Миньорите от Мадан не могат да пращат децата си на училище

Протестиращите писаха и на финансовия министър
16 мар 2012 20:46, Миглена Иванова
58
Миньорите от Мадан не могат да пращат децата си на училище
Протестиращите миньори така и не получиха заплатите си. Снимка: БТА

Миньорите от Мадан не могат да изпращат повече децата си на училище заради финансовите проблеми, предизвикани от некоректния им работодател.

Това се посочва в декларация на протестиращите от Горубсо-Мадан, изпратена до министъра на образованието, младежта и науката, предаде БТА.

Преобладаваща част от магазините в миньорския град продават от месеци на вересия на миньорските семейства, обясниха търговци пред журналисти.

От щаба на протестиращите са изпратили декларация и до финансовия министър с искане държавата да изплати заплатите в рудодобивното предприятие, които им дължи собственикът на дружеството Валентин Захариев.

Към протеста на рудодобивниците в Мадан се присъединиха и работниците от флотационната фабрика в Рудозем, която е част от Горубсо-Мадан.

Още по темата

В Рудозем също има социално напрежение заради закъснелите с месеци суми за заплати, заяви кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Той допълни, че подкрепя протеста на работниците във флотационната фабрика, която от снощи спря работа.
По 1 000 – 1 500 лева на работник са задълженията на минното предприятие към персонала във фабриката, информират протестиращите.

Горубсо-Мадан дължи и на общините Мадан и Рудозем над 300 000 лева за местни данъци и такси според информация от общинските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: миньориГорубсо-Мадан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Без Коментар
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безкрайна е любовта към ***.Не ходят на работа *** им плащат сметките.Малките чавета задължително със автобуси.Следващата логична мярка е задължаването на всеки бял да храни поне 10 *** и така.Електората на любимите партии БСП,ДПС че защо не и герб трябва да се множи.После всички ще реват от гадните расисти които им пречат да отглеждат ***.Ееех идилия.
23
0
 
8
 
! Отговори
Arven преди 12 години
22 и ти ли се имаш за работодател бе...кой пък луд ще ти работи на тебе? Та ти си скандално неграмотен. Няма малки и големи букви, начало и край на изречение, за пунткуационни знаци да не говорим, освен за натрапващите се и в излишък запетайки! Срамота е, погледни се колко си неграмотен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
диди преди 12 години
Гледайте филма в интернет "Голата истина".
21
1
 
9
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Тези хора ги чакат тежки години, защото дори и да развалят концесията и да я дадат на друг концесионер цялата наземна инфраструктура, като сгради и прочие е на Валентин Златев. Това означава че ще се съдят с държавата 4, 5 години през което време мината няма функционира.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тия *** и миньорире ли се *** бе...!Срамота и грхота е...Утре има манифестации в големите градове,обединете си та да изгоним всичките до една партийки и движения във фейca: Национален Протест срещу безобразията в България
19
0
 
13
 
! Отговори
Радко преди 12 години
Който се води на работа - хем няма никакви пари, хем прегъва цял ден гръб пред робовладелеца- *** не се води на работа и му плащат помощи. Уникална държава сме! И аз така работих на един - 5 месеца не ми плати, целия закон е в негова полза, ако тръгнеш да се саморазправяш - хем пари не виждаш, хем те осъждат.
18
1
 
9
 
! Отговори
лолитка преди 12 години
От толкова много мъже няма ли кой да тегли куршума на изедника-концесионер????
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко ли от тези отрудени мъже са гласували за ГЕРБ през 2009 г.? И сами са надянали въжето на шията си?!
16
0
 
28
 
! Отговори
@ преди 12 години
леле майко мила,до къде ни докараха- българите нямат пари да пратят децата си на училище ,а *** им дават безплатно всичко,пък и ги молят ,и ги субсидират за да пратят *** си на у-ще.ей,*** полит-икономически само вие и *** ще си останете тук
15
1
 
15
 
! Отговори
Ликвидатора преди 12 години
Абе тоя черен *** Захариев-нема ли кой да му подари гъби?И с Кремиковци така постъпи на времето,когато няма санкция от държавата определени хора започват да се мислят за недосегаеми.Пък ако нема гъби ,поне надявам се да има чук за него !
14
14
 
1
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
ти си не просто некоректна,ти си нагла,но така ще е в тази държава докато горките работодатели нямат никакви права,а работниците само знаят да си клатят краката и да изнудват шефовете си,все още я карате по комунистически,но се надявам много скоро и на това да се сложи край и най-после и българина да научи думата работа,търтеи такива
13
4
 
33
 
! Отговори
2 преди 12 години
Ако това беше в Германия на тоя дето е взел мината на концесия ,мамичката му щяха да разплачат.........И заплати щеше да даде,и в затвора щяха да го вкарат и концесията да му вземат......Бойко начупи му зъбите на тоя,стига си го оставял да си прай майтап с всички,за кво сме те избрали ??? Не бъди пу*ка като Хамстера !!!!!!
12
12
 
4
 
! Отговори
Язе преди 12 години
сега да духнат под опашката на алчните миньори от марица - изток и да ги заменят с тези от мадан
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странна работа.Ми да им отнемат концесията да им конфискуват имушеството и да раздадат на горките хорица заплатите.Кой знае колко милиони милиарди имат тези собственици.Как е възможно най-големия износител и добиващ метали холдинг да няма печалба последните 5 години при рекордни цени на металите на борсите а също и високи стойности на добива?Залежите ли свършват що ли?
10
5
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Валентин Захараиев със сигурност си спомня с умиление за ОДС и Иван Костов.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...за времето на бай тошо - най вече...
8
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми протестиращи,Мился,че скоро ще си спомняте с умиление за времето,когато на власт беше ОДС и Иван Костов.Тогава заплатите вървяха редовно,имаше работа,и най-важното-имаше и надежда!А сега?
7
0
 
18
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 12 години
Тиква, направи нещо за бедните хорица.......ама не толкова колкото на онези в Бисер....
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бившия ми шеф,беше подобно ***....6 месеца ни заплати,ни дявол...хората се чудят ,да напускат ли -напуснат ли горят-10 акта от Ит имаше-не му дремеше...накрая си взех дължимото със съдия изпълнител..и той ми се заканва и ми вика"не си коректна"...ей това е положението в БГ