000 специалисти. Затова почти всички работят на поне две места.

Убийствената политика, водена от здравните министри през последните години, е причина специалността да бъде доведена до колапс, категоричен е проф. Милан Миланов, началник на централната реанимация на "Пирогов".

"Месецът не ни стига за целия афиш", казва в интервю за "Труд" Мирослав Пашов, директор на театър "Българска армия".

Фактът, че театрите се напълниха, той коментира така:

"Единственото нещо, което успяхме да направим и което заслужава похвала, е, че отклонихме хората от чалгата. Предложихме нещо различно. Виждам всяка вечер, че хората имат нужда от изкуство.

В театъра нещата се промениха и като финансиране, влязоха правилата на бизнеса, на пазарния принцип, а това ни принуди да работим по-интензивно, по-разнообразно като репертоар. Не изключвам положителното
въздействие на сериалите и популярността на актьорите, която получиха благодарение на участието си в тях", отбелязва Пашов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Едното не пречи на другото. Да коментират и това. Но не може да работиш за една репресивна система и после да бъдеш друг човек. Няма как да стане. Реедно е както навсякъде бе гласуван закон за лустрацията, това да се случи и в България най-после.
64
0
 
7
 
! Отговори
----- преди 12 години
Кредитните милионери са спонсорите на големите управници,щом ги разкрият падат и управляващите.-
63
0
 
4
 
! Отговори
от историка преди 12 години
Ами като то не може, нека тези които ще ги разкрият да обяснят. Но не искат да ги разкриват. Дори в личните отношения хората не искат да злоупотребяват с доверието им. А тези искат да не носят никаква отговорност за нищо: нито за доверието, с което са злоупотребявали, нито за бедите, които са причинявали на хората. Такива хора тряба ли да управляват парите в тази държава? Ето защо си ходим бедни.
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ГЕРБ като теглят тайно милиарди евра заеми от името на народа, после кой ще ги връща. Само за 2 години през педиода 2009-2011 г. ГЕРБ са изтеглили почти 5 милиарда лева или 2,5 милиарда евро от фискалния резерв и досега не са върнали нито 1 лев лихва.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В няколко водещи медии се коментира факта , че сме изключително зле с платежните възможности на страната , а също така и фискалният резерв , кой то към момента е спаднал под законоопределения минимум ! Очаква се Дянков да посегне на уж неприкосновения Сребърен фонд . Лично аз не разбирам от финанси и финансова политика , но това ми звучи зловещо . Не е ли по-добре да се коментира това отколкото картончетата на ДС , Светия синод и марсианците ?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами то цялата ни история последните 22 години обяснението е точно в ей тия "окъсани и оръфани папчици" както им викаш.Ама не ти стиска да ги четеш,или ги четеш избирателно,байно.
59
0
 
5
 
! Отговори
333 преди 12 години
Последните 22 години ни се явяват само голями антикомунисти-комунисти и лаят ли лаят. Вижте пазвантина на тато какъв антикомунист е.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в тия окъсани и оръфани папчици , дето всеки брка , къса и хвърля през последните 22 г.едва ли има нещо , което може да обясни нещата и както казва " историка " по-долу , да си напише историята ?
57
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 12 години
Затова сме на най ниското стъпало на живот в Европа. Най нисък стандарт на живот и вътрешен брутен продукт. Иначе мераклии колкото щеш я е виж и Кунева отново мераклийка.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който иска , да си пише историята , който желае да ходи хранилеща и да чете архиви , да си начеше крастата , като научи кой какъв е бил и с какво се облажил ! Аз искам достойно заплащане съответстващо на образованието ми и възможностите ми , искам достоен живот за мен и моите деца ! Не ме интересуват картончета ,папки и кой на кой господ се е молил !
55
0
 
11
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
А с какво ще се влоши животът ни, ако ни кажат? - С нищо нали... Пишеш, че "ще им пръднат на дедовия"... Е тогава защо не искат да ги разкрият? Явно не е чак толкова безопасно за тях, щом ги крият все още, иначе никоя партия не би пропуснала "да натрупа точки" пред народа, като разкрие няколко имена, само че как се разкриват "кирливите ризи" на главните партийни спонсори?
54
0
 
11
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Голяма част от кредитните милионери са тези, които 22 години ни лъжат и управляват, независимо от коя партия са. Между впрочем, те си менят партията в зависимост от конюктурата. Кредити се раздаваха и на чужди граждани срещу комисионни, Аз съм чувал за такъв случай за кредит от 1 млн.долара, при който управителят на банката получава 10% комисионна.Защо да гласуват закон за осветляването им, възможно ли е крадците да признаят кражбата си! Ами напр. и асен агов и той е кредитен милионер.
53
2
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 12 години
абе с картончета -без картончета Има ли значение, важното е че си живуркат с нашите пари, а ние се чудим как да вържем двата края СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ НАРОДА С КАРТОНЧЕТА, ДС-ТА И НА КАКВО СИ. ДАЙТЕ НА РАБОТЛИВИЯ НАРОД ОРГАНИЗИРАНА РАБОТА, ЧЕ ДА СИ ВАДИ ХЛЯБА СПОКОЙНО. СТИГА СТЕ ГО ОБИЖДАЛИ И КОРИЛИ. ЗАРАДИ ШАЙКА МАРОДЕРИ ДЕЦАТА НИ БЯГТ ПО ЧУЖБИНИТЕ И ПОНАСЯТ ТАМОШНИТЕ ПРОСТОТИИ ЗАРАДИ ПУСТА БЕДНОТИЯ
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Историята на България се пише от нас. След време децата и внуците ни ще четат в учебниците как във всички бивши социалистически държави са разкрити сътрудниците на ДС, обслужвали репресивната система, само в България това продължило повече от 20 години, докато завършил естествения отбор. Изгонихме децата си, сега и внуците ни няма да ни уважават. Левски, Ботев, а ние след социалистическото и мутренското робство не успяхме да се съживим. Нямаме водачи...всичко избяга от тук.
51
0
 
12
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Много вярно!!! Всъщност този "собствен преход" от комунизъм към капитализъм вече го правят 22 години на гърба на България!!!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера какво е това чудо, 20 години не можеха да кажат кои са били сътрудници, та циркът продължава още. Кой им интерес от това? Агентите с власт и пари.
49
1
 
7
 
! Отговори
дo 54 преди 12 години
Добре де, говориш че така се разделят гражданите. Но ние имаме право да знаем кои са тези, които са работели за една репресивна система. Даже точно това, разкриването на едни, а чадър над други всява психоза в обществото и разделя хората, защото те стават подозрителни един към друг. Да разкрият всички, та да няма такива психози в държавата. Значи хора, които са били доносници се страхуват, че повече няма да имат доверието, което са имали. А заслужават ли? Защо ги крият и в чии интерес е?
48
0
 
12
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Абсолютно всички, на които даваха невъзвръщаеми кредити преди 15-17 години са ченгета и комунисти, какво има да се разкрива?!? По този начин Партията столетница обезкости народа и ограби фондовете и банките (т.е. направи си собствения преход от соц. към капитализъм).
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като на такива хора , няма да им бъде търсена никаква отговорност , няма защо да си губим времето с тях ! Практиката е доказала нееднократно , че чрез тази тема е много удобно да се манипулират и разделят гражданите , да се измества погледа на обществото от значими и важни за всички ни въпроси ! А причините , поради коиито тези са си продали душите е друга бира !
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симеон Сакскобурготски като е агент на ЦРУ пък никой от ГЕРБ все още не му конфискува имотите и парите. И нали точно Сакскобурготски назначи Бойко Борисов за главна секретарка на МВР.