Вземете имотите на мафията, настоя и посланик Алън

Преглед на печата за 5 март 2012 година
5 мар 2012 07:12,
92
Вземете имотите на мафията, настоя и посланик Алън
Посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън. Снимка: Булфото

В интервю за "Труд" новият посланик на Великобритания в София Джонатан Алън, заявява: "Вземете имотите на мафията. Какво означава това - хората, за които всички чуваме и които не могат да докажат откъде е богатството им, да се разделят с него. Ако си бос на мафията - отиваш в затвора. Безпокои ни оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (Тодор Коларов). Питаме се какво означава това", резюмира посланикът.

След няколкомесечно пазене на мълчание социалният министър Тотю Младенов излезе с нова социална идея - да се въведе допълнителна осигуровка от 1% върху трудовите доходи, коментира "Капитал Daily".

Със събраните средства от нея трябва да се осигурят допълнителни пари за здравни грижи и строеж на домове за възрастни хора. По своята същност предложението е опит за вдигане на осигурителната тежест. Нищо че правителството постоянно декларира, че няма да вдига ставки.

От НЗОК са категорични: "Здравното министерство не направи необходимото за поевтиняване на лекарствата", пише "Класа". Касата може да договаря само лекарства, които се заплащат 100% от фонда и са без аналог. Това заяви в свое официално становище екипът на касата.

Огласената позиция е в отговор на предупреждението за нови уволнения, което бе отправено от здравния министър Стефан Константинов. "Всеки, който не си върши добре задълженията, се разделя с поста си", заяви Константинов.

Поводът бе пропускът на Националната здравна каса в продължение на една година да договори по-изгодни цени за лекарствата, които осигурява.

"Забраняват екскурзии на гимназисти без учител", пише на първа страница "24 часа". Ще важи и за абитуриенти, така спират туровете за напиване.

Това предвижда нова наредба на министерството на икономиката, която трябва да влезе в сила най-късно от догодина. Учител задължително ще има при всички организирани екскурзии на ученици до 19-годишна възраст.

В момента масова практика е 16-годишни да пътуват без учител из страната, за да се напият. Обсъжда се още в наредбата да бъде записано, че детски групи могат да се настаняват само до третия етаж в хотелите и в стаи без тераси. Все още обаче не е ясно дали това ще стане факт заради протести на хотелиери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафия в България няма!Тук има Държава!
32
5
 
16
 
! Отговори
Министър ЦвъЦвъ преди 12 години
Декларирам, че:От днес ще си отнема имотите натрупани само за две годинки на власт... и ще се самонакажа.Подпис:Ваш Цвъчко!
31
4
 
22
 
! Отговори
нема как да стане ? преди 12 години
Вземете ШЕСТЕ апартамента на Шестака.как ще стане това, направо не знам ??? Шестака трябва да разследва и изземе себе си !?!?!
30
2
 
17
 
! Отговори
osata преди 12 години
Е, няма как да се случи - ние имаме ДАНС, БОРКОР, не мога да цитирам точно, но мисля, че беше Комисия за установяване на неправомерно добито имущество, един куп инстанции на съда. И като се вземе предвид, че всичките тези институции защитават интересите на техни познати или плащащи им под масата, всичко се покрива и влачи с години, докато се забрави или загуби давност.Така че наивник е този, който вярва, че ще има реално и принципно отнемане на имущество. Посланикът се е впечатлил от този факт.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са далече нашите мутри от Бил Гейтс. Приходите на MSFT за миналата година надминават 100 милиарда лева, малко повече от БВП на България. Та остава въпросът дали Майкорсофт се управлява добре или нашата държава се управлява зле.
28
2
 
15
 
! Отговори
илко преди 12 години
Завалията, акъл на *** ще дава:))) Как, кой да им ги вземе:))) Това означава да си ги самоизземват:))))
27
3
 
15
 
! Отговори
Един преди 12 години
Това е добре, но какво да прави правителството, когато "поразрови" и зад българските имена излизат другоземни акционери.Борисов направи няколко опита, но се оказа, че "гони, плаши, стресира" благородните инвеститори,дошли от другия край на земята да "помагат" на "простите, крадливи,неуки и мързеливи" българи.Та нали банките, тока, водата, масмедиите,сигурно вече и голяма част от земята са на руснаци, чехи, англичани, турци,гърци,американци и други "анци" и спираме до тях.
26
3
 
15
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Спорд ЦРУ,БВП на БГ е 116 000 000 000.Официалния е 81 000 000 000.Значи 35 милиарда са във мафията на ГОДИНА.Батко Бил Гейтс е дете във пясъчкика сравнение със нашите.
25
7
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
прилича ми на АЛБИНОС - има червени очи
24
2
 
10
 
! Отговори
к.сидерова преди 12 години
Сър Алън..Вое бръкнахте в *** на всички !! :)))))
23
6
 
15
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Мисля,че не сте или не искате да разберете какво казва Джонатан Алън,та пеете за други неща(истини) не по темата!!!
22
2
 
29
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Боже....та това е все едно на мен да ми кажат да отнема имотите на брат ми!?!? Как ще стане?! Тия в Англия не знаят ли поговорката,че "Гарван гарвану око не вади"!!!! Представяте ли си ББ да отнеме имотите на ЦвЦв. или на Доган или на който и да било от бившите....та те са си едно,независимо ,че се плюят за пред нас,тъпия народ.....
21
3
 
34
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 12 години
Ха ха трябва да почнат от Бойко, Цецко и парламента и още хиляди знайни и незнайни мутри мутреси бизнесмени и бизнесменчета. Няма да стане няма наивници които да го вярват, затова се радвам когато някоя омразна държава като Холандия шамароса БГ елита. Аз пари да ходя навън нямам, дреме ми за Шенген ама ми е гот как им натриват мутрите на тарикатчетата -политици дето си мислят ако може по бай Ганювски да се промушат в Европата през задния вход. Хак да ви е....народа будала *** ония не...ха ха ...
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOYKO NEDEY SAM KATO SI GO VKARASH MNOGO BOLIIIIIII
19
3
 
33
 
! Отговори
4444 преди 12 години
мафиот на мафиот имот взема ли бе.
18
2
 
11
 
! Отговори
неизвестен преди 12 години
Не преписвайте имена от жълтата преса. Имената на богатита са неизвестни или никой не сме е даги напише.
17
15
 
20
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Забелязвам,не се споменават големите пари на столетницата и триглавата ламя. Масларова , Р.Овчаров.Р.Петков. ефенди Доган. Емел Етем,Местан и Бустан Ловджията Първанов,Трактори и Булдозери и сумисти............. Другари,ако ви гони деменцията, доктор Мушнаков ,ще ви помогне .
16
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пич , ти май не знаеш къде си посланик . Ние сме В имотите на мафията . Тука тя си има държва , ако не си разбрал. Още повече като ги вземем на тебе ли да ги дадем?
15
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкия посланик , май не е наясно къде е дошъл. След няколко години обаче той ще си тръне,а за обикновените хора в България животът е ад.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GOSPODINA TOLKOVALIE TAP ILI SE PRAVI NA TAKAV? NEZNAELI 4E MAFIQTA OT 22 GODINI UPRAVLQVA MUTRESTANIQ? AKO NAISTINA NEZNAE ZA6TO NE POPITA OBIKNOVENNITE HORA OT ULICATA TE 6TE MU KAJAT NQKOI PODROBNOSTI.