Нешева продума: Не съм имала конфликт с Гергана Павлова!

"Вече се извиних и дарих моите средства от бонуса"
Обновена: 22 фев 2012 10:15 | 22 фев 2012 09:49, Красимир Ангелов
64
Нешева продума: Не съм имала конфликт с Гергана Павлова!
Снимка: Булфото

"Не е имало конфликт между мен и Гергана Павлова", обяви подалата оставка управителка на НЗОК Нели Нешева пред bTV.

Тя подчерта, че освободената заместник-министърка на здравеопазването е била още председател на Надзорния съвет на касата и двете са работили заедно.

Нешева обаче не пожела да отговори на въпроса дали според нея има корпоративен интерес в определянето на цените на лекарствата.

"Мен в момента ме притеснява единствено факта, че Гергана Павлова е председател на Надзорния съвет, а аз съм в оставка и няма кой да разпределя бюджетите за болничните заведения", заяви Нешева.

"Благодаря на групата на ГЕРБ, че ме подкрепи в решението ми за подаване на оставка в акт на политическа отговорност", продължи подалата оставка шефка на Здравната каса.

Тя припомни, че е дарила своите средства "от контролна дейност, това не са бонуси, дарих ги на сдружение и това се знае от медиите".

Още по темата

"Аз вече се извиних и ако съм подразнила някого от медиите и зрителите, то още един път се извинявам. Редът, по който се раздава допълнително материално стимулиране, този ред е абсолютно законен", обяви още Нели Нешева.

По-късно през деня парламентът ще обсъди и гласува оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса.

Снощи парламентарната група на ГЕРБ взе единодушно решение да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК. Очаква се до месец да бъде назначен нов шеф на Здравната каса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Директорът на "Софарма Огнян Донев си призна, че продава медикаменти на почти три пъти по-ниски цени в съседна Турция, отколкото в България.Смятам , че по ясно от това не може да се опише!Оставам на всеки да реши дали *** Нешева е права в постъпката си!Лично аз я подкрепям!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НЕДОЧАКВАТ УТРОТО УМИРАЙКИ ПОРАДИ ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА И ПАРИЧНИ СРЕДСТВА,НА МНОГО ДЕЦА ИМ СЕ НАЛАГА ДА УМРАТ ЗАЩОТО ГОСПОЖА НЕШЕВА Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН,АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ ЛИША ОТ ВТОРИ ИНВИТРО ОПИТ ЗА ДА ИМА ГОСПОЖА НЕЧЕВА ПАРИ ЗА БОНУСИ
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герберската наглост няма граници
31
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до Мирослав 33: Не съм съгласен с това че Борисов защитава своето обкръжение - напротив при всяка нередност взема бързи мерки.Нима смяташ че при предишни управления не е имало нередности.Напротив - но те се потулваха за да не се настъпват интереси.А за гласуването - личен избор.Аз харесвам друга партия но тям нямат този кураж а на нас това ни трябва защото сме държава разбойници и крадци и ако няма кой да ни контролираи да дърпа уши още 20 години ще сме в л.....
30
1
 
2
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Толкова се развихри въображението на хейтърите в нета, че трябваше Нешева да отрече, че има конфликт между нея и зам.министърката Павлова. Но за хората, които живеят за да пишат против О.Донев това не е достатъчно.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе дайте си нещо нормално по 1000-2000 лв да се види, че си ги заслужавате ама по 10 000 -30 000 е гати и бонусите е гати и чудото. Вижда се, че си разбира от работата, но пък всичко си има граници.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Госпожата все още не е разбрала, че това "допълнително материално стимулиране" е за сметка на парите на бедния народ, който е отделял от залъка си за здраве. Това е меко казано неморално.
27
0
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Вярно е, че я махнаха от изборни съображения. Обаче тази чувствитеност към бонусите в здравеопазването не е завист. Ситуацията в здравеопазването е трагична накъдето и да погледнеш и е изключително неморално да се разпределят петцифрени бонуси в администрацията докато лекари, пациенти и болници издъхват заради нагли схеми за източване и безотговорност.
26
3
 
15
 
! Отговори
... преди 12 години
Само като и видя мазната, тлъста и гадна физиономия и ми става ясно що за човек е тая ...
25
2
 
9
 
! Отговори
Мирослав33 преди 12 години
от както ГЕРБ у4астват във избори винаги гласувам за тях .както и моето семейство.Но ве4е сме разколебани дали те са правилния избор?!Май не,щом Бойко защитава винаги своето корумпирано обкръжение.Та преди да гласува ме ве4е трябва да се мисли много
24
1
 
9
 
! Отговори
мигофани преди 12 години
Ако не беше ББ, Нешева никога нямаше да си подаде оставката и да дари парите. Но ББ е главния виновник че допуска такава *** до власт и пари. Той носи политическата отговорност, не чиновниците, назначени от него.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18 МНОГО ПРИКАЗКИ СЕ ИЗПРИКАЗВАХА И ИСТИНАТА СЕ ПАЗМИ!През 2001-2 се определя чрез наредба 25 % постъпили от контролна дейност да се раздават на чиновниците осъществили същата с цел да налагат глоби за нарушенията и вместо да вземат рушвети/както се знаеше-няма да те глобя 1000лв ,ще ми дадеш 200 на ръка!/Та в НЗОК постъпват 8 милиона и 2 се дава на служителите и 6 се внисат към бюджета!Е ЗА ТОВА ТЯ БЕШЕ ЯДОСАНА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ КАТО Я ПИТАХА ЗА КРИЗАТА И НЕДОСТИГА В БОЛНИЦИТЕ ,НЕ СМЕ ОЩЕТИЛИ
22
0
 
7
 
! Отговори
raikoni преди 12 години
Al4na, kato vsi4ki v pravitelstvoto.
21
1
 
10
 
! Отговори
акуд преди 12 години
не може да дарява тези средства, те не са твой
20
0
 
6
 
! Отговори
загрижен преди 12 години
След тази статия : standartnews/balgariya-obshtestvo/oktopod_i_v_bolnicite-136145.html се чудя Огнян Донев,дали заслужава да с председател на най-сериозната организация на бизнеса в България КРИБ и дали честния български бизнес не се срамува,да бъде свързван с методите на работа на своя председател! И какво ще си мислят хората вече за КРИБ,като разберат какви ги е вършил нейния председател? Защото българския бизнес в по-голямата си част,се опитва да работи упорито и почтенно за да печели своите клиенти и не заслужава,да го свързват с цялата тази помия около Софарма и Огнян Донев.
19
1
 
10
 
! Отговори
az преди 12 години
една граблива ПТИЦА си заминава, друга граблива КОКОШКА ще назначат....нищо ново ,само ЛАПАНЕ И ТОВА Е.....
18
1
 
1
 
! Отговори
реал преди 12 години
19; мислиш ли,че някой ще даде отговор, или че щя върнат парите. това е абсурд. това може да стори само една патриотично настроена личност с висок и чист морал. имаме ли такъв човек?
17
2
 
9
 
! Отговори
real преди 12 години
абе,народе, от всякъде ни грабят,най-много ГЕРБ, в които е и ножа и хляба - власта се крепис многото лапачка от разни големи и малки монополисти,които пък се толерират от власта.т.е.нещо като скачени съдове. аз на теб,ти на мен. Народа ни не е нищо повече от едно стадоовце,попаднало в ръцете на алчен овчар-той коли,той беси. Народе, хак да ти е-заслужаваш сисъдбата.
16
0
 
12
 
! Отговори
djon преди 12 години
Бонусите са ти простени но тона по който се защитаваще НИКОГА НАЙ НАХАЛНАТА КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ НИКОГА ДЪРЖАВНА РАБОТА ЗА ТЕБЕ ВЕЧЕ
15
1
 
19
 
! Отговори
върнете бонусите преди 12 години
Искаме отговор за останалите пари,раздадени в НЗОК.Настояваме да бъдат върнати в бюджета,а не давани на съмнителни фондации. Това са нашите пари и тия десетки хиляди и милиони левове,раздадени като бонуси принадлежат на здравно осигурените лица.Мишката,която е заместнк на Нешева и останалите директорки да върнат всички пари незабавно