Камери записват спецакции заради полицейското насилие

Те ще бъдат монтирани на каските и ще действат превантивно на униформените
Обновена: 24 фев 2012 07:56 | 24 фев 2012 07:50,
50
Камери записват спецакции заради полицейското насилие
Спецполицаите вече ще имат камери на каските. Снимка: архив, Булфото

Специални камери ще бъдат монтирани на каските на групата за специализирани полицейски операции към СДВР. Това съобщи заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, който вчера беше изслушан от временната парламентарна комисия за полицейско насилие заради случая със семейство Начкови от Мировяне.

Камерите ще записват всички операции и ще имат превантивен ефект както за действията на полицаите, така и за тези на заподозрените. В момента се избирала подходяща техника.

Сега се прави проверка на всички служители, които са присъствали при изготвянето на плана за акцията срещу семейство Начкови. Проверката е поради съмнения за изтичане на информация от служител на МВР към семейството.

Още по темата
 Разследващите са имали сигнал, че на адреса на семейството със сигурност е трябвало да има цигари, но такива не са намерени, каза още Спиридонов.

Начков и съпругата му бяха задържани през януари по подозрение за търговия с контрабандни цигари. Семейството се оплака от полицейски произвол, а МВР с неохота призна грешки при планирането на операцията и превишаване на права на полицаи.

Няколко полицейски началници бяха наказани, а призивът на премира за оставки не бе чут, по-късно Борисов одобри раздадените санкции. 

Начкови твърдяха, че срещу тях са изпратени  30 тежко въоръжени полицаи, че главата на семейството е бил бит, а дъщерята Ралица е била оставена по бельо на студа при претърсването на къщата им в Мировяне. Накрая бяха открити само пет кутии контрабандни цигари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре е и протестиращите да си носят камерки на шапките, щото заснетото от пилицията може и да не види бял свят. Продават се Bluetooth мини камерки, които могат да стриймват директно към телефона, който ви е в джоба и записва в момента, или още по-добре, освен, че записва, да излъчва директно в Интернет и там да се записва - в случай че ви конфискуват телефона. Така е най-справедливо и прозрачно за широката общественост.
14
0
 
12
 
! Отговори
mitkobomb преди 12 години
Да им сложат камери и на кубинките !!!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето започнахме да стигаме амИриканците
12
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
За съжаление, повечето акции на спомената в статията група са свързани с нарушителите на авторски права. Обикновено ги пускат срещу някой слаботелесен пубер, което разпространява филми и музика в Интернет. А когато ОРГАНИЗИРАНИ и въоръжени тумби нападат и опустошават имуществото на обикновени хора, най-много да изпратят някоя патрулка.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тези на снимката защо правят влакче - като в детската градина :)
10
0
 
1
 
! Отговори
do 9 преди 12 години
Abe te da gi sadyat - che vij kvo stava s rodsvenicite na Batman - edin nema osuden . Samo holivudski ekshani pri arestuvanmeto i opsle gi puskat. A naroda bleee!
9
0
 
2
 
! Отговори
kvi spec policai преди 12 години
Naroda gi hrani i im plashta obuchenieto , a t e posle zapochvat da rabotyat za mutrite. Pokajete mi edin spec policai, koito da ne ohranyava nekoi mafiot. Takava ni e stranata - takubv e naroda - nikoi da ne se opakva. Nishto ne proizvejdame - Islandia poluchi takuv shamar v krizata - no narodut se obedini i sega veche zapochnaha da se vuzstanovyavat. V bulgaristan samo pushki, muskuli bez gram mozak - tova sa ni idolite.
8
0
 
1
 
! Отговори
живко сталев преди 12 години
Датата е 14.06.2012г. Програмата е канал 3, поредния репортаж на виртуоза г-н Диков, а Рубриката е Call of Duty със запазената марка BG.
7
0
 
3
 
! Отговори
ср преди 12 години
А дано! Ама... Надали...
6
2
 
6
 
! Отговори
в шестте апартамента преди 12 години
Кога ще инсталират камери в шестте апартамента на Цецо Сересето?
5
2
 
10
 
! Отговори
сърцето на народа преди 12 години
Полицията е сърцето на народа - докато бие, значи сме живи
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинявам се, но когато отиват да залавят група занимаваща се с наркотици, рекет или трафик на хора...с баница и оркестър ли да отиват полицаите?Колко толерантни изведнъж стана българското общество към мутри и престъпници!
3
1
 
5
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 12 години
НЕ САМО НА СПЕЦПОЛИЦАЙТЕ НО И НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ СЛОЖЕТЕ ПО ЕДНА КАМЕРА А ЗАЩО НЕ И ПО ЕДИН МИКРОФОН.ТА ДАНО НАЙ СЕТНЕ СЪДА ДА ПРИЕМЕ - ЧЕ СА НАЛИЦЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА ЗАПОЧНЕ ЕФЕКТИВНО ДА РАБОТИ
2
1
 
6
 
! Отговори
Жироскоп в каската! преди 12 години
Спецполицаите вече ще имат камери на каските.По-добре да им монтират жироскопи и сервомотори с дистансионно управление! По този начин, към когото погледне министърът на МВР, с едно настискане на дистанционното всички спецполицаи автоматично ще си обръщат главите към обекта!
1
0
 
14
 
! Отговори
someone преди 12 години
Абе да ви кажа, че и тези камери я ще са се обърнали в другата посока, я пък някой дефект ще дадат докато работят... Всички знаем за какво става дума...