Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

ВМРО с декларация, иска спешни отговори от външно министерство
20 фев 2012 22:00, Красимир Ангелов
292
Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?
Снимка: ВМРО

Логото на Американският енергиен гигант "Шеврон” стои на официалната покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник на България 3-ти март, алармират от ВМРО.

В поканата от посланик Елена Поптодорова за тържествения прием сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно "Шеврон".

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб", питат в писмото си до медиите войводите.

Според тях законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при "които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава".

"Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция", настояват хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че "върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България".

"На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании", завършва писмото на войводите.

Dnes.bg припомня, че след протести и дълги дискусии на 18 януари парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

По този начин правителството оттегли решението си от юни миналата година, което даваше право да се подпише договор с "Шеврон" за търсене и проучване на нефт и природен газ в България.

Теренът на проучванията бе "Блок 1 Нови Пазар", разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и бе с размер 4398 кв. км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩЕ подкрепя Иран при военни действия срещи САЩ и Израел!!!!!
190
0
 
13
 
! Отговори
до STARBUCKS-USA преди 12 години
Стой си в Старбакса, пий си буламача, гледай в картонената чашка и не се опитвай да разсъждаваш. Губуш си времето! Отивай да заработваш $$$.
189
0
 
20
 
! Отговори
233, преди 12 години
Все ми е тая дали монополистът се казва Газпром или Шеврон. Евтин газ няма да имаме, енергийна независимост още по-малко. Разликата между Газпром и Шеврон е, че руснаците си дупчат тяхната земя, а американците ще дупчат нашата. Ако мислиш, че това няма значение, направи добро, отиди да живееш в Добруджа, а някое семейство от там да дойде в уютното ти жилище. Пий тогава газ и яж шист. Може пък и да поумнееш.
188
0
 
10
 
! Отговори
ринго преди 12 години
ако Бойко е научил добре уроците от Тато да шикалкави и да осребрява мераците на руснаци и янки за опърпаната *** България добре но ако не е майка ни жална между двата най големи звяра
187
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАНО ИРАН НАПАДНЕ ЕВРЕЙТЕ И ДА СЕ КРОТНАТ МАЛКО ТИЯ ОТ ШЕВРОН
186
1
 
3
 
! Отговори
Е.П. преди 12 години
"Елена Поптодорова е пълномощен посланик на България в САЩ от август 2010г. При встъпването си в длъжност тя е изтъкнала като приоритетна област в двустранните взаимоотношения между двете държави американските инвестиции в българската енергетика.Елена Поптодорова 31. 01. 2012 г.: Трябва да знаем какви възможности имаме.
185
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АмеркикаНЦИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ЗАСТУДЯВАНЕТО В ЕВРОПА! СЛЕД РАЗЛИВА В МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ, МИЛИОНИТЕ ТОНОВЕ НЕФТ ОСТАНАХА НА КИЛОМЕТРИ ПОД ВОДАТА И ЗАТРУДНИХА ТЕЧЕНИЕТО ГЪЛФСТРИМ, КОЕТО Е ТОПЛО ТЕЧЕНИЕ ОТ ЮЖНА АМЕРИКА И ДОСТИГА ДО ЕВРОПА- ТАКА ПРОТИВОПОСТАВЯ НА СТУДЕНИЯ СИБИРСКИ СТУД -СЕГА ВЕЧЕ ГО НЯМА И ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ- ОЧАКВА НИ ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД БЛАГОДАРЕНИЕ НА сащ
184
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При толкова правителства Поптодорова се запази, сега няма да си проваля бъдещето ей така, нахалост! Не е самодейност, съгласувано е. И натам върви - Шеврон ще пробива в България! Добруджанци, поне вие проявете разум и смелост!
183
4
 
19
 
! Отговори
Дън Сяо пин преди 12 години
САМО КИТАЙ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ГНУСНАТА ЕВРЕЙСКО-МАСОНСКА МАФИЯ, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ ВЪРТИ СВЕТА НА ПРЪСТА СИ. НО ТОВА НЯМА ДА ТРАЕ ДЪЛГО ! ВЕРВАЙТЕ МИ !
182
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ
181
2
 
11
 
! Отговори
Наказателен Кодекс преди 12 години
Айде Ленчето Поптодорова да си припомни малко законите, че е много нависоко изфърчала и ни съ знай де шъ кацни! :-))))Извадки от НК: Чл. 103.: Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години.
180
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи всички успокоителни приказки са били за да ни замажат очите. Шеврон са платили достатъчно много за да са спокойни, че ще стъпят тук. Няма да се откажат.Само се отлага. Ще добиват газ и още как, но ползите ще са за тях, а ние ще плащаме още по-скъпо. Те да не идват тук да работят от симпатия към нас? А тази покана не е написана без знанието на външно министерство и правителството. Елена е прекалено обиграна за такъв гаф.
179
4
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Решенето за добив на шистов газ ще бъде подписано:а) преди следващите избори, ако ГЕРБ види, че няма шансове да ги спечелиб) веднага след като ГЕРБ спечели нов мандат догодинаИ в двата случая ще е през 2013. ДА НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ПРОДАДАТ ЗДРАВЕТО И ЗЕМЯТА НИ!!!
178
21
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
Добре е да ревете така и когато ГАЗПРОМ спонсорира министрите, които подписват договорите за скъпия газ. Тогава не ви дупчат земята, но ви дупчат гъ*овете.
177
4
 
1
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 221 - не е това, става въпрос за геополитически, а не икономически интереси. Оказваме се притиснати м/у интересите на две големи държави. Каква ли съдба са ни отредили великите?
176
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ШЕВРОН ДА ДУПЧИ В БЪЛГАРИЯ!АКО ДОСЕГА НЯМАХМЕ КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ - СЕГА ЩЕ Я ИМАМЕ!КАКВО СТАНА В КРУМОВГРАД С ДОБИВА НА ЗЛАТО - ИЗПОЛЗВАТ ЖИВАК И ТРОВЯТ КРАСИВАТА НИ ПРИРОДА - НАКАЗАНИ ЙОК!
175
1
 
8
 
! Отговори
МВнР преди 12 години
Външно министерство, каква е тази покана? Не виждаме в нея по какъв повод г-жа посланичката на България "сърдечно кани" на прием? Никъде не пише, че е по случай националния ни празник. Да не би приемът да е за да рекламира полезните и "безвредни" занимания на ШЕВРОН? Не мислите ли, че това е обида и за поканените, които може да си имат собствено мнение по въпроса? За присмеха да не говорим, свикнали сме.
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Търговците трайно се настаниха в храма. NOMENT.
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Търговците трайно се настаниха в храма. NOMENT.
172
2
 
14
 
! Отговори
Казал го е поетът преди 12 години
"Патриот е, душа дава...Но не свойта душа, братя, а душата на народа" .