Миньорите от Мадан не получиха обещаните си заплати

Социалното напрежение се изостря, коментира кметът на града
12 мар 2012 18:20,
33
Миньорите от Мадан не получиха обещаните си заплати
Стачкуващите настояват незабавно да им се изплатят заплатите. Снимка: БТА

Протестиращите миньори от ГОРУБСО- Мадан не получиха до късния следобед обещаните суми за заплати, съобщиха от щаба на протестиращите.

В петък ръководството на минното дружество обеща пред министър Трайчо Трайков, че днес ще се изплатят първите 700 000 лева от просрочените с месеци заплати, а до две седмици ще се издължи цялата сума от 1.1 млн. лева за възнаграждения.

Още по темата

Информацията за липсата на преводи по сметките на миньорите бе потвърдена и от кмета на Мадан Фахри Молайсенов.

"Социалното напрежение в Мадан се изостря", коментира градоначалникът.

Миньорите са категорични, че продължават протеста си и утре, заяви Румен Каров, синдикалист в дружеството и един от лидерите на протеста.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
миньор преди 12 години
Какво чакате колеги !Комшиите не си поплюват към лъжците. Много добре ги церят.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да вкара Захариев в ареста? И да му конфискуват имуществото?
22
1
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
чудна работа... сите "бизнесмени" в енергийния сектор са от червената сбирщина - те си искат парите от ГЕРБ :)Да си ги искат на Позитано - там всичките са енергийни магнати - и Овчо и на Кадиев жена му и който още се сетите ;)*** народ :)Мен шефа на *** ми фирма като ме реже редовно - да ходя да си искам парите от Бойко и аз ли ?Сори, *** не съм съгласен аз да плащам чрез бюджета на други, като за мен няма...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
62 млн. за Microsoft *** намериха бързо-бързо. Ама като са за американска Компания става...
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кака Трайка нали от Кувейт обеща... ама после отива в Катар да си говори с Шеврон и Уорлик да продава Добруджа за бъдещ газ....само ГЕРБ за вас!
19
1
 
3
 
! Отговори
анТИКВАР преди 12 години
Много кражби и сделки реализираха двамата адаши-захариев и гаджев. Станаха милионери от Горубсо. Даваха и на ГЕРБ. Затова сега двама министри нищо не можаха да решат, а се явиха като говорители на Интертръст. Наблюдавахме кражбите на гаджев -пари, комисионни, оранжерии.... Но най много ни впечатли наглостта на този човек. Взе един агрегат и го закара в хотела си. После пусна сигнал в полицията, че агрегатът е откраднат и така да го изпише от баланса.
18
0
 
2
 
! Отговори
!? преди 12 години
Откъде изпълзя този "голям специалист" Захариев????? Справи се със "Кремиковци" и сега са наред Горубсо-Мадан и Оловно-цинковия във Кърджали.Всичките БГ "бизнесмени" са такива кадърни и оправни.Затова ще цъфнем , че ще вържем.
17
0
 
5
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Тия алчни хора с имена Валентиновци се имат за недосегаеми,няма случайни хора около гербаджиската бсп и дпс ...всочки се хранят от една паница.
16
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
По скоро Сталин ще оправи собствениците на мини
15
0
 
12
 
! Отговори
Компира преди 12 години
Ненормална държава ли е България??? Назначават за шеф на НОИ лицето Валентин Гаджев, което : 1.В резултат на управлението му на Горубсо АД е натрупана загуба в размер 16 млн. лева. 2.Същото това предприятие, в резултат на "вещото" управление на В.Г. дължи близо 10 млн.лева на държавата, осигурителната система и работниците. 3.В периода на неговото кметуване в Община Мадан стават най-големите скандали при издаването на образци за пенсиониране, като дори неговата тъща се сдобива с 4 години фиктивен трудов стаж. 4. Доста от нашите колеги се водеха на работа в Горубсо, а същевременно строяха хотела му в с. Средногорци. 5. Налице са фиктивни назначения за над 15 лица, които без да работят, получиха "печат за стаж в мините" и се пенсионираха. 6.Въпреки,че предварително заявява, че той ще е новия шеф на НОИ, лицето В.Г. се регистрира на трудовата борса и получава тлъсто обезщетение за безработица и по този начин също уачства в източването на НОИ.Най-голямата вина за състоянието на рудодобивното дружество носи г-н Валентин Гаджев.
14
1
 
8
 
! Отговори
СмаХнат преди 12 години
Положението на хората наистина е тежко,но лошото е че не само на тях - за тази болка лека е СТАЧКА. Всички на улицата и да видим късокосместия тандем (ББ и Цв.Цв.) какво ще прави. Омръзна ми само да им слушам празното бръщолевене.
13
1
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Поради тази причина комунистите са убивали капиталистите !!! Време е вече да се вдигнат масите!!!
12
9
 
2
 
! Отговори
гого преди 12 години
Сталин ще ги оправи миньори !!!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
777 преди 12 години
ВСЯКО СТОРЕНО ЗЛО , СЕ ВРЪЩА КЪМ СЪЗДАТЕЛЯ СИ,. КАТО БУМЕРАНГ ЕДИН ОТ НЕОТМЕНИМИТЕ ЗАКОНИ НА ПРИРОДАТА. ГОСПОД ЗАБАВЯ ,НО НЕ ЗАБРАВЯ И ОБИКНОВЕНО УДРЯ ТАМ, КЪДЕТО НАЙ МНОГО БОЛИ. ЗАТОВА ОБИКНОВЕНО ГРЕШКИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАЩАТ ОТ ДЕЦАТА .РАБОТОДАТЕЛИ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА .СМЪРТТА НЕ ПРИЕМА ПОДКУПИ.
10
0
 
12
 
! Отговори
До 15 (gogo) преди 12 години
Виж аз не съм ***, ама ги уважавам, но теб бих те оправил със или без закон и повярвай ми след това ще си пич, ама като пикаш и че клекаш, ай да не си и пръднал вервай.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брат, грабай *** и по Парламента. Ако дойдете и ние с "***" сме там!Изгори ли "Парламента" ще им стане напрегнато изотзадзе и тогава ще клекнат и за бензина, че скъп ама все гори, за цените ще клекнат на всичко!И без това са дупедавци от класа, та дойдете ли брат ама с *** и да го развъртиш и тогава има кой да чуе вервайте!
8
26
 
0
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Помаците трябва да работят без пари. Това трябва да се приеме с закон!!!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви сега капитализъм, демокрация и пазарна икономика.Да садим картофи, господа!Бонусите са за богатите.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов чака комисия "Станишев" в НСВицепремиерът поясни, че през периода 2007-2008 г. на фирма на австрийския лобист от тогавашното българското правителство са били изплатени 1.5 млн.евро, част от които се върнали в PR агенция на "близката на Станишев Моника Янова". Става въпрос за бившата жена на банкера Венцислав Йосифов, която се събра със Станишев и му роди дете."Там е замесен бившият премиер на страната, а преведените суми са, за да може да се лъска имиджът на страната ни за брилянтното управление, което сме получили от Сергей Станишев.Част от тези машинации и схеми са минавали през неговата любовница, която впоследствие му става много приближена", добави Цветанов.
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А КОГА ЩЕ НАПИШЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА ИЛИ ВИ8 Е ЗАБРАНЕНО.ЕТО ТАЗИ;"Станишев и Моника наливали пари на австрийски лобист"В Австрия тече голямо разследване срещу България, че пари през правителството от времето на Тройната коалиция през австрийски лобист са отивали към австрийски политици.Когато това се докаже, ще бъде изключително голямо петно за България.Това го е правил бившият премиер Сергей Станишев, заедно с жената, с която в момента живее (Моника Йосифова - б.р) чрез нейната медийна империя.