Харизанов нито крал, нито имал общо с г-ца Цицелкова

Той обаче има условна присъда за изнудване
Обновена: 21 фев 2012 20:22 | 21 фев 2012 17:00,
99
Харизанов нито крал, нито имал общо с г-ца Цицелкова

Бившият шеф на „Напоителни системи” Георги Харизанов се оказа с богато криминално досие. Той има влязла в сила присъда за изнудване,  съобщиха от Софийска градска прокуратура.  

Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15. 04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Срещу него се водят още две дела -  за заплаха за убийство  и за кражба, извършена през 2001 година от офис, в който той работел. 

По-рано днес Георги Харизанов отхвърли обвиненията, заради които още вчера беше решено да бъде отстранен временно от поста.

Вчера стана ясно, че той е отстранен, след като на 13 януари е обвинен във връзка с кражба през 2001 г. на 50 хил. долара от фирмата "СТОА", където работел по това време.

Междувременно от прокуратурата обявиха информация по делата срещу Харизанов, след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов изрази недоумение как след толкова години се повдига обвинение срещу Харизанов. Стана ясно, че открити пръстови отпечатъци са причината за възобновяване на делото.

По случая за заплахата за убийство Георги Харизанов разказа, че се е запознал през 2007 година с Деница Цицелкова в интернет при организирането на един мотопротест във връзка с данъците за моторите.

Още по темата

По време на организирането на протеста "г-ца Цицелкова непрекъснато отправяла провокации към всички, които организирали протеста" и след интерес към нейната персона се оказало, че има нейни интересни снимки в интернет.

Тя пуснала жалба срещу него и още няколко души, че те са публикували фотографиите на страницата, на която се организира протестът.

"Тези нейни фотографии тя си ги е сложила там доброволно. От това се изхранва, в което няма нищо лошо", заяви Харизанов.

"След като тя пусна жалба срещу мен, имаше заседание в съда. Тя там претендираше, че съм й причинил „страхотен стрес” и искаше 7000 лв. Адвокатът й каза – дайте й 5000 лв. и да си стиснем ръцете. Аз казах на съдията, че с представители на най-древната професия не желая да сключвам каквито и да са споразумения", разказа изгоненият Харизанов.

След това той се извинил на съда, ако я е обидил и с това за Харизанов случаят бил приключен.

"Заплаха за живота към нея не е имало и това са смешни неща, не искам да коментирам повече тази тема", завърши бившият шеф на „Напоителни системи“.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че на 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”.

От прокуратурата обясниха, че не може да се дадат повече подробности за делото, тъй като се гледа от Софийска районна прокуратура.

Другият случай, по който Харизанов е привлечен като обвиняем, е от 2001 г. Тогава той е служител на фирма „СТОА” и е „в изключително професионални и близки отношения с нейния управител“.

"Научавам, че е извършена кражба в офиса на фирмата, след което доброволно се подлагам на детектора на лъжата. От 2001 г. никой по никакъв начин не ме е търсил за този казус. Нямам логично обяснение защо 11 години по-късно съм привлечен като обвиняем", зачуди се той. 

Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова обясни, че през 2001 г., на 19 септември е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, което представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител.

То обаче е прекратено поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов.

През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем  по делото за заплаха за убийство. В момента досъдебното производство за кражбата все още е във фаза на разследване.

Георги Харизанов е работил във фирмата, от която са изчезнали парите като изпълнителен директор. Кражбата е извършена, като са били взломени 2 каси от счетоводството с технически средства, в резултат на което са били откраднати парите.

Прокурорът е преценил, че доказателствата са достатъчни, за да се повдигне обвинение срещу Харизанов. На този етап само той е обвиняем, но е обвинен за съучастничество, с неизвестни засега лица. Кражбата е извършена на 23 – 24 май 2001 г.

„Аз съм му изключително ядосан, защото той на 13 януари не дойде и не ми каза, че са му повдигнали обвинение. Ако беше дошъл на 13 януари, щях да застана до него в този труден момент. Заради това, че мълча месец и половина, той си отива днес“, коментира по-рано днес земеделският министър Мирослав Найденов.

По отношение на образователния си ценз Харизанов каза откровено, че не е завършил образованието си в полувисшия институт по маркетинг, търговия и мениджмънт известен като Датски колеж.

Той дори се извини за това и каза, че е в процедура по възстановяване на студентските си права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
MI5 преди 12 години
79 .... ДРУГАРЮ , ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДА ДА ИСКАШ ОСТАВКАТА НА ДРУГАРЯ ТИ СТАНИШЕВ , ДРУГАРЯ ТИ ФЕС И ДРУГАРЯ ТИ ЦАР ПРЕЗ 2005-2009 , КОГАТО СЪЩИТЕ ТИЯ ДРУГАРЧЕТА ИЗТОЧВАХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ И СИ ГИ ДЕЛЕХА ПОРАВНО , КОГАТО ПОЛИЦАИТЕ БИЕХА СТУДЕНТИТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , КОГАТО ТАКИВА КАТО БАТКО И БРАТКО , ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА,РУМЕН ОВЧАРОВ И НЕГОВИЯТ СОЛ ТЪШАК -ВАЛЬО ТОПЛОТО ОТКРИТО СЕ ПОДИГРАВАХА С НАРОДА??? ЗАЩО , ТОГАВА НЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ? ЗАЩОТО И ТИ УЧАСТВАШЕ В ДАЛАВЕРАТА ,НАЛИ ?
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90добавен от: Анонимен..... АЛО , ДРУГАРИТЕ ОТ ДНЕС.БГ ... МНОГО ПЛЮСОВЕ ДОБАВЯТЕ КЪМ ТЕЗИ *** ...
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОКАЗВА СЕ , ЧЕ ЧОВЕКА -ХАРИЗАНОВ , ДОБРЕ СИ Е ВЪРШИЛ РАБОТАТА , НО ЯВНО Е ЗАСЕГНАЛ С ПРИНЦИПНОСТТА СИ НЕЧИИ ДЕБЕЛИ ИНТЕРЕСИ ...И ЕСТЕСТВЕНО ХОРАТА , КОИТО РАБОТЯТ ДОБРЕ , СА ВРЕДНИ ЗА НЯКОЙ ...
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поне е симпатична мутра
71
2
 
2
 
! Отговори
Аззз преди 12 години
дали са истина-не мисля,че информацията е достоверна,НО не мога разбира се да гарантирам! Както казах-позаваме се бегло и въобще не знаех,че е бил станал изпълнителен директор на "Напоителни Системи". Единственото за което СЪС СИГУРНОСТ мога да гарантирам,е за Деница наистина е ...платено момиче! За другото...не знам! Надявам се да не ми изтриете поста по политически или други причини! Разбира се,това дали я е заплашвал няма как да знам! Мога само и единствено да кажа каква "професия" има тя.
70
3
 
2
 
! Отговори
Аззз преди 12 години
Познавам Жоро много бегло-това което имам впечатление от него е на интилигентен човек.Единственото за което СЪС СИГУРНОСТ мога да потвърдя,защото съм запознат с за т.н. госпожица Цицеловска.Това момиче е порно актриса,порно модел и компаньонка!Много моля да не ми триете,или цензурирате коментара!Ако дам линк за нейни снимки-за кои порно сайтове се снима ще ми го цензурира системата-не ме молете и за това. Още веднъж искам да потвърдя-не знам нищо за другите му "провинения" и дали са истина-не ми
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, какво стана с дългата резервна скамейка със специалисти от ГРОБ? Май са на свършване.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E това Българите сме овце .....Гледаш им сеира на престъпниците и след 4 години пред урните пак гласуваме за същите защото: - " Ми чИ те всички са такива" До кога питам аз срещу 20-30 -50 -100лв ще има хора които са склонни в следващите 4 години да са в същото /ако не и по-лошо/ положение?
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 00:00 часа на 21.02.2012 г. цената на газта в Бензиностанциите на "ЛУКОЙЛ" ще се продава на цена 1,44 лв. За другите горива не зная. ЧЕСТИТО :) :) :)
66
0
 
10
 
! Отговори
Калинка мая преди 12 години
Тъй както е тръгнало всички във Герб ще излязат дипломирани КАЛИНКИ. Бавно но славно почнаха сами да си режат крилата така като се стигне до вожда калинка." Който от високо лити лошо се приземява-згромолясва" стара БГ поговорка
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Стана ясно, че открити пръстови отпечатъци са причината за възобновяване на делото." Къде ги криха почти 10 години та чак сега ги откриха ?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво означава това??????Другият случай, по който Харизанов е привлечен като обвиняем, е от 2001 г. Тогава той е служител на фирма СТОА и е в изключително професионални и близки отношения с нейния управител.??????
63
1
 
10
 
! Отговори
? преди 12 години
много странно? като постъпваш на работа, нали представяш свидетелство за съдимост!? има ли и най-малко съмнение и в най-тъпият фен на таз помийна ЯМА??? или ние караме по системата: "Най ми се ***, ама по ми се пие",...... малко е сложно :)))
62
1
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тоя в муцуната мяза на напоителна система!Само дришльовци в тоя ГЕРБ!
61
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Че то има ли някой в Герб да не е престъпник или мафиот?
60
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА на главния бандит.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са престъпници или слуги на престъпници. По невежа и свирепа банда не ни е управлявала. До кога , до кога ще ги търпим?
58
1
 
25
 
! Отговори
трол преди 12 години
То се вижда че е мутра и то нагла, като всички ГЕРБЕРИ! Тъпо, нагло, неграмотно ***, алчно за власт и за пари! Какъвто им е лидера Тиква Рапонов, такива са и всички други герберски ***!!
57
1
 
18
 
! Отговори
Чуденко преди 12 години
Абе не мога да разбера нещо, което явно е простичко! Кой е препоръчал това нещастно тъпанарче за служител, че даже за началник??? Някъде в държавата на някой кръстопът ли са го открили или Маджо го е бутнал в кюпа от нагласени кадри?!?!? И друго Борисов знаел ли е или Найденов сам си го е уредил??? Пази боже още малко и да се свършва с тази дейност наречена комисионерство и интересчийство!!!! Кво свидетелство кви пет лева, тоя *** е жив търгаш от НАШИТЕ и това е!!!!!
56
2
 
22
 
! Отговори
Случаен преди 12 години
Тоя на снимката има физиономия на абсолютен бандит и престъпник!!! Осъждан, начело на "Напоителни системи". Интересно какво знае и разбира от реки, язовири и хидротехнически съоръжения.Тотална неграмотност, граничеща с невежество! На 33 г, тръгнал да учи висшо,некой измислен университет!!! Божее... колко мъка има по този свят, божее... Жалка картинка. Божее...