Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"

Ще плати 250 лева заради хомофобски изказвания
Обновена: 14 мар 2012 14:57 | 13 мар 2012 10:31,
254
Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"
Юлиан Вучков глобен с 250 лева. Снимка: Булфото

С глоба от 250 лв. е наказан известният български телевизионен водещ Юлиан Вучков, наричан често "професор Вучков".

Решението за това е на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), а причината — хомофобските изказвания на Вучков в ефира на предаването му в телевизия "Канал 3" от 8 февруари 2011 г. Тогава гост в студиото на "Времена и нрави" бе премиерът Бойко Борисов.

В рамките на предаването, прехвърляйки се от тема в тема, проф. Вучков критикува опростачването на нацията и навлизането на чалга културата.

Той обобщи групата на нехетеросексуалните и транссполовите хора с понятието "извратености" и обясни, че "гейовете [...] не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин".

Последва отговор от премиера Бойко Борисов:

"В наш’та партия си… сме си нормални и си… [...] Слава Богу, още сме нормални [кръсти се]. Така да продължиме, да не е на стари години да се окалпазаниме".

А Вучков вметва, че трябва да се издигнат паметници на тези, "които си вършат както трябва работата".

След предаването, което само в сайта на "Канал 3" е гледано над 30 000 пъти, ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев веднага сезират КЗД и пишат писмо до премиера и до г-н Антонио Лопес-Истуриц – генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ПП ГЕРБ. Не е последвал отговор от никой от двамата политици.

Сезиран е и Съветът за електронни медии (СЕМ), който обаче отрича да е компетентен да се произнася за случаи на дискриминация в медиите.

Пред Комисията за защита от дискриминация Юлиан Вучков посочва, че е "против гнусните (публично афиширани по неблагопристоен начин) манифестации на каквито и да е сексуални ориентации — и обратни и лицеви". Той е категоричен, че по никакъв начин не е засегнал правата на жалбоподателите и не е накърнил тяхното достойнство.

Според професора държавата трябва да защитава благоприличието.

"По същия начин, аз в никакъв случай не бих приел и мъжете (независимо от тяхната сексуална ориентация) голи или полуголи, разгащени да се натискат с жените, да ги мляскат и да се лигавят на публични места. Всички ние трябва да разграничаваме нашия личен от нашия обществен живот", заявява Вучков в становището си до комисията.

Още по темата

Според КЗД обаче принадлежността както на хетеросексуалните, така и на нехетеросексуалните индивиди към човешкия род, ги прави носители по рождение на едни и същи права, които следва да бъдат зачитани по един и същ начин от останалите членове на обществото.

Поради тази причина, ако за първите за нормално се счита интимното общуване с представители на противоположния пол, то за вторите това не е приемливо и противоречи на вътрешните им усещания.

Затова, както едните могат да намират за "гадно" излагането на показ чувствата между мъж и жена, каквито са нерядко срещаните гледки на размяна на милувки и целувки на улицата, така "гадно" за другите е усещането при същата или подобна ситуация, в която участниците са от един и същи пол.

Подобни прояви, доколкото те са реализирани в рамките на възприетата обществена търпимост, съвсем не ги прави извратени, както в единия, така й в другия случай, тъй като са израз на естествените нужди на съответните индивиди за изразяване на привързаност към партньора и на желанието за обществено приемане на тази взаимност, посочва в решението си комисията.

Решението на КЗД може да се обжалва пред Административен съд — София град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: Юлиан ВучковКЗД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глобяват го защото е казал, че хомосексуалността е извратеност? А какво е... истината е че това е последната защитна мярка на природата да спре нефелниците да си пръскат гените в следващите поколения.. понеже няма хищници които да правят естествен отбор. :)
170
3
 
8
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
178ми, какво значи над 1500 животински вида? Я помисли първо колко милиони животински видове има на планета и после съпостави с твоите невзрачни 1500 и дай съотношението! Аз съм не мнение, че не е изключено да има и хомосексуални хора, но гаад дееейм много са бе... тука нещо не е наред. Дали е физическа или психическа болест, или следстиве от проблеми в обществото не знам, но е гадна болест, движеща индивида против природата!
169
2
 
15
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
какво значи "наричан още професор Вучков", той наистина е професор!
168
2
 
0
 
! Отговори
БРАВО! преди 12 години
Браво на 174.
167
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KILL GAY, SAVE CHILD !!!!!!!
166
0
 
38
 
! Отговори
ВИЦ НА ДЕНЯ преди 12 години
Вучков изправен пред Комисията за защита от дискриминацията.КЗД:- Професоре, глобяваме ви с 250лв. , заради това, че сте засегнали определен кръг от хора, като сте ги нарекли гейове. Искате ли да кажете нещо?Вучков:- Аз много неща искам да кажа, ама при тези цени не смея.:D
165
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хомосексуализмът е болест (SSA- Same Sex Attraction) и трябва да се лекува- не да им обясняваме, че са нормални. И естествено не- те да парадират с това колко са болни и как са различни. Трябва да им се предложи професионална психологическа помощ за да се преборят с този недъг.
164
6
 
3
 
! Отговори
До 179 преди 12 години
Хаха, не се меря по животните, обяснявам какво е естествено щото очевидно има хора които не знаят. А за разлика от животните някои хора, очевидно не всички, са дарени с разум.
163
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искам да виждам *** да се мляскат на обществени места.Вучков е абсолютно прав.
162
8
 
7
 
! Отговори
До ZZ преди 12 години
Щом едвам пишеш дума от 4 букви... горкият ти. Аз какъв съм не е твоя работа. Противоестествено е нещо което не съществува в природата, а хомосексуаността съществува в.. около 1500 животински вида. НО ВЕРОЯТНО Е ЗАЩОТО РОДИТЕЛИТЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ХОМОСЕКС. ЖИВОТНИ НЕ ГИ ВЪЗПИТАВАТ ДОБРЕ ИЛИ ЖИВЕЯТ В ХОМО СРЕДА, ЯВНО И В ЖИВОТИНСКИЯ СВЯТ "***" Е ЗАВЛАДЯЛА. ХААААХАААХААА. Крайният продукт в секса е въпрос на избор/заложби, има много хетеросексуални двойки които не искат или не могат да имат деца, това прави ли ги ненормални? Но да, наистина да се раждат деца просто ей така е най-важното и най-ценното на тоя почти вече лишен от хора СЕДЕМ МИЛИАРДЕН СВЯТ. Ако можеш да направиш дете си голям мъж, пък как ше го възпиаш и какъв човек ще го направиш е все тая. Относно навирането на сексуалната ориентация, ами тя е защитна реакция. Докато не спреш да наричаш някого болен или извратен заради това какво му е заложено физически, няма да спре и навирането. И да, имаш право да мислиш каквото си искаш и никой не може да ти отнеме това право. Дори и да са пъни глупости.
161
3
 
3
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
ZZ, харесва ли ти да си лягаш с космати жени? Надали . Е, защо си мислиш, че на жените им харесва да ровят из разни вълни и да си завират устите из космарлаци? Мога да те уверя, че не! Затова и мъжете гледат да се подържат, за да имат по-голям шанс да чукат жени. Сега ходи им кажи, че са гейове! А още по-лицемерното на всички тук е, че са твърдо против хомото, но съм убеден, че всеки би гледал с кеф две красиви жени, които правят любов в леглото му, че и би се включил, т.е. приветства хомото! :)
160
9
 
24
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
До Йуре (едвам ти го написах името). И ти ли си мазно адвокатче ***? Хомосексуализмът е противоестествен и антиприроден. Сексът между двама души е емоция и удоволствие, но трябва да има и краен продукт - поколение. А поколение могат да създадат мъж и жена. Всичко останало е извращение и болест. Оправяйте се там, но скрито. Не ни го навирайте насила. Не ни отнемайте правото да мислим, че хомосексуализма е болест!!!
159
7
 
5
 
! Отговори
до 170 преди 12 години
Не искам да ти пожелавам да имаш син, пък и дъщеря - то хомо не са само мъже... щото шанса е или да стане или не, ти му говори каквото щеш, пък разума му ще иска друго. Бе, като цяло, как може да сте толкова ограничени и да делите на хората кой с кого си ляга...
158
7
 
25
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Модата да си *** и женчо се налага от медии и козметични компании, които са собственост на евреи или еврейски капитали. Преди да ми скочите, вижте в Google кои са собствениците на P&G и пр. Съвременният "мъж-женчо" трябва да ходи 1 път месечно на епилация, в банята трябва да има поне 10 шишенца с кремове и помади. Иначе го сочат за "космат тъмен балкански субект". Да се *** и женчо, е европейско, а открито да заявиш, че не можеш да търпиш педерастите е неевропейско и дискриминация.
157
4
 
7
 
! Отговори
Йуре преди 12 години
Уау, наистина сме *** народ. Колко иронично че този който се пише Хейтър, е един от малкото които не "хейтват". Половината пишат как.. съдът е осъдил Вучков, прочетете статията и се поинтересувайте малко и ще видите къде грешите, ***. Прочетете и малко за туй що се предполага че трябва да е Правова държава, какво е равноправие, какво е свобода, какво са Човешки Права признати и защитавани от закона, какво е дискриминация и тогава изразявайте мнения. В България незнанието е сила!
156
8
 
19
 
! Отговори
Bravo!!!! преди 12 години
вместо коментар, искам на всички да препоръчам да прочетат номер 115, защото е казал точно и изчерпателно всичко по темата. Няма какво да се добави.И понеже коментара му е останал малко назад, ще си позволя да го копирам:"Задължително трябва в къщи много често да говорим на децата си отрано за това що за *** са *** и *** и техните ментори *** ,за да могат като големи да са изградена ценностна система ,а не с промити мозъци от еврейската медийна пропаганда !"
155
9
 
21
 
! Отговори
ЪЪ преди 12 години
Гейовете са ***, също като педофилите. Всъщност преди да ме "цензурирате", защото в България свобода на словото няма, може да погледнете статистиката и да се убедите, че 98% от педофилите са също така и ***!
154
5
 
12
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
"Имам чувството, че тук пишат само *** и комунисти :) "Абе брат, това не са ли синоними ?!
153
3
 
17
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Да наречеш един педест гей-глоба 250лв....ами ако гея го наречеш *** колко лева ти се полагат????
152
3
 
2
 
! Отговори
Сульо Велики преди 12 години
Ние за това си имаме харем-защото сме талантливи.И затова българките бягат по чуждоземните магистрали.Май беше българска поговорката "То ако сме хора като хора една жена за цяло село стига"....ха..ха