Нешева продума: Не съм имала конфликт с Гергана Павлова!

"Вече се извиних и дарих моите средства от бонуса"
Обновена: 22 фев 2012 10:15 | 22 фев 2012 09:49, Красимир Ангелов
64
Нешева продума: Не съм имала конфликт с Гергана Павлова!
Снимка: Булфото

"Не е имало конфликт между мен и Гергана Павлова", обяви подалата оставка управителка на НЗОК Нели Нешева пред bTV.

Тя подчерта, че освободената заместник-министърка на здравеопазването е била още председател на Надзорния съвет на касата и двете са работили заедно.

Нешева обаче не пожела да отговори на въпроса дали според нея има корпоративен интерес в определянето на цените на лекарствата.

"Мен в момента ме притеснява единствено факта, че Гергана Павлова е председател на Надзорния съвет, а аз съм в оставка и няма кой да разпределя бюджетите за болничните заведения", заяви Нешева.

"Благодаря на групата на ГЕРБ, че ме подкрепи в решението ми за подаване на оставка в акт на политическа отговорност", продължи подалата оставка шефка на Здравната каса.

Тя припомни, че е дарила своите средства "от контролна дейност, това не са бонуси, дарих ги на сдружение и това се знае от медиите".

Още по темата

"Аз вече се извиних и ако съм подразнила някого от медиите и зрителите, то още един път се извинявам. Редът, по който се раздава допълнително материално стимулиране, този ред е абсолютно законен", обяви още Нели Нешева.

По-късно през деня парламентът ще обсъди и гласува оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса.

Снощи парламентарната група на ГЕРБ взе единодушно решение да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК. Очаква се до месец да бъде назначен нов шеф на Здравната каса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
неморална и нагла преди 12 години
Колко е нагла тая. Дарила била "собствения" си бонус. Кой й дава това право. Сега ще си го изтегли от тая "фондация" и край. Хората смятаха, че ще върне парите в касата, откъдето ги е гепила хитрушата. Хората доплащат за лечението си в болниците, защото клиничните пътеки са "недофинансирани". А тъпата овца си мисли, че бонусът е нейн. Може и да си е подала оставката, но не е разбрала, че е постъпила неморално. И продължава да укрива кои други *** са гушкали "законно" грешни пари от болните.
53
2
 
4
 
! Отговори
язовец преди 12 години
То се вижда че е мутра-СВИНСКА и то нагла, като всички ГЕРБЕРИ! ***, наглА, И БЕЗОЧЛИВА , алчна за власт и за пари! Какъвто им е лидера Тиква Рапонов, такива са и всички други герберски ***!! Младши експерт в касата взел 800 лв. бонус, а тя бедната почти 13000 лв. а миньорите от МАРИЦА ИЗТОК ДЕТО ВЗЕЛИ 1300 ЛВ. и сЪздават БВП ГИ ПЛАШИХА СЪС ЖАНДАРМЕРИЯ! НАГЛЕЦИ!!!!
52
2
 
1
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Братя на 03.03.2012 ще се проведе гражданско неподчинение с цел сваляне на Борисов от власт и изразяване на общото ни недоволство от ситуацията в страната! Елате да трошим и да палим центъра и да им покажем, че не сме мишки! Сборен пункт площад народно събрание от 12.00ч.
51
0
 
4
 
! Отговори
КАЗАХ преди 12 години
***, МАЗНА И ТЛЪСТА!!!!!!ДА СЕ МАХАШ!!! кадърни хора има да управляват НЗОК, в бюрата по труда са пълни!!!!
50
0
 
6
 
! Отговори
111111111111 преди 12 години
ОТКРАДНА ГИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДАРИ ГИ НА *** *** , ДОЛНА, НАГЛА, *** ДА ПУКНЕШ ДАНО В МЪКИ
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАЙТЕ ДА ВИДИМЕ ТАЯ КОЛКО БОНУСИ Е ВЗЕЛА ПРЕДИШНИТЕ ГОДИНИ!
48
0
 
4
 
! Отговори
учуден преди 12 години
След всичко което се изписа последните дни,за Здравната каса,за Гергана Павлова и за Софарма,както и информацията,че ЕК разследва Софарма за злоупотреби и монопол на пазара на лекарства,си мисля,че Огнян Донев не бива да остава повече председател на КРИБ! Всичките съмнения за злоупотреби,корупция и задкулисни игри се прехвърлят върху цялата организация,а тя не заслужава това.Не вярвам членовете и да са много очаровани от информациите,които излизат за нейния председател и сянката на съмненията,които ще надвиснат и над цялата организация,за начините по които правят бизнес! Аз си мисля,че повечето от тях се опитват да работят честно и без задкулисни игри и трябва да се разграничат от своя председател. Бизнеса в България и без това много трудно преминава през настоящата криза и само такъв скандал му липсва,за да подсили и без това лошите резултати.
47
2
 
11
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
*** краво,това,че си присвоила 13 000 лева от парите за здраве на хората не ги прави ТВОИТЕ СРЕДСТВА ОТ БОНУСА.Дарява се нещо което е твое и ти принадлежи по право.Това което си откраднала от хората се връща на хората ,не се дарява на ***.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ная снимка не е чак толкова страшна,поне не се подмокрих.
45
0
 
8
 
! Отговори
ох аман преди 12 години
Как ще има конфликт драга кифло като сте от една мафия и живеете на принципа ти на мен аз на тебизбирателите да го духат.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,въпроса не е за бонусите дали са законни или не, а за размера им!АКО ИМАШ ТРИ СТОМАХА И ТРИ ***, НОРМАЛНО Е ДА ВЗЕМАШ БОНУСИ В ТАКЪВ РАЗМЕР!Но нямаш и затова си надебеляла с много килограми, а не че си болна!
43
1
 
4
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Защо на всеки *** слагат някъв син флаг със звезди.Нямаме ли си нашия трикольор?
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая нешева няма ли други дрехи че ходи на всички снимки все с едни същи да си къпи нещо ново с парите които окраде от данъкоплатците
41
1
 
3
 
! Отговори
e преди 12 години
KOGA STE SI EBESCH -MAIKATA I SE SKRIESCH : BES POZI PRED EVROPEISKI ZNAMENA
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Раздаването на бонуса може да е законно, но това не означава, че е морално и правилно!А наглото поведение също е законно, но това не означава, че когато си на публична длъжност можеш да си го позволиш.Отвори си частен кабинет, там бонусите и поведението са си твоя работа!
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да се видят цените на всички лекарства - български и чуждестранни. Искам същите цени да се сравнят със съседските, както на българските, така и на чуждастранните лекарства. Защото всички лекарства на пазара са набонбани до безобразие, а ние сме най-ниско платените в ЕС. Проверка на всички!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 43"иска ми се да уточня - тези суми не са от здравните осигуровки, а от събраните глоби за неспазени разпоредби. Но... като се знае за какви глупости са глобявани лекари и болници, а не се набляга на съществените проблеми, тези глоби не водят до подобряване на здравеопазването в повечето случаи. Те са "изсмукани от пръстите"."Да вярно е , но представяте ли си какво би станало в болниците , ако няма никакъв контрол!Силно казано е "изсмукани от пръстите", дори глобите са малки!
37
0
 
5
 
! Отговори
явор преди 12 години
Бонусът не е най-важен - да каже за монопола и за натиска. това би подобрило положението на пациентите и цените на лекарствата!
36
1
 
4
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 35 - иска ми се да уточня - тези суми не са от здравните осигуровки, а от събраните глоби за неспазени разпоредби. Но... като се знае за какви глупости са глобявани лекари и болници, а не се набляга на съществените проблеми, тези глоби не водят до подобряване на здравеопазването в повечето случаи. Те са "изсмукани от пръстите".От една страна, това са задълженията на работещите в НЗОК и от друга - при огромния недостиг на пари за здравеопазването, биха могли да проявят морал. Криза е.
35
0
 
3
 
! Отговори
абе преди 12 години
вие сте ненормални хора в тая държава -прав е донев и останалите крадци.шапка им свалям.прави са че народа по тия места е само цифри.сиггурен съм че човекът е взел идеята да прочисти територията от такива мишки при сърце.-тези за които жжалите по долу са ръководели цялата тази далавера а вие им се извинявате