Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

ВМРО с декларация, иска спешни отговори от външно министерство
20 фев 2012 22:00, Красимир Ангелов
292
Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?
Снимка: ВМРО

Логото на Американският енергиен гигант "Шеврон” стои на официалната покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник на България 3-ти март, алармират от ВМРО.

В поканата от посланик Елена Поптодорова за тържествения прием сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно "Шеврон".

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб", питат в писмото си до медиите войводите.

Според тях законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при "които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава".

"Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция", настояват хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че "върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България".

"На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании", завършва писмото на войводите.

Dnes.bg припомня, че след протести и дълги дискусии на 18 януари парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

По този начин правителството оттегли решението си от юни миналата година, което даваше право да се подпише договор с "Шеврон" за търсене и проучване на нефт и природен газ в България.

Теренът на проучванията бе "Блок 1 Нови Пазар", разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и бе с размер 4398 кв. км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ленче, Ленче, този път прекали! То бива позмазване, бива, но чак толкова! Но нищо, бъди спокойна, стой си там и работи за успехите на Шеврон! А той ще ти пази мястото във висшата политика на България. Ами да!
230
0
 
1
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Кой, кой...кой...кой,кой,кой...кой, кой .....кой ...
229
1
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Ванга е казала - "водата ще стане по-скъпа и от златото"!Да си съсипват земята и водата в Америка.
228
1
 
5
 
! Отговори
ДО 287 преди 12 години
Руснаците отдавна са си платили на когото трябва, говореха за едни 15 милиона, но не е там работата. Ние винаги ще сме енергийно зависими, кой каквото ще да казва, но защо трябва да си унищожаваме плодородната земя и водата, която ще става все по ценна??? Като стане Добруджа лунна площадка, Шеврон ли ще живее тук?
227
1
 
0
 
! Отговори
хеля ха преди 12 години
ШЕВРОНЦИ ВАРА КАРА ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ПРОУЧВАНЕТО НА ГАЗА,ЩОТО ВЕЧЕ ПАРИТЕ СА ВЛЕЗЛИ В "НАШ"ДЖОБ.И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е УЖ НАЙ-НЕКОРУМПИРАНОТО-АМА САМО УЖ!АКО СЕ УСЕТЯТ РУСНАЦИТЕ,ЧЕ ПАРИЦИТЕ МОЖЕ ДА ИМ ОТВОРЯТ НЯКОИ ВРАТИЦИ-НЕ МИ СЕ МИСЛИ КОЛКО ЛИ ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ГИ ОБИЧАМЕ ПАК.
226
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това обяснява всичко! Совалките, натегачеството, платените анти митинги срещу зелените идеи. Кой знае на какво още ще излезе че е спонсор Шеврон! А дали е редно да стои до Българския герб? Не знам, знам само че в тоя свят има понятия като "конфликт на интереси", "явна корупция", и че за такива неща някои посланници се прибират в къщи, за винаги!
225
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 12 години
ГЕРБ ЕДИН ПЪТ ЗА МАЛКО ДА ВКАРАТ БЪЛГАРИЯ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА- РАЗМИРИЦИТЕ С *** И МИЛИЦИОНЕРИТЕ КОИТО МАЧКАХА БЪЛГАРИ НО ВТОРИЯ ПЪТ ЩЕ УСПЕЯТ, ТОЛКОВА СА НАГЛИ И ***
224
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има немалко книги които описват как действат икономическите империи в името на своите печалби. Това срещу което пискате е само една от най-приемливите форми. Абе четете. Обиколете Славейков и поразгледайте сергиите. Шеврон поне не печели от робски труд като някои други, от гражданска война и от наркотици. А само от засягане на околната среда. Но кое производство не засяга околната среда? Изсечените ни гори нали доведоха наводненията, а не само язовирите, но всичко се хвърля на язовирите?!?!?!?!?
223
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво толкова ревете срещу Шеврон. За всеки минимално интелигентен човек е ясно че в семейството на европейските и атлантически ценности избори се печелят с много пари а те няма откъде да дойдат освен от световните корпорации. Шеврон ако иска да фалира трябва да спре практиките на лобизъм които се осъществяват от конкуренцията им и ще фалира. Ясно е че рано или късно България ще си даде всичко на концесия. Нищо няма да добие сама.
222
1
 
9
 
! Отговори
едно и също е преди 12 години
Руснаците плащат на конкретен политик, за да си пробутат интереса, и ако не стане, го убиват (луканов). Амерканците плащат на цялото правителство, и ако не стане, го свалят - по 'мирен' път или чрез война. Проблемът не е в американците или руснаците, а в нашите продажници. Българите имат 2 задължения: да плащат и да си траят; и две права: да емигрират или да умрат. Докато това не се промени, ще има да си играем на стражари и апаши, и на русофили и русофоби.И ще плащаме, мрем, търпим и емигрираме
221
0
 
7
 
! Отговори
ако стана политик преди 12 години
ще въведа само две промени в Конституцията: 1. Ще забраня на всички бг политици двойното гражданство; 2. Ще забраня на всички, които са били в управлението на страната, да я напускат за 10 години. И ще им гледам сеира - дали въобще ще подишат нещо и дали ще лобират за чужди интереси...
220
0
 
12
 
! Отговори
шитко преди 12 години
То вече и от космоса е видно, че Шеврон си просят шута. Баш на 3-ти март ли тия мазняци ще подкупват с мръсните си пари България. Дано не успеят, щото на следващия протест и аз ще дойда. *** слагачите.
219
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
само заради това трябва да я отзоват и да я пратят при Станишевкакво ще правят после хората яли и пили с парите на Шеврон ? ако станат опълченците, загинали в Руско турската война и пак ще легнат в гробовете си
218
2
 
1
 
! Отговори
275 преди 12 години
проджабата на чез и други такива не е инвестиция, защото не се създава нещо ново а се потребява вече нещо изградено, за това си права. Но шеврон правят инвестиции, защото харчат свои пари...те не се пазарят ние да платим пък те да проучват и после да ползват, както исакт да правят това от изток! има разлика нали?
217
4
 
0
 
! Отговори
до 266 преди 12 години
това не е заради шеврон, а заради продажни червени управници...правилата се налагат от държавата слючила договорите и се контролират от нея...а онова за гълвстрийм където невта му пречи да върви, защото паднал на дъното...абе националнами географами
216
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички 'проекти', независимо дали са руски, американски, чешки, български и т.н. са вредни за България, ако това не се усеща от обикновения българин. България - това са българите! Аз не съм съгласна да дам 1000 лв. данъци, за да може чез, шеврон, газпром, правителството или който и да е друг да ***! Като 'инвестираха' моите пари от данъци в ел. и вик мрежата, по евтини ли станаьа токът и водата? Не, излиза че вземат моите (и вашите) пари, за да ни продават по-скъпо нещо, които сами си платихме
215
1
 
8
 
! Отговори
ЛАПАНЕ преди 12 години
Кьорсофра и още нещо...много изненади от шеврон...!
214
5
 
3
 
! Отговори
хаха преди 12 години
шеврон какво са виновни? вечната червена елена, как не можаха да пратят един свестен там? да ходи елена в беларус, киргистан и други техни братски страни.
213
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
245, след ерекцията ще последва еякулация върху органа с който ядеш !
212
0
 
11
 
! Отговори
чудя се и се мая :) преди 12 години
какво го топли обикновеният българин: аец белене, козлодуй, набуко, южен оток, шеврон, газова диверсификация, зелена енергия, вятърни централи, каскада г. арда и т.н.? Досега имало ли е един единствен *** случай цената на тока или на газа да спаднат за обикновения потребител? да не би нек да спре да продава на сегашните цени? да не би парното да стане 10 лв. на месец? да не би бензинът да поевтинее или политиците да свалят акциза? нали не вярвате, че монополистите ще изчезнат?