Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна

Преглед на печата на 19 февруари
Обновена: 19 фев 2012 11:08 | 19 фев 2012 11:08, Красимир Ангелов
95
Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна
Снимка: Булфото

Законодателна пречка може да остави скрити имената на кредитните милионери, които са били агенти на бившата ДС, съобщава "Монитор", цитирайки шефа на комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Оказа се, че в списъка със заемащите публични длъжности лица към закона, по който се огласяват хората с картонче, липсват тези с необслужвани кредити.

Те фигурират само в листата за установяване на принадлежност към бившите тайни служби. Така според закона комисията е длъжна да провери кои са бившите агенти, станали богаташи посредством кредити, но не и да вдигне завесата над имената им пред обществеността.

Първанов си поиска БСП с писмо, отбелязва "Стандарт" и отчита, че президентът ще прави предконгресна кампания.

"Бившите председатели са по право делегати на конгреса, Националния съвет е работен орган, не ритуален", лаконичен бе пред журналисти Станишев.

Оставаме без анестезиолози, алармира националният консултант и заместник-шеф на ВМА доц. Николай Петров, съобщава "Преса".

600 души покриват работата на необходимите близо 2000 специалисти. Затова почти всички работят на поне две места.

Убийствената политика, водена от здравните министри през последните години, е причина специалността да бъде доведена до колапс, категоричен е проф. Милан Миланов, началник на централната реанимация на "Пирогов".

"Месецът не ни стига за целия афиш", казва в интервю за "Труд" Мирослав Пашов, директор на театър "Българска армия".

Фактът, че театрите се напълниха, той коментира така:

"Единственото нещо, което успяхме да направим и което заслужава похвала, е, че отклонихме хората от чалгата. Предложихме нещо различно. Виждам всяка вечер, че хората имат нужда от изкуство.

В театъра нещата се промениха и като финансиране, влязоха правилата на бизнеса, на пазарния принцип, а това ни принуди да работим по-интензивно, по-разнообразно като репертоар. Не изключвам положителното
въздействие на сериалите и популярността на актьорите, която получиха благодарение на участието си в тях", отбелязва Пашов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
6
 
! Отговори
do 51 преди 12 години
Питаш с какво ще се подобри положението ни, ако ги знаем ли? Ще ти кажа. Ти би ли работил за сътрудник на ДС? Отговори ми. Аз не. А ако знам, че е на ръковеден пост ще се пазя и внимавам с него, за да не ми навреди по някакъв начин. Вълкът козината си мени, а нрава си не. Това ще се промени: ще заживеем по-спокойно, без страх че някой ни следи или използва за чужди интереси.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво , като ги разкрият , ще им пръднат на дедовия ли , ще им вземат милионите ?!Не разбрахте ли , че ни имат за *** баламурници и продължават да действа на принципа - разделяй и владей ! Скакво ще се подобри положението , на който и да е от нас, ако разберем , че еди кой си е работил зад ДС ?
43
0
 
16
 
! Отговори
преди 12 години
Били такива и онакива , а когато дойдат избори ,гласувате за тях.
42
3
 
9
 
! Отговори
да ви се не види преди 12 години
така както скриха доносниците и подмениха професионалните разузнавачи и ги принизиха до доносниците на 6-ти отдел на 6-то управление на дс, така милионерите доносници ще бъдат скрити, за да си платят на цецо,боко и компания.затова ще ги покрият.всяко нещо има цена и струва пари. както е известно за мутрите няма мръсни пари.
41
2
 
15
 
! Отговори
де сопа, де преди 12 години
такова чудо, като тези гласуващи днешните закони- партийците от герб-бкп, няма.такова явно и нагло делене на наши и ваши. милиционерска, просташка, лицемерна мутренска държава.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редно е да разкрият и комисионните на министри и депутати от ГЕРБ и СДС, които извършиха приватизацията и ликвидацията на български банки и държавни предприятия, както и финансирането на западните служби за български фондации и партии.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да не разкриват кредитните милионери? Нали тези хора обраха на хората парите от банката и на семейството ми, което цял живот пестеше? Какво ме интересува, че били милионери? Друг аргумент? Даже още по-зле, тези хора управляват финанси, а са били включени в най-репресивния апарат на държавата. Защо да не ги разкриват, защото Маркс и Енгелс написал, че това е капитализма ли? Ди кога ще търпим да ни управляват ***.и с к.р.е.т.е.н.о.и.д.н.и диагнози?
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхуват се да не ги разкрият и затова е така. И е лесно да разберем кои се страхуват и защо не ги разкриват, защото властта в момента се държи пак от ДС и тези хора правят труден живота на обикновения човек. Така че всияко да се разкрие, народа не е толкова ***, може да направи сам преценка кое и защо.
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв е този качамак не разбирам. почва се с ДС после БСП и накрая свършва с театър.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ трябва да има такова делене- всичко трябва да бъде разкрито, тези хова са обслужвали режим, който е бил против човешките права. Затова да ги разкрият, а който иска да обясни или да се разкае. Все пак минали са толкова години, хората се променят. Но трябва да бъдат разкрити и агентите на СССР.
35
1
 
27
 
! Отговори
do 38 преди 12 години
Брей много агенти, бре! А за кредитните милионери...правилно! Защо да се трудят толкова няма смисъл, те всички са били ченгета! Ина че кой ще им даде толкова пари! Моите родители загубиха всичко, та да спечелят милиардерите. Що да ги разкриват, та да лъсне цялата истина! Де що е кредитен милионер е от ДС. Така мисля!
34
7
 
7
 
! Отговори
за 38 преди 12 години
А агентите на Русия що не споменеш, заради тях няма да видим Шенген....
33
0
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 12 години
След като неможе да се разгласят защо се отелят при за това отваряне.Просто не е нужно
32
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агентите на ДС са нищожна бройка в сравнение с агентите на ЦРУ и другите тайни служби в България, които държат ГЕРБ на власт и им помагат да източват държавния бюджет и банките.
31
7
 
6
 
! Отговори
za 32 преди 12 години
Резерва и преди и сега е бил 5 милиарда, има го на страницата на МинФин. Хамстере не беше разплатил 2 милиарда задължения и 700 000 000 милиона предизборно увеличемние на пенсиите за да го надуе до 8 милиарда
30
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34Проблемът не е в картончетата ! Проблемът е в некъдърното управление ! Защото богатите , макар и с картончета , създават работни местае и условия за излизане от бедността , правят инвестиции и движат икономиката .Сигурно си спомняш няколко случая на тото милионери , който след спечелване на огромни суми , след кратко време се зануляваха от всякъде .Убеден съм , че те едва ли са имали картончета !
29
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За едни може, ама да нашите от ГЕРБ не може:))) ГЕРБ са мафия!
28
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
31,Проблемът е,че у нас СВРЪХБОГАТИТЕ са все с картончета,а всички останали ставаме все по-бедни!Набий си тая проста истина в главата!Дано схванеш извода от тази зависимост.
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ще обявяват агетите на ДС, да обявяват и агентите на ЦРУ и другите западни служби.
26
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ни засилват в друга посока ! Като стане напечено положението , веднага вкарват темата с картончета , досиета и не знам кво още ! Що не излезе Дянков да обясни , какво е положението с фискалния резерв,защо е под критичния минимум и какво смята да прави ?