Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

ВМРО с декларация, иска спешни отговори от външно министерство
20 фев 2012 22:00, Красимир Ангелов
292
Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?
Снимка: ВМРО

Логото на Американският енергиен гигант "Шеврон” стои на официалната покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник на България 3-ти март, алармират от ВМРО.

В поканата от посланик Елена Поптодорова за тържествения прием сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно "Шеврон".

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб", питат в писмото си до медиите войводите.

Според тях законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при "които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава".

"Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция", настояват хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че "върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България".

"На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании", завършва писмото на войводите.

Dnes.bg припомня, че след протести и дълги дискусии на 18 януари парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

По този начин правителството оттегли решението си от юни миналата година, което даваше право да се подпише договор с "Шеврон" за търсене и проучване на нефт и природен газ в България.

Теренът на проучванията бе "Блок 1 Нови Пазар", разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и бе с размер 4398 кв. км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
14
 
! Отговори
Олеее до 208 преди 12 години
Абе Дечко, искаш някой да ти дойде на крака, че да ти се оплаче ли? Та през 2011 направиха разлив в Бразилия край Рио Де Жанейро. През 2010 заедно с Бритиш петролиум и Шел направиха разлив на петрол в Мексиканския залив. Еквадор също ги осъди за еко катастрофа в джунглите им (Тексако е тяхна собственост). Не ми се описват всичките им далавери, но и ти имаш интернет - провери сам.
170
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега Елена Поптодорова, министър Младенов и президентът Плевнелиев да не се измъкват от отговорност! От първата искаме обяснение, от останалите - бърза реакция. Иначе да не ни се явяват пред очите повече!
169
1
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Не знам,кога ще го реши ББ,но газ ще се произвежда и никой няма да ги спре /нашата полиция ще пази/.По лошото е,че ще ни го предлагат вероятно на по-високи цени от вноса.Ако имахме един Кадафи,но....
168
0
 
24
 
! Отговори
муше преди 12 години
Абе "шеврон" не е ли еврейска компания?Да не се окаже,че част от територията на Бългрия е продадена на еврейте,обаче ни матрияло все още не сме разбрали!?
167
1
 
23
 
! Отговори
ДО 208 преди 12 години
ТИ СИ ***, АКО МИСЛИШ, ЧЕ МАЗНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ПРАВЯТ НЕЩО ЗА ЧУЖДА ИЗГОДА. ЕДИНСТВЕНО И САМО ИЗГОДАТА ЩЕ Е ЗА ТЯХ И ТО КАТЕГОРИЧНО, ЗА НАС НАЙ-МНОГО ЩЕ ОСТАНАТ МРЪСОТИЙТЕ, БОКЛУЧИТЕ И УДОВОЛСТВИЕТО, ЧЕ СМЕ ПУСНАЛИ ПОРЕДНИТЕ ЛАКОМНИЦИ ДА НИ ИЗЦОМБЯТ! НИКОГА АМЕРИКАНЕЦ НЕ Е ПРАВИЛ НЕЩО, КАКВОТО И ДА Е, АКО НЯМА КОНКРЕТНА ГОЛЯМА ИЗГОДА. НА ТАЗИ ПОЛИТИКА СЕ КРЕПИ ТЕХНИЯ "МОРАЛ".
166
0
 
19
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
за тоя шистов газ са готови на всичко ама тоя път нама да стане . И не защото Бойко нема да им даде ми стот ДОБруджанци нама да им се оставим.
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНАТА КАЛИНКА - ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА! ТОВА Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТО БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ГНУСНИТЕ, НАГЛИ И ЛАКОМИ АМЕРИКАНЦИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ТАКА ЛЕСНО ОТ ШИСТОВИЯ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ, НО ЗА П РЕД ХОРАТА СМЕНИХА ПОЛИТИКАТА. НЯМА ПО ГНУСНО ПЛЕМЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ!
164
0
 
19
 
! Отговори
Коко Д преди 12 години
Толкова ли сме бедни, че не можем да си платим сами тържествата по случай НАЦИОНАЛНИЯ ни празник, че трябва да го обръщаме на рекламно мероприятие на американски търгаши? И ако не сте обещали нищо на шеврон, защо продължават да наливат пари във вас? А нас ни лъжете, че сте забранили окончателно проучванията за шистов газ! ПРОДАЖНИЦИ СТЕ ВИЕ! Евтини ***, начело с ББ.
163
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 12 години
" Не се радвай на данайците ,когато ти носят дарове"
162
0
 
20
 
! Отговори
new holland преди 12 години
Трактористите , комбайнерите и всички които се заети със земеделие в Добруджа са против Шеврон и добиви за шистов газ. Както и целокупнотто население на България. Зърнените култури и чистата вода и чистата почва са по важни от американските интереси !
161
0
 
15
 
! Отговори
До заблудения 208 преди 12 години
Абре, Деко, ти откъде падна, от Луната ли, от Марс ли? На кого ги разправяш тия, или си просто провокатор? Измряха глупаците в тази страна. Сега хората тук четат и знаят! Срещу Шеврон се борят навсякъде, където са стъпили. Най-много в надупчените и натровени от сондите им райони в САЩ. Нямаме какво да губим ли? Най-малкото чистата си природа и питейната си вода, умнико!
160
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като е спонсор?Защо не питате Лукойл на какво е спонсор?Бати и тъпия народ.Като си искате братушките, ето ви сега братушките!И...плюейки по Шеврон, да сте забелязали, че газта за 1 седмица се е увеличила с около 7-8%?Но, нее...те руснаците са наши братя, а лошите капиталисти американците са наши врагове.
159
0
 
11
 
! Отговори
КУКЛОВОДА преди 12 години
ПР (Пи Ар)-езиденти, посРанници, дУпетати - туй са златни занаяти :-)))))
158
0
 
3
 
! Отговори
а-ха преди 12 години
Казвам ти,Дъще,сещай се Снахо........
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Готови сте на всякакви мерзости, за да подсигурите децата и внуците си с пари и влияние. Нямате срам! Повече няма да слушаме лъжливите ви думи - прах в очите на народа. Господа "политици", ВИЕ НЕ СТЕ ПАТРИОТИ! Вие сте едни обикновени търговци, но търгувате с достойнството на народа си.
156
28
 
3
 
! Отговори
Деко преди 12 години
Стига сте плюли срещу Шеврон. От тях може да има само изгода за нас. Който е работил с Шеврон досега не се е оплакал. Значи са сериозна компания. А и всъщност няма, какво толкова да загубим.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е съгласувано с външното ни министерство. Значи е официялна позициия на Бг. Това беше с Добруджа....
154
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евреин трудно се надхитрява, но ако бъдем единни и по-големи патриоти, може би ще предотвратим набезите на Шеврон и другите акули към нашата земя. Лъсна продажността на политиците ни, вижда се как едни и същи хора се въртят по върховете, независимо коя партия управлява. Поптодорова би трябвало да знае що е то дипломация още от времето, когато вървеше плътно до Тодор Живков при посещенията му в чужбина. Да, ама той със селската си хитрост не се оставяше да го излъжат.
153
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербераст е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.
152
0
 
17
 
! Отговори
bolka преди 12 години
За цената на горивата - ще се измислят хиляди причини за увеличение на цената им, за да клекнат българите пред "Шеврон" и сами да поискат добиването на шистов газ. Хитро, дори много хитро, след като се окажем притиснати до стената.