ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката

Нели Нешева имала място в бъдещото управление на държавата
Обновена: 21 фев 2012 19:04 | 21 фев 2012 19:00,
204
ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката
Нели Нешева Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ реши единодушно да приеме оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след заседание на депутатите. До месец ще бъде назначен нов шеф на Здравната каса. 

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица след разразилия се скандал с раздадените бонуси в НЗОК. Нешева призна, че през 2011 г. е взела 12 156 лева като допълнително  материално стимулиране. Заради негативната обществена реакция премиерът Бойко Борисов лично "помоли" депутатите от ГЕРБ да й поискат оставката. 

След избухването на скандала с допълнителните пари Нешева с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала бонуса. Впоследствие обаче размисли и дари сумата за благотворителност.

Макар че приемат оставката й, управляващите дадоха висока оценка за нейната работа и екипа й.  "Вече няма напрежение в системата и това се  дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга", разясни Красимир Велчев. 
 
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.
 
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, посочи той.  
 
"Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата", коментира Велчев. 
 
Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.
 
ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
 
Утре оставката на Нели Нешева е първа точка в проектопрограмата на парламента. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тая и...ти свинята,в гр.Разград има още една такава, която повече от 20 год.е несменяема в кацата с меда ,казва се Камелия Станева и е шефка на здравната каса в града.Дай боже и на нас тук такава радост да се намери някой да я махне.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грух, грух.
158
3
 
3
 
! Отговори
язовец преди 12 години
То се вижда че е мутра-СВИНСКА и то нагла, като всички ГЕРБЕРИ! ***, наглА, И БЕЗОЧЛИВА , алчна за власт и за пари! Какъвто им е лидера Тиква Рапонов, такива са и всички други герберски ***!! Младши експерт в касата взел 800 лв. бонус, а тя бедната почти 13000 лв. а миньорите от МАРИЦА ИЗТОК ДЕТО ВЗЕЛИ 1300 ЛВ. и сЪздават БВП ГИ ПЛАШИХА СЪС ЖАНДАРМЕРИЯ! НАГЛЕЦИ!!!!
157
2
 
2
 
! Отговори
ФЕН НА НЕШВВА преди 12 години
Ами 175 . Гледай сега ... в частният сектор може всичко и заплата 1.000.000 лева да си дават нас това не ни касае . Ама като става за вапрос за това че е криза , че бедноста е ФАКТ и един държавен служител взима бонус 12.000 и то за нещо което му е работа ( задължение ) не го разбирам . При БОКО стана така че Служителите на Държавни Работи искат ( и го правят ) да взимат заплати като в Частният сектор . Иначе всички плюеха ДАРЖАВНОТО А :) ?
156
2
 
5
 
! Отговори
до преди 12 години
с тройната коалиция беше зле , ама с тия .....в скоро време вечер ще пийваме по една студена вода и ще си лягаме гладни , а сутрин к'во , ще хълцаме ... нямам думи !!!калпав мат'рял сме , калпав .....ДО КОГА БЕ, ДО КОГА ?!?
155
1
 
6
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
Да и се пръсне дебелия *** дано!
154
1
 
5
 
! Отговори
сульо преди 12 години
Уволняват кадърната шефка-взела само 12хил.
153
2
 
2
 
! Отговори
Зоя преди 12 години
Тези, които смятаха, че Б.Б. ще размисли и ще се смили над сгафилата шефка на здравната каса, явно не познаха. С благодарности, но вън от НЗДОК заради - единствено заради получените бонуси, а не заради някакъв измислен заговор на фармацевти!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИМА ЕДНА МАКСИМА :Който не храни своя алмия ,храни чужда.В НАШИЯ СЛУЧАЙ: КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ВЗЕМАТ 25% ОТ ГЛОБИ и ДА ВНИСАТ 75% в БЮДЖЕТА ще си вземат заплатите и при установени нарушения в кеш и на ръка без глоби ! НЯМА БОНУСИ НЯМА ГЛАБИ И КОЙ КАКТО СИ ЗНАЕ ТАКА ЩЕ НИ VVVVДА НИ Е ЧЕСТИТО !НАЛИ ИСКАМЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ В КОЧИНКАТА! ГЛОБИ ЩЕ НАЛАГАТ с РУШВЕТА СМЕ СИ СВИКНАЛИ!
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази сутрин по БНТ Дянков отново защити получаването на бонуси.Затова който и да назначат на нейно място,бонуси отново ще има.Тук липсва морал на най-високо ниво.В момент,когато всички цени вървят нагоре,а заплати и пенсии не са индексирани от три години и народа е озверял от мизерия,чиновници харчат като за последно с РАЗРЕШЕНИЕ от най-високо ниво.И понеже рибата се вмирисва от главата-ДЯНКОВ ВЪН ОТ ВЛАСТТА НЕЗАБАВНО!
150
0
 
10
 
! Отговори
топло местенце преди 12 години
При ГЕРБ винаги има постчета за крадци, наглеци и необразовани. Гарантирано!
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се притеснявайте,ще и дадат по-висок пост.Няма да оставят жената на борсата.
148
2
 
5
 
! Отговори
Партиец преди 12 години
Много хубаво партийно събрание е било! Много ми напомня на БКП събранията преди двайсетина години.Пък и хората от ГЕРБ са опитни, все пак все бивши комунисти са повечето, със закалкаVА някои още от 18-годишна възраст са си такива!
147
1
 
11
 
! Отговори
Мето Кмето преди 12 години
Оставете тия 12000. Не е въпроса в сумата, а в НАГЛОСТТА И МУНТОРСКИЯ И ТОН. Въпросната госпожа просто е изгубила връзка с реалния свят. Това е основния проблем. Защото убеден съм, по същия начин щеше да се държи и при бонус 1200лв както и при 120 000лв! Там е заровено кучето - в липсата на така прокламирания НОВ МОРАЛ! И ако Нешева вече е с приета оставка защо ресорният министър не е?! Защо продължава да крие как са разпределени тия 5млн в системата?! А на Дянков, КОГА ЩЕ МУ ДОЙДЕ РЕДЪТ?!
146
0
 
4
 
! Отговори
BBB преди 12 години
До ИК промяната на заплащането ще стане когато в администрацията останат едва 10 % от сегашните служители, когато не те пращат на опашката на съседното гише, когато работят когото ти си в почивка когато всички си вършат работата !!!!!!!!!!! Когато администрацията не измисля допълнителни изисквания които трябва да покриваш (загуба на време ) а просто те обслужва !!!!!!!!!! Да тогава може да има бонуси или просто нормални заплати до тогава НЕ!!!
145
1
 
9
 
! Отговори
Az преди 12 години
Тази жена заплата сигурно не е взимала, като премиера. Завалийките.. Иначе разпределят милиарди някакси.. Може би се нуждаят от по-дълга почивка (на някой остров) може и затворнически.
144
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 12 години
Като я гледам тази нешева от километри ли чи колко е алчна.Тежко и горко на българите.
143
1
 
11
 
! Отговори
до ИК преди 12 години
Защото не може да закриваш болници за десетки хиляди лева "дълг" за парно, ток и вода и да раздаваш в пъти повече на контролния ти орган. Това е цинизъм, също и както поведението на лицето на снимката- наглост, безочие и цинизъм. Когато обществото "види" резултатите от работата на НЗОК - добре платени лекари в болниците, евтини лекарства и защита на вс. с редки заболявания, вкл. и онкоболните, хемодиализата и т.н. ЕДВА ТОГАВА тази ...... ще си раздава премии. Тя не си е свършила работата...
142
1
 
8
 
! Отговори
ъ преди 12 години
Като са хукнали по телевизиите ,че като се извиняват ,че като си посипват главите с пепел...Колко била благодарна Нешева на групата на ГЕРБ ,че са и приели оставката .Ама това са толкова етични хора ,че ме заболя глава.
141
0
 
12
 
! Отговори
Док преди 12 години
Един човек скоро каза: "нивото на компетентност в държавата е под критичния минимум". Тежко ни!